Görüş Bildir
Haberler
Minibüsten İndirilip Kaldırıma Terk Edilen Genç Hayatını Kaybetti

Minibüsten İndirilip Kaldırıma Terk Edilen Genç Hayatını Kaybetti

FreiGeist
26.06.2015 - 09:46 Son Güncelleme: 26.06.2015 - 14:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gaziantep’te yolcu minibüsünde fenalaştıktan sonra indirilip kaldırıma bırakılan genç uzun süre duvarın dibinde can çekiştikten sonra duyarlı vatandaşların haber verdiği ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan genç hastanede hayatını kaybederken geriye “insanlık ölmüş” dedirten güvenlik kamerası görüntüleri kaldı.

Olay, 17 Haziran günü saat 19.30 sıralarında Ocaklar Mahallesi 16. Cadde üzerinde yaşandı. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinden Gaziantep’e giden Halil Cengiz (25), şehir girişinde, bindiği plakası ve sürücüsü belirlenemeyen minibüsün içinde fenalaştı. Fenalaşan şahsı hastaneye götürmesi gereken sürücü, bunun yerine yol kenarında durarak otomatik kapıyı açtı. İçerideki başka bir şahıs, fenalaşan Halil Cengiz’i sürükleyerek minibüsten indirip duvar dibine yasladı. Bir süre bekleyen minibüs daha sonra olay yerinden uzaklaşırken yaşananlar çevrede bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Kimse yardım etmedi

Yaklaşık yarım saat duvar dibinde duran genci yoldan geçen bazı duvarlı vatandaşlar fark ederek sağlık ekiplerine haber verdi. 

Ambulansla hastaneye kaldırılan Halil Cengiz, yoğun bakıma alındı. Yaklaşık 4 saat yoğun bakımda kalan şahıs, gece saat 00.00 sıralarında hayatını kaybetti. Şahsın cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Gaziantep Adli Tıp Morguna kaldırıldı.

'Oraya sanki minibüsçü bir canlı bomba indirmiş kimse yanına yaklaşamıyor'

Baba Suphi Cengiz, oğlunun ölümünde birçok kişinin kusuru olduğunu iddia ederek haklarını arayacaklarını belirtti.

Yaşananların insanlık dışı olduğunu belirten baba Suphi Cengiz, ”Olay şöyle gelişiyor, Halil Cengiz benim oğlumdur. İzmir’de biz mevsimlik işçi olarak biz çalışmaya gitmiştik. 45 gün sonra buna 4 yıl 2 ay bir ceza geldi. Bunalıma girdi. Oradan da çekti Gaziantep’e geldi. Gaziantep’ten köye gidiyor, köyden de Suruç’a gidiyor. Suruç’tan geri dolmuşa binip gelirken bu skandallar ortaya çıkıyor. Minibüsçü getirip bu şekilde bırakıyor. Biz cenazeden 4-5 gün sonra bu görüntülere ulaştık. Biz minibüsçüden, ambulanstan, devlet hastanesinin hepsinden şikayetçiyiz çünkü cebinde telefonu vardı. En azından bizi aramaları gerekiyordu. Cenazeyi morga kaldırdıktan sonra bizi arıyorlar. Bu şekilde bir şey olur mu? Oraya sanki minibüsçü bir canlı bomba indirmiş kimse yanına yaklaşamıyor. Dersinki orada bir canlı bomba var. Bir insan bu şekilde oraya indirilir mi? Sen bir toplu taşıma aracısın, toplu insanları taşıyorsun. Yani böyle bir şey olamaz. Ben hepsinden şikayetçiyim ve davacıyım.' dedi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
3
1
0
0
0