Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış, Rüzgar ve Toz Taşınımı Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış, Rüzgar ve Toz Taşınımı Uyarısı

adem kara
19.04.2014 - 09:26
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun batısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların sabah saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla, öğle saatlerinde Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde öenmli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve doğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'da kuvvetli olarak (30-60 km/s), İç Anadolu'nun güneyinde yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla, öğle saatlerinde Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, yıldırım, lokal dolu yağışı, kısa süreli fırtına vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'da kuvvetli olarak (30-60 km/s), İç Anadolu'nun güneyinde yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatle ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

  • TOZ TAŞINIMI UYARISI: İç Anadolu bölgesinde yer yer toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, hava kalitesinde azalma vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile öğle saatlerinde bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneybatısında güney ve günaeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16

KOCAELİ Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20

TEKİRDAĞ Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 17

  • EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ile öğle saatlerinde bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla, öğle saatlerinde Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 15

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 17

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

MUĞLA Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 14

  • AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Batı Akdeniz ile Adana çevrelerinin, öğle saatlerinde bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 25

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18

MERSİN Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 24

OSMANİYE Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 26

  • İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Niğde çevrelerinin, öğleden sonra bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuvvetli olarak (30-50 km/s), güneyinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi bekleniyor. Bölgede yer yer toz taşınımı bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 17

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21

YOZGAT Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19

  • BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 23

KARABÜK Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 23

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Orta Karadeniz'in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GİRESUN Parçalı zamanla çok bulutlu 22

GÜMÜŞHANE Parçalı zamanla çok bulutlu 23

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 17

TRABZON Parçalı zamanla çok bulutlu 22

  • DOĞU ANADOLU

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde bölgenin batısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ELAZIĞ Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21

ERZURUM Parçalı zamanla çok bulutlu 16

ŞIRNAK Parçalı bulutlu22VANParçalı bulutlu 16

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı bulutlu 25

GAZİANTEP Parçalı bulutlu 23

ŞANLIURFA Parçalı bulutlu 26

SİİRT Parçalı ve az bulutlu 24

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı sağanak yağışlı, Rüzgar:Batı Karadeniz'de doğu ve güneydoğu, akşam saatlerinden sonra güneybatıdan 3 ila 5, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5, kuzeyinde 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyinde 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5, akşam saatlerine kadar batısında güneybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatı, akşam saatlerinden sonra kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.meteor.gov.tr/tahmin/gunlu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0