Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Buzlanma, Don ve Sis Uyarısı

Meteoroloji'den Buzlanma, Don ve Sis Uyarısı

adem kara
11.01.2014 - 09:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre akşam saatlerinden sonra Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayının görülmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Değişik yönlerden genellikle hafif, sabah saatlerinde Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

  • UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Ülkemizin iç ve doğusunda yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayının görülmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA 

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi ile birlikte sabah saatlerinde bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don hadisesi bekleniyor.

BALIKESİR Az bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli 13

ÇANAKKALE Az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sis ve puslu 14

İSTANBUL Az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sis ve puslu 12

KOCAELİ Az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sis ve puslu 15

  • EGE

Az bulutlu, Muğla kıyılarının parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli 1

İZMİR Az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu 16 

KÜTAHYA Parçalı bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli 4

UŞAK Az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sisli 13

  • AKDENİZ 

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi bekleniyor.

ADANA Az bulutlu 19

ANTALYA Az bulutlu 17

BURDUR Az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli 9

HATAY Az bulutlu 15

  • İÇ ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli 1

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli 1

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli 4

SİVAS Parçalı ve çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli 8

  • BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU Az bulutlu sabah saatlerinde sisli 13

KARABÜK Az bulutlu sabah saatlerinde sisli 9

KASTAMONU Az bulutlu, iç kesimleri yer yer sisli 0

ZONGULDAK Az bulutlu, iç kesimleri yer yer sisli 11

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Az bulutlu ve açık, zamanla kıyılarının parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

GÜMÜŞHANE 

Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli 6

ORDU Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 13

SAMSUN Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 13

TRABZON Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu 12

  • DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi bekleniyor. 

ERZURUM Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi bekleniyor. -6

KARS Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi bekleniyor.-9

MALATYA Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli 9

VAN Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi bekleniyor.2

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

DİYARBAKIR Az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu 12

GAZİANTEP Az bulutlu 13

KİLİS Az bulutlu 13

ŞANLIURFA Az bulutlu 14

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı zamanla güneybatıdan 2 ila 4, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı zamanla güneydoğudan 3 ila 5 zamanla 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Orta Karadeniz'de 3,0m. Görüş: İyi.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve sabah sisli, Rüzgar: kuzey ve kuzeydoğu zamanla güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m Görüş: Orta siste zayıf.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 1 ila 3,Güney Ege'de güney ve güneydoğu zamanla kuzeybatıdan batıdan 2 ila 4 zamanla 1 ila 3 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m Görüş: İyi,

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu i Rüzgar: doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0