Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Yağışa Dikkat!

Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Yağışa Dikkat!

adem kara
02.01.2014 - 08:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir ve Çanakkale çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların; Muğla' nın kıyı ilçeleri(Marmaris, Datça, Köyceğiz, Bodrum ve Ula ) ile gece saatlerinden itibaren Antalya çevrelerinde kuvvetli (20-50mm) ve yer yer çok kuvvetli (51-75mm) olması bekleniyor.

Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • BUZLANMA, DON VE SİS UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Muğla' nın kıyı ilçeleri(Marmaris, Datça, Köyceğiz, Bodrum ve Ula ) ile gece saatlerinden itibaren Antalya çevrelerinde kuvvetli (20-50mm) ve yer yer çok kuvvetli (51-75mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Sel, Su baskını, Heyelan, Yıldırım, Yağış anında kuvvetli rüzgar, Dolu vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA 

Parçalı ve çok bulutlu, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA Parçalı ve çok bulutlu 11

ÇANAKKALE Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 9

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu 8

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu 11

  • EGE

Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla' nın kıyı ilçelerinde (Marmaris, Datça, Köyceğiz, Bodrum ve Ula) kuvvetli (20-50mm) ve yer yer çok kuvvetli (51-75mm) olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde sis ve puslu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 2

DENİZLİ Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 11

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu aralıklı sağanak yağışlı 13

UŞAK Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde sis ve puslu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 11

  • AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, batısının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren Antalya çevrelerinde kuvvetli (20-50mm) ve yer yer çok kuvvetli (51-75mm) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. ADANA Parçalı bulutlu 18 

ANTALYA Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.15

BURDUR Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 8

MERSİN Parçalı bulutlu 17

  • İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı çok bulutlu yer yer yoğun olmak üzere sisli ve puslu 5

ESKISEHİR Parçalı çok bulutlu yer yer yoğun olmak üzere sisli ve puslu 

KONYA Parçalı çok bulutlu yer yer yoğun olmak üzere sisli ve puslu 

SİVAS Parçalı çok bulutlu yer yer yoğun olmak üzere sisli ve puslu 2

  • BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BOLU Parçalı çok bulutlu yer yer yoğun olmak üzere sisli ve puslu 3

KARABÜK Parçalı çok bulutlu yer yer yoğun olmak üzere sisli ve puslu 6

KASTAMONU Parçalı çok bulutlu yer yer yoğun olmak üzere sisli ve puslu 2

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu 10

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçecek.Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

ORDU Parçalı bulutlu 11

SAMSUN Parçalı bulutlu 12

TOKAT Parçalı bulutlu sabah ve gece saatlerinde sisli ve puslu 8

TRABZON Parçalı bulutlu 11

  • DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ARDAHAN Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis hadisesi bekleniyor. -5

ERZURUM Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis hadisesi bekleniyor. -3

MALATYA Parçalı bulutlu 8

VAN Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis hadisesi bekleniyor. 3

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BATMAN Parçalı bulutlu ve yer yer yoğun olmak üzere sisli 

DİYARBAKIR Parçalı bulutlu ve yer yer yoğun olmak üzere sisli 3

GAZİANTEP Parçalı ve az bulutlu 10

ŞANLIURFAParçalı ve az bulutlu 13

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

  • KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi.

  • MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi.

  • EGE Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğudan, Güney Ege'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 zamanla 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

  • AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, batısı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

  • VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu Rüzgar: kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0