Görüş Bildir
Haberler
Yurdun Büyük Kısmı Yağışlı

Yurdun Büyük Kısmı Yağışlı

adem kara
22.01.2014 - 08:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile akşam saatlerinde Isparta, gece saatlerinde Kastamonu ve Elazığ çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 

Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesinin görülmesi bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve batı, güneydoğu kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Batı Akdeniz'in batı kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT: Yurdumuzun batı kesimlerinde güney yönlerden esecek kuvvetli rüzgarın soba ve baca gazı zehirlenmelerine sebep olabileceği beklendiğinden zehirlenmelere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile zamanla kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzeyinde güney ve batı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BALIKESİR Parçalı ve çok bulutlu 16

ÇANAKKALE Parçalı bulutlu 14

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 14

YALOVA Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 16

  • EGE

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 10

DENİZLİ Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 14

İZMİR Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 16

UŞAK Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 10

  • AKDENİZ

Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinde Isparta çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 17

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16

BURDUR Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 10

HATAY Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 15

  • İÇ ANADOLU

Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren Sivas, Kayseri ve Niğde çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

ANKARA Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 10

ESKİŞEHİR Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 11

KONYA Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu 12

NEVŞEHİR Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 11

  • BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesiminde batı ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BARTIN Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 14

BOLU Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 12

KASTAMONU Çok bulutlu ve yağmurlu, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu 8

ZONGULDAK Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 14

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın Orta Karadeniz kıyılarında kuzeybatı yönünden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ÇORUM Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 11

ORDU Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 15

SAMSUN Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 15

TRABZON Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 18

  • DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Iğdır dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ERZURUM Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 1

KARS Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.-3

MALATYA Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 8

VAN Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 4

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BATMAN Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 11

DİIYARBAKIR Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 9

GAZİANTEP Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 10

ŞANLIURFA Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 11

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz, Güney Ege ve Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatı, batısı güneybatıdan 5 ila 7, Öğleden sonra 4 ila 6, gece 3 ila 5,Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6, gece batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, sabah Orta Karadeniz'de 3,0m Görüş: İyi.Yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Doğusu yağmurlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 ilk saatlerde 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: Orta.

EGE Hava Durumu: Sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5, gece güneyinde 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, gece güneyinde 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Sağanak yağışlı Rüzgar: Batı Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 3 ila 5, gece batı ve güneybatıdan 5 ila 7, Doğu Akdeniz'de doğu ve güneydoğu, gece güney ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, gece batısında 3,0m Görüş: İyi.Yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gece kar yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m Görüş: iyi.yağış anında orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0