Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

adem kara
22.05.2014 - 08:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doğusu, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; öğleden sonra Karabük, Kastamonu, Çorum, Gümüşhane, Çankırı, Sivas, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır, Ankara'nın doğusu, Kırıkkale ve Malatya'nın kuzeyi ile Giresun'un güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişikliğin olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı, zamanla Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

SOMA'DA HAVA DURUMU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Günün en yüksek sıcaklığının 27 derece olması bekleniyor. Rüzgarın; genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğleden sonra Karabük, Kastamonu, Çorum, Gümüşhane, Çankırı, Sivas, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır, Ankara'nın doğusu, Kırıkkale ve Malatya'nın kuzeyi ile Giresun'un güneyinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneybatısında kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BURSA Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 22

EDİRNE Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 28

İSTANBUL Parçalı yer yer çok bulutlu, Anadolu Yakası sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 24

YALOVA Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 22

  • EGE

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, bölgenin iç kesimleri yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 22

AYDIN Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 32

İZMİR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 28

MANİSA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 28

  • AKDENİZ

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin iç ve doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

ANTALYA Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

HATAY Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

ISPARTA Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

  • İÇ ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Çankırı, Sivas, Ankara'nın doğu kesimleri ile Kırıkkale'nin kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 23

ESKİŞEHİR Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey ilçeleri, öğleden sonra il geneli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

KIRIKKALE Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 21

KONYA Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

  • BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BARTIN Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Çorum ve Gümüşhane ile Giresun'un güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ÇORUM Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 20

GİRESUN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 20

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

  • DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Erzincan, Kars, Ağrı ve Iğdır ile Malatya'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ELAZIĞ Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 22

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 15

HAKKARİ Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18

VAN Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Adıyaman, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin, öğleden sonra bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

DİYARBAKIR Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

GAZİANTEP Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

ŞANLIURFA Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de; kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, Doğu Karadeniz'de; doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra hafif sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğu, güneyinde kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, öğleden sonra doğusu sağanak yağışlı Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatı, gece saatlerinde kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0