onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
MKE Yerli Solunum Cihazı Üretti: 'Hedefimiz Haftada 500 Cihaz Üretmek'

MKE Yerli Solunum Cihazı Üretti: 'Hedefimiz Haftada 500 Cihaz Üretmek'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Makine Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından yerli imkanlar kullanılarak mekanik solunum cihazı üretildiğini açıkladı. 

Sahra isimli solunum cihazının, benzerlerine oranla çok daha ucuza mal edildiğini vurgulayan Akar, 'Hedefimiz, haftada 500 adet mekanik solunum cihazı üretmek.' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

'Bu bir prototip, önümüzdeki günlerde arkadaşlarımız bunları geliştirecek'

'Bu bir prototip, önümüzdeki günlerde arkadaşlarımız bunları geliştirecek'

AA'nın aktardığı bilgiye göre Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Makine Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından, yerli imkanlarla mekanik solunum cihazı üretildiğini duyurdu.

Akar, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

'Maske, tulum, dezenfektan üretimi devam ediyor. Üretim kapasitemizi her geçen gün daha da artırıyoruz. Silahlı Kuvvetlerimizin, Sağlık Bakanlığı aracılığıyla da halkımızın ihtiyacını karşılamayı sürdürüyoruz. Diğer taraftan dost ve müttefik ülkelerin de ihtiyacını karşılamak için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda gerekli tedbirleri almaya devam ediyoruz. Bu arada tasarımı ve üretimi tamamen yerli ve milli olan Sahra mekanik solunum cihazını da üretmiş bulunuyoruz. Bu bir prototip. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımız bunları geliştirecek. Sağlık Bakanlığındaki ilgili birimler ve diğer birimler tarafından bunların onaylanma süreci var. Bunu olabildiğince hızlandırmak suretiyle bunun seri üretimini gerçekleştireceğiz.'

"Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak bu faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz"

"Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak bu faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz"

Tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen cihazın tasarımında ve üretiminde emeği geçenleri tebrik eden Akar, 'Bir taraftan Silahlı Kuvvetlerin, diğer taraftan da değerli halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak bakımından Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak bu faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Akar, hedefin haftada 500 adet mekanik solunum cihazı üretmek olduğunu aktardı.

Sahra solunum cihazının özellikleri neler?

Sahra solunum cihazının özellikleri neler?

Tasarımından yazılımına kadar tamamen Türk mühendisleri tarafından üretilen Sahra, modüler yapıya sahip.

Nefes darlığı ve kandaki oksijen oranı düşüklüğünden dolayı ağırlaşan bir Kovid-19 hastasına temel solunum desteği sağlama özelliğine sahip cihaz, solunum yetmezliği çeken diğer hastalar için de kullanılabilecek.

Terhis ve celplerin ertelenmesi kararı

Terhis ve celplerin ertelenmesi kararı

Akar, terhis ve celplerin ertelenenmesine yönelik Cumhurbaşkanlığı kararı ile ilgili olaraksa şunları kaydetti:

'Koronavirüs ile amansız bir mücadele içindeyiz. Bu mücadelede Silahlı Kuvvetler olarak biz de ülke genelinde alınan tedbirlere paralel olarak çeşitli tedbirler aldık, almaya devam ediyoruz. Bizim temel amacımız Mehmetçik'i, Türk Silahlı Kuvvetlerini olabildiğince bu musibetten korumaktır. Bunun için tedbirlerimizi aralıksız ve tavizsiz sürdürmeye devam ediyoruz. Bu tedbirlerin temelinde ise hareketliliğin durdurulması söz konusu. Bu konuda ülke çapında birçok tedbir alındı, alınmaya devam ediliyor. Biz de hareketi minimize etmeye yönelik üzerimize düşen tedbirleri almayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda bedelli askerlik alımını durdurduk. Bunu erteledik, askerlik görevini daha sonra bir ay süreyle yapacaklar. Bu arada celpleri de durdurduk. Celpler de durduğu için Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyacını karşılayabilmek, büyük ve kahramanlıkla sürdürülen 6 büyük operasyonunun kazasız, belasız devamı için mevcut askerlerimizin de kalması gerekiyor. Dolayısıyla bu bakımdan terhisleri de erteleme durumu söz konusuydu. Bu yapıldı. Bu mücadelenin hep birlikte omuz omza sürdürülmesi gerekiyor. '

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
8
3
2
2
2
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Böyle şeylerle gelin. Bu ülkenin bunlara ihtiyacı var. Tubitak ın kabul ettiği okunmuş hoşaflara değil.

hamsi-bogart

ayaklar kopmasın diye uğraşan yok,protez ayak üreten çok...

Geçen hafta bunu üretebiliriz çok basit bi teknoloji pahalı da değil dediğimde yorumların altında ağlayan bi arkadaş vardı nerede o :Dd