Görüş Bildir
Haberler
Öğretmenlik Meslek Kanunu Son Durum: Uzman Öğretmenlik Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Öğretmenlik Meslek Kanunu Son Durum: Uzman Öğretmenlik Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün öğretmenlerle birlikte katıldığı iftar programı sonrasında Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özer’in yaptığı açıklama sonrasın milyonlarca öğretmen, uzman öğretmenlik sınavı ile ilgili araştırmalara başladı. Peki, uzman öğretmenlik sınav tarihi belli oldu mu? Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman açıklanacak? İşte Bakan Özer’in Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili son dakika açıklaması…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanlığı, yaptığı çalışma ile öğretmenlik meslek kanununda değişiklikler yapıldı. Öğretmenler, girdikleri sınav sonrasında başöğretmen ve uzman öğretmen statüsüne ulaşacak.

Bakan Özer’in Öğretmenlik Meslek Kanunu Açıklaması

Bakan Özer’in Öğretmenlik Meslek Kanunu Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı programda yeni öğretmenlik kanunu ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

“7 bin 354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu yürürlüğe girdi. Cuma günü itibariyle yayınlanmak üzere Cumhurbaşkanlığına göndereceğiz. Yayınlandığı zaman da artık hem uzman öğretmenlik hem de başöğretmenlikle ilgili hem eğitim programı tarihini hem de sınav tarihini hepinizle paylaşacağız” dedi.

Uzman Öğretmenlik Sınavı Ne Zaman?

Uzman Öğretmenlik Sınavı Ne Zaman?

Uzman öğretmenlik sınav tarihi henüz belli olmadı. Uzman öğretmenlik sınavı ile ilgili yapılan açıklamalar ilerleyen günlerde haberimizde olacak.

Öğretmenlik Meslek Kanunu Maddeleri Neler?

Öğretmenlik Meslek Kanunu Maddeleri Neler?

Düzenlemeyle birlikte öğretmenlik mesleği, aday öğretmenlik döneminden sonra 'öğretmen', 'uzman öğretmen' ve başöğretmen' olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılacak.

10 yılını doldurmuş öğretmenlere uzman öğretmenlik imkânı getirilecek. Eğitimlerini tamamlayan ve sınavdan başarıyla geçen uzman öğretmenlerin maaşları 1000 lira artacak.

10 yıllık uzman öğretmenler eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde başöğretmen unvanı ile görev yapacaklar. Maaşları da 2000 lira artacak.

Uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı alanlara her unvan için ayrı ayrı olmak üzere bir derece verilecek.

Uzman öğretmenlere ödenen eğitim öğretim tazminatı yüzde 20'den yüzde 60'a, başöğretmenlere ödenen eğitim öğretim tazminatı ise yüzde 40'tan yüzde 120'ye yükseltilecek.

Birinci dereceli kadroda görev yapan öğretmenlerin ek göstergeleri 3600'e çıkarılacak.

Sözleşmeli ve kadrolu öğretmen ayrımı ortadan kalkacak. Mecburi hizmet hariç tüm öğretmenler aynı haklara sahip olacak.

Adaylık kaldırma sınavı yapılmayacak. Öğretmenlerin mesleki gelişimleri temelinde bir program uygulanarak adaylara destek verilecek.

Mesleki gelişim programlarında, yeni atanan ya da deneyimi 5 yılın altında olanlara öncelik veren uygulama hayata geçirilecek.

Öğretmen Meslek Kanunu, 750 bini kadrolu, 110 bini sözleşmeli, 100 binden fazlası okul yöneticisi olmak üzere 1 milyona yakın öğretmeni kapsıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın