Görüş Bildir
Haberler
Rebiülevvel Ayı Ne Zaman 2021? Rebiülevvel Ayında Hangi İbadetler Yapılır?

Rebiülevvel Ayı Ne Zaman 2021? Rebiülevvel Ayında Hangi İbadetler Yapılır?

Müslümanlar, Mevlid Kandili'ni içinde barındıran Rebiülevvel ayını heyecanla bekliyor. Rebiülevvel ayı Müslüman vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Rebiülevvel, Hicri takvime göre yılın 3. ayıdır. 'Rebî' kelimesi, Arapça'da 'bahar' anlamına gelir. Peki, Rebiülevvel ayı ne zaman 2021? Rebiülevvel ayının önemi nedir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İslam alemi açısından önemli aylardan bir tanesi olan Rebiülevvel ayı bekleniyor. Hicri takvime göre; Muharrem ve Safer’in ardından gelen rebiülevvel ayında Mevlid Kandili de idrak edilecek. Peki; Rebiülevvel ayı ne zaman? 2021 Rebiülevvel ayı ne zaman başlıyor ve bitiyor?

Rebiülevvel Ayı Ne Zaman, Hangi Tarihte 2021?

Rebiülevvel Ayı Ne Zaman, Hangi Tarihte 2021?

Rebiülevvel ayı Ay'ın hareketleri esas alınarak oluşturulan İslamî takvimin aylarından biridir. Resulullah (S.A.V), bu ayda dünyaya geldiği için arabi ayların en şereflisi olarak nitelendirilmektedir. Rebiülevvel ayı 7 Ekim 2021 tarihinde başlayacak 5 Kasım 2021 tarihinde sona erecek.

Rebiülevvel Ayı Hakkında

Rebiülevvel Ayı Hakkında

Rebiülevvel ayı Ay'ın hareketleri esas alınarak oluşturulan İslamî takvimin aylarından biridir. Resulullah (S.A.V), bu ayda dünyaya geldiği için arabi ayların en şereflisi olarak nitelendirilmektedir. Doğum vakti sabaha yakın bir zamandır. Bugün, günlerin en sevinçlilerinden kabul edilerek değerlendirilir.

Rebiülevvel Ayı Hangi İbadetler Yapılır?

Rebiülevvel Ayı Hangi İbadetler Yapılır?

Rebiülevvel ayının ilk gecesinde yapılması gerekenler

İki rekat sünnet: İlk rekâtında fatihadan sonra Kul ya Eyyühel kâfiruni ikinci rekatında da ihlas sureleri okunmak suretiyle namaz eda edilir.

Rebiülevvel Ayı'nın 12. gecesi yapılması gerekenler

İki rekat namaz kılınır: Bu namazın hususiyteti şöyledir. İlk rekâtında Fatiha'dan sonra ' Ve liküllin deracatin mimma amilü vema Rabbüke bi gafilin amma yağmelun' ikinci rekatında da 'Vağbud Rabbeke hatta ye'tiyekel yakin.' ayeti kerimeleri okunmalıdır.

Namaz selâm ile ikmal edildikten sonra, iki defa daha tekrar secde edilir. Ve her secde de yedişer defa (Subhane Rabbilyel alâ) denilir.

Secde bittikten sonra, seccadede oturulken 7 defa 'Subbuhun Kuddusun Rabbüna Ve rabbül Melâiketü Verruh' okunur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın