onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
2022 Miraç Kandili Ne Zaman, Bugün mü? Miraç Gecesi'nde Ne Oldu? Miraç Kandili ve Önemi Nedir?

2022 Miraç Kandili Ne Zaman, Bugün mü? Miraç Gecesi'nde Ne Oldu? Miraç Kandili ve Önemi Nedir?

CansinA
27.02.2022 - 13:33

Şubat ayının sonuna gelirken, 2022 yılının ilk kandili olan Regaip Kandili geride bırakıldı. Yılın ikinci kandili Miraç Kandili de yaklaşmakta. Dünya genelinde Müslüman olan vatandaşların heyecan ile beklediği yılın ikinci kandilinin ne zaman olduğu, hangi tarihe denk geldiği ise gündem konuları arasında yer alıyor. Miraç Kandili, şubat ayının bitişine yaklaşmamız ile birlikte en çok aratılan konular arasında gündemde yerini koruyor. Peki 2022 Miraç Kandili ne zaman ve hangi güne denk geliyor? 27 Şubat Pazar kandil mi? Miraç Kandili bugün mü? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Recep ayı içerisinde yer alan yılın ikinci kandili, Müslüman vatandaşlar tarafından heyecanla bekleniyor. İbadetlerin gerçekleştirileceği mukaddes günlerin arasında yer alan Miraç Kandili ne zaman? Miraç Kandili bugün mü? Hangi tarihe denk geliyor gibi soruların cevapları ise haberimizde...

Miraç Kandili Hangi Güne Denk Gelecek?

Miraç Kandili Hangi Güne Denk Gelecek?

Bugün, 27 Şubat Pazar günü Miraç Kandili kutlanacak.

Miraç Kandili Anlamı Nedir?

Miraç Kandili Anlamı Nedir?

Miraç, kelime manası itibariyle 'merdiven', 'yükselecek yer', 'en yüksek makam' manalarına gelmektedir. Sözlükte “yukarı çıkmak, yükselmek” anlamındaki urûc kökünden türemiş bir ism-i âlet olan mi‘râc kelimesi “yukarı çıkma vasıtası, merdiven” demektir. İslam aleminde 'Allah'a yükseliş ve arınma' olarak kabul edilir.

Miraç Kandili Önemi Nedir?

Miraç Kandili Önemi Nedir?

Rivayete göre Hz Muhammed gece vakti Kâbe’den alınıp Burak adı verilen katır üstünde Mescid-i Aksa'ya götürülmüş, Burak'ı Beytül Makdis'in (Süleyman Mabedi) kalıntılarının güneybatı duvarına bağlamıştır. Hz Muhammed sırasıyla eski Aksa denen bugünkü el-Aksa Camiinin altındaki yerden Mescid-i Aksa alanına girmiş, oradan Kubbet-üs-sahra'nın bulunduğu alana geçmiş ve orada İsa, Musa, Zekeriya peygamberlerle buluşmuştur. Günümüzde Nebi Minberi'nin bulunduğu alanda bütün peygamberlere namaz kıldırmış, oradan da Miraç Minberi'nin bulunduğu alandan göğe yükselmiştir.

Hadislere göre Hz Muhammed bu yükselmede gök katlarını Cebrail ile birlikte aşarken sırayla Âdem, Yusuf, Yahya ve İsa, İdris, Harun, Musa ve İbrahim peygamberleri görmüş, yedinci kat gökten sonra Sidret'ül münteha’ya çıkmıştır. Cebrail’in Sidretü’l-Münteha’dan ileriye geçememesi üzerine yolculuğunu tek olarak sürdürmüş, zaman, mekân ve cihetin olmadığı ifade edilen katta Allah ile aracısız görüşmüştür.

Anlatılana göre Hz Muhammed Mekke'ye döndüğünde yaşadıklarının gerçek olup olmadığından kuşku duyanların soru yağmuruna tutulmuştur. Ama sorulara doğru cevap vermiştir. İslam’ın ilk zamanlarında dinin oruç, zekât, şehitlik ve hac gibi belli kuralları, prensipleri tam olarak belirlenmemişti. Gece namazları rağbet görmekle birlikte, ibadet kuralları da açık ve seçik olarak belirlenmemişti. Rivayete göre İsra ve Miraç bu konudaki belirlenmeleri sağlamış olaylardır. Buna göre miraçta; Hz Muhammed, Miraç sırasında namaz vakitlerinin beş vakit olarak düzenlenmesi gerektiğini öğrenmiş ve Miraçtan sonra bu buyruğu Müslümanlara bildirmiştir. Hadis kaynaklarına göre Miraç'ta önce 50 vakit olarak bildirilen namaz, Musa peygamberin bunun insanlara ağır geleceği şeklinde ikazları üzerine Muhammed'in birkaç kere geri dönüp Allah'tan namazı hafifletme dileği üzerine beş vakte indirilmiştir. Şirk koşmayan herkesin cennete gireceği müjdesi verilmiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın