Görüş Bildir
Haberler
Mutlaka Bir Diyetisyene Danışmanız Gerektiğini Gösteren 15 İşaret

Mutlaka Bir Diyetisyene Danışmanız Gerektiğini Gösteren 15 İşaret

Başak Nur Süner
15.02.2018 - 12:36 Son Güncelleme: 05.10.2021 - 16:22

Bir diyetisyen sindirim sisteminizi ve vücudunuzu sorunsuz bir şekilde işletmek için gün boyunca uygun besin maddelerini almanıza ve sizin için en uygun olan bir yemek planı hazırlamanıza veya kötü giden bir durumu fark edip doktora başvurmanıza yardımcı olabilir. Bir diyetisyenden mutlaka randevu almanız için oluşabilecek durumlardan bazılarını sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Bir ürüne alerjiniz varsa

1. Bir ürüne alerjiniz varsa

Bir ürüne alerjiniz varsa ve bunun hangi besinden kaynaklandığını bilmiyorsanız bir diyetisyene başvurmanızda fayda var. Diyetisyen sizin beslenmenize göre bunun neyden kaynaklandığını bulabilir ve diğer rahatsızlıklarınıza karşı doğru departmana gitmeniz için yönlendirmede bulunabilir.

2. Düzensiz yaşam

2. Düzensiz yaşam

Çoğu doktora göre, bağırsak hareketleriniz günde 1-2 kez gerçekleşir. Fakat çoğu zaman 3-4 gün tuvalete çıkamıyorsanız bağırsak hareketlerinizi düzenlemek için diyetisyene başvurun. Size uygun bir beslenme listesiyle daha sağlıklı bağırsaklara sahip olabilirsiniz.

3. Süt tüketince hareketlenen mide

3. Süt tüketince hareketlenen mide

Gaz, şişkinlik, ishal ... Bu durumlar süt tüketiminizle ilgili olabilir. Laktoz intoleransı daha çok tüketilem doza bağımlıdır, yani eğer bir iki çorba kaşığı dondurma yerseniz bu sizi rahatsız etmeyebilir ama bir bardağı sizi kıvrandırabilir. Bu yüzden süt ürünlerinden alamadığınız tüm besin maddelerini başka bir yolla alabilmenizi sağlarlar.

4. Her diyeti denediysen...

... ve bir sonuç alamadıysan. Veya kilo verdikten kısa bir süre sonra verdiğin kiloları geri alıyorsan. Engel ne olursa olsun, bir beslenme uzmanına görünmek etkili bir şekilde yardımcı olabilir. Bir uzman belirli bir diyet planını izlemek yerine, yaşam biçiminizi değiştirmede size yardımcı olabilir.

5. Mide ekşimen veya reflün varsa

5. Mide ekşimen veya reflün varsa

Bir diyetisyen, size uygun bir beslenme listesi hazırlayarak belirtileri en aza indirgemenize yardımcı olabilir. Daha ciddi bir problem için doktora başvurmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. İştahında farklılık yaşıyorsan

Aşırı iştah kapanması veya iştah artışı, bir şeylerin başladığını gösteren işaretler olabilir. Bir diyetisyen, muhtemelen neler olduğunu anlayabilmek için bir doktorla birlikte çalışarak önerilerde bulunabilir. Bir uzmanla görüşmek sağlığınız için yapmanız gereken ilk adım.

7. Kolesterol tanısı!

7. Kolesterol tanısı!

Bir diyetisyenden gelen rehberle, kolesterolünüzü nasıl düşüreceğinizi, kalp hastalığı ve kalp krizi riskinizi azaltmak için hangi besinlerin seçilmesi gerektiğini bilirsiniz.

8. Hedefe ulaşamamak.

8. Hedefe ulaşamamak.

Sporunuzu ve beslenmenizi doğru şekilde uyguladığınızı düşünüyorsunuz fakat kilo almaya devam mı ediyorsunuz?  Bu yaşam, uyku düzensizliğinizden kaynaklanıyor olabilir. Kendinizce doğru olduğunu düşündüğünüz her şeyi danışarak hayatınızın diğer kısımlarını da kontrol etmenizi sağlayacak bir uzmana güvenebilirsiniz.

9. Yetersiz beslenme

9. Yetersiz beslenme

Kilo vermek ve sağlıklı kilo vermek arasında çok büyük bir fark var: Sağlık! Kilo vermeyi öğrenme, sağlıklı beslenme ve beslenme yetersizliklerini önleme sağlığınızı ve formunuzu korumak için en önemli anahtardır.

10. Beyaz bir sayfa açmak istiyorsan:

10. Beyaz bir sayfa açmak istiyorsan:

Hayatınızın en zorlu döneminde bir diyetisyene danışmanız kendinize yapabileceğniz en iyi şeylerden biridir, beslenme psikoloğu gibidir. İster hamile olduğunuzu, sadece diyabet teşhisi aldığınızı veya bir maraton için eğitim almaya karar verdiğinizi düşünürsek, bir diyetisyen hayata meydan okumaya karşı size yardımcı olabilir!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Beyninde yiyecekler uçuşuyor...

Herkes bir sonraki öğünde ne yiyeceğini her zaman düşünmez mi? Çok yoğun olmanıza rağmen bir sonraki öğün ne yiyeceğinizi düşünüyor veya sürekli bir şeyler atıştırma ihtiyacı duyuyorsanız diyetisyenden bir randevu almanızı öneririz. Bu düşünceler bazen açlık tarafından beslenmez, yiyeceklerle ilgili bir 'takıntı' olduğunda da düzensiz yeme belirtileri olabilir.

12. Stres kırılmaların...

12. Stres kırılmaların...

Bir beslenme uzmanı, bu durumun kalsiyum eksikliği, fazla egzersiz veya başka bir şeyden kaynaklanıp kaynaklanmadığını görmek için araştırmalar yapabilir. Kalsiyum emilimi ve güçlü kemikler için uygun besin maddelerini almanızı sağlayabilirler, D vitamini ve K vitamini gibi.

13. Duygusal her anında kendini yemeğe veriyorsan:

13. Duygusal her anında kendini yemeğe veriyorsan:

Endişeli, üzgün veya mutlu olduğun zaman kendini yemeye veriyorsan bu alışkanlık haline gelmiş olabilir. Bu durumda kırmızı bayrak çekilir! Aksi takdirde kilo almaya ve diyabet, kalp rahatsızlığı ve kanser gibi tüm ilişkili hastalıklara neden olabilecek bir durumla karşı karşıyasınız demektir. Bir diyetisyen (ve bazen terapistle kombinasyon halinde), duygularla baş etmenize yardımcı olabilir.

14. Bitkin düştün.

14. Bitkin düştün.

Tam zamanlı bir iş, bir yan çalışma, üç evcil hayvan, çocuk ve kocan var. Basitçe söylemek gerekirse, bitkin kalmışsın.  O yoğun programını sürdürmek için yeterince yakıt kullanmıyor olabilirsin.  Bir diyetisyen, gün boyunca vücuda yeterli enerji verip vermediğinizden emin olmanıza yardımcı olabilir.

15. Bebek istiyorsun!

15. Bebek istiyorsun!

Hamile kalmaya mı çalışıyorsun? Bir uzman, vücudunuzu en sağlıklı hamileliği sağlamak için hazırlamaya yardımcı olabilir ve bebeğinizin ihtiyaç duyduğu her şeyi almasını sağlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
172
42
35
17
16
12
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın