Görüş Bildir
Haberler
Mezara Götürebileceğiniz Tek Aksesuar, Ruhunuzun Sızıntısı Dövmeler Hakkında Bilinmeyenler

Mezara Götürebileceğiniz Tek Aksesuar, Ruhunuzun Sızıntısı Dövmeler Hakkında Bilinmeyenler

Dövme yaptırmak pek çokları için kararsızlığın dibidir. 

‘’Acıyacak mı, acımayacak mı? Acaba ileride sıkılır mıyım, sıkılmaz mıyım? Pişman olur muyum?’’ gibi sorular eşliğinde oturursunuz o koltuğa. 

Dövme sanatçısı da ruhunuzun kabuğundan sızabilen o çatlakları resmeder vücudunuza…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vücuda Resmetme Sanatı Olan Dövmenin Doğuşu

Vücuda Resmetme Sanatı Olan Dövmenin Doğuşu

Öncelikle birazcık bu vücuda resmetme sanatının ufak tarihinden bahsederek başlayalım. Dövmenin ilk doğuş hikayesi de oldukça ilginç aslında. Çok eski zamanlarda, kabileler için en önemli şey sayılarını arttırmaktı. Kısacası üremek mühimdi. Hatta bu amaç uğruna yan kabilelerin çocukları çalınırdı. Bu durumun önüne geçmek için, kabileler de çocukları doğduğunda onları dövmeyle işaretlemek, bir anlamda onları damgalamak ihtiyacı belirdi ve böylece dövme denilen vücut resmetme sanatı ortaya çıktı. Bir nevi ihtiyaçtan doğdu da denilebilir. 

Bebeğe dövmenin yapılması adeta spiritüel bir ayindir, çeşitli köklerden elde edilen toz boyalar annenin memesinden gelen ilk sütle karıştırılır ve bu ilkel mürekkep, iğneyle bebeğin derisine nakşedilirdi. Böylece her bebek kendi kabilesinin işaretini taşır, bebeğin kaybolması ya da çalınması halinde bu dövme ait olduğu kabilesinin kanıtı sayılırdı.

Dövme Yapımında Kullanılan Rotatif Makine

Dövme sanatçıları, dövme yapmak için en çok bobinli makineyi, daha sonra ise bir silahı andıran rotatif makineyi kullanırlar. 

Birçok kişi dövme makinesinde tek bir iğne olduğunu ve bu şekilde derinin altına mürekkebi enjekte ettiğini düşünse de, makinede birden çok iğne bulunur. Bu iğneler, çizim için bir grup halinde, gölgeleme için ise fırçaya benzer bir diziliştedirler. Mürekkep birçok iğne arasında tutuluyor ve deriyi delip geçtiği anda mürekkebi derinin altına bırakıyor.

İğneler Deriye Ne Yapıyor?

Günümüzde kullanılan tipik dövme iğneleri, dakikada, 5 santimetre kare bir alana 28.000 tane vuruş yapıyor. İğne, derimizin epidermis tabakasını boydan boya deler ve böylece ucu, dermis adı verilen daha derin deri tabakasına kadar ulaşabilir. Dermis içerisinde kolajen ipçikler, sinirler, salgı bezleri, kan damarları ve benzeri yapılar bulunur. Boya, buraya enjekte edilir. 

Dövme iğnesi vücuda her girdiğinde, vücutta bir delik açar ve yara izi bırakır. Dövme yaptırmak işte bu yüzden acıtır. 

Fakat çok değil. Burada ince bir nokta var aslında. Eğer ki aç karnınıza yaptırırsanız dövmeyi, canınız çok acıyabilir. Kısacası, aç gitmeyin dövme salonuna. Mümkün olduğunca tıka basa..

Makro Lens ile Yapılan Çekimler - 1

Makro Lens ile Yapılan Çekimler - 2

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saniyede 15000 Kare Kayıt ile Yapılan Çekim

Saniyede 32000 Kare Kayıt ile Yapılan Çekim

Denizcilerle İlgili Bir Efsaneye Kulak Kabartalım

Dövme sanatı üzerine bazı inanışlar da yok değil elbette. Bir tanesine göre vücutta tek sayı olarak olması gereken bir sanat dövme. Çift sayıda dövme kötü şans getiriyormuş. Denizcilerle ilgili şu efsaneye göre, denizciler 3 adet dövme yaptırıyorlar. İlk yapılan dövme yolculuğa çıkmadan, ikincisi yolculuk sırasında (gidilecek yere vardıklarında), üçüncü ise eve sağ salim döndüklerinde. 

Son dövmenin eksik olması (yani dövmelerin çift sayıda olması) ise kötü bir anlama sahip. Denizcinin yolculuktan dönemediğinin, belki de öldüğünü gösterdiği için..

Dövme Yaptırırken Dikkat Edilecek Hususlar ve Şehir Efsaneleri

Dövme yaptırırken dikkat edilecek şeylerin başında dövme yaptıracağınız yerin seçimi gelir. Kesinlikle sterilizasyon açısından eksiksiz olmalıdır. Motif işlenirken kullanılan her iğne kesinlikle gözünüzün önünde açılmalıdır. Çıkışta da iğneleri almayı unutmayın. 

‘’Peki, ne dövmesi yaptıracağız abi?’’ diyenlerden olabilirsiniz. Asla ve asla bir anlık heyecanla bir motif belirleyip, ille de onda diretmemelisiniz. Dövme sanatçısı ile birlikte hareket etmeniz önemli. Motifin işleneceği yeri reklamdan ziyade, sizin için özel bir bölgenize yaptırmanız da önemli. 

Gelelim belki de en çok ikilemde kalınan konuya: Sıkılır mıyım ileride acaba? Dövmeyi yaptırdıktan sonra, o adeta sizin bir parçanız haline geliyor. Tıpkı bacağınız, kolunuz, ayağınız gibi. Siz bu organlarınızdan sıkılıyor musunuz?

Peki, Dövme Silinebilir mi?

Modern teknoloji sayesinde geliştirilen özel lazerler, derinin istediğimiz kadar derinliğine ulaşabilirler. Çeşitli dalga boyları kullanan bu lazerler, derinizin altındaki ısıyı bir anda yüksek rakamlara çıkarıyor, yoğunluğu düşen mürekkep partikülleri de beyaz kan hücreleriniz tarafından yutuluyor. Dövmenin siyah olması bu konuda bir avantajdır, çünkü bu lazerle siyah parçacıklar en kolay şekilde hedef alınabilir. Ancak siyah harici renklerde olan dövmeler için silme işlemi daha zordur, bu nedenle bu işlemler vücutta yaraya sebep olabilir.

Bu nedenle dövmeyi sildirmek, yaptırmaktan daha zordur. Ama imkansız değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Videonun tamamını izlemek isteyenler için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
208
56
48
36
21
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

benim kafa estirikli olduğundan yaptırsam 1 ay sonra bu ne lan diye tepki veririrm o nedenle yaptırmam zaten çogu kişi de pişman oluyor

Vilademir Aspersky

Mezara bi bok goturemiyorsun ! Gotune tikilan pamuk senin en degerli esyan oluyor.

michael-wazowski

Mezara götürmek mi? Pamukları tıkacaklar götüne haberin yok.