Görüş Bildir
Haberler
Milli Eğitim Şurası'ndan Okul Öncesi İçin Din Eğitimi Kararı Çıktı

Milli Eğitim Şurası'ndan Okul Öncesi İçin Din Eğitimi Kararı Çıktı

Milli Eğitim Şurası’nda okul öncesi (4-6 yaş) çocuklara din eğitimi verilmesi kararı çıktı. Milli Eğitim Bakanı Özer, “Kararlar tavsiye niteliğinde” hatırlatmasını yaparken, sendikalar karara tepki gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli eğitim sistemi için tavsiye kararları almak üzere 7 yıl aradan sonra toplanan 20. Milli Eğitim Şurası’nda okul öncesi eğitimdeki çocuklara din eğitimi verilmesi kararı çıktı.

"Kabul ettiğimiz anlamına gelmiyor"

"Kabul ettiğimiz anlamına gelmiyor"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, karara ilişkin “Burada alınan her kararı, Milli Eğitim Bakanlığı benimsediğimiz, reddettiğimiz veya kabul ettiğimiz anlamına gelmiyor” dedi.

Sendikalar karara tepki gösterdi

Sendikalar karara tepki gösterdi

Konuyla ilgili ANKA’ya konuşan eğitim sendikası temsilcileri şunları söyledi:

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Başkanı Özbay: 

'Gerici vakıf derneklerin uzun zamandır pompaladığı bir şeydi. Dün komisyonun gündemine almadığı, reddettiği bir şeyi şuraya katılan insanların düşüncelerini ve çalışmalarını yok sayarak kendi gündemlerini bakan onayıyla usul ve esaslara aykırı olarak oylatmıştır. Böylece gizli gündemlerinin ne olduğunu hep beraber görmüş olduk.'

"Pedagoji bilimine aykırı kararı tanımayacağız"

"Pedagoji bilimine aykırı kararı tanımayacağız"

Eğitim Sen Genel Eğitim Sekreteri Sinan Muşlu: 

  • “20 Milli Eğitim Şura’sını oraya katılan tüm katılımcıları iki önce yapmış olduğumuz açıklamada uyarmıştık. Okul öncesi eğitimde din eğitiminin karar alınacağına dair öncesinden bu yana belirtiyorduk. Özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı’nın okul öncesi eğitim kurumlarının ana sınıfı statüsünde din eğitimi derslerinin de bu okullarda verilmesi yönünde çağrıları vardı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın böyle bir karar alınabileceğine dair öngörümüz oluştu. Bugün ortaya çıkan tavsiye kararı bu öngörümüzü doğruladı. Hiçbir ciddi hazırlığa dayanmayan ve aslında bir gün süren MEB şurasının temel hedefinin okul öncesi kurumlarda din eğitimi verme ve tamamen iktidarın hedeflerine uygun öğretmenlik meslek kanunun meclisten geçirilebilmesi için bir zemin oluşturma şeklinde geliştiğini görmekteyiz. Bu gerçek anlamda bir eğitim şurası değil, iktidarın bu iki konuya odaklanmış ihtiyaçlarını giderme şurası olduğunu görüyoruz. Pedagoji bilimine temelden aykırı olan okul öncesi çocuklara din eğitimi vermenin kararını tanımayacağımızı şuraların sadece tavsiye kararı alabileceğini bakanlığın bu kararı hayata geçirmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.”
İçeriğin Devamı Aşağıda

"Yapılmaya çalışılan çocuk hakkı ihlalidir"

"Yapılmaya çalışılan çocuk hakkı ihlalidir"

Veli-Der Başkanı Ömer Yılmaz: 

  • “Şuranın yapılma şekli, yeri, zamanı, başlıkları ve işleyişi de göz önünde bulundurulduğunda şuradan çıkacak kararları meşru bulmayacağımızı da ifade etmiştik. Okul öncesi öğrencilerin soyut bilgi döneminde olmadığı, psikolojik, bilişsel gelişimlerine aykırı bir şekilde verilecek bilgilerin pedagojik ve bilimsel olmayacağı, çocukların yaşamında telafisi olmayacak sonuçlara yol açacağı bilimsel bir gerçekliktir. Her çocuk için kamusal, bilimsel eğitim tartışılmaz bir haktır. Yapılmaya çalışılan eğitim hakkı, çocuk hakkı ihlalidir.”
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
201
177
84
44
29
16
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Amaçları sorgulamadan önce korkutmayı öğretmek. Gelişim döneminde henüz somut düşünme aşamasına ulaşmamış çocukların ruh sağlığında bozulmaların artmasına ne... Devamını Gör

Bulut olsam

Her cümleniz öyle doğru ki. En doğrusu da ilk cümleniz.

Gökberk

Bitmedi dinleriniz

DdmD

50 seneye bunlara götüyle gülecekler insanlar

Melih Ertaş

Türkiye şu arap kültürünü islam olarak algılamayı bırakınca kalkınacak. Ama biz görmeyecez sanırım.