Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

FreiGeist
13.01.2015 - 08:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Ege, Batı Akdeniz, Bilecik, Sakarya, Bolu çevrelerinde kuvvetli, Muğla çevreleri ile Antalya'nın batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli olmak üzere kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara'da 4 ila 7 derece, doğu bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden, kuzeybatı kesimler ile Kıyı Ege'de kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/s); Marmara'nın güneybatısında zaman zaman tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İç Ege, Batı Akdeniz, Bilecik, Sakarya, Bolu çevrelerinde kuvvetli, Muğla çevreleri ile Antalya'nın batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemizin doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Batı Akdeniz'de güney, Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden, kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/s); Marmara'nın güneybatısında zaman zaman tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmesi, deniz ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı çok bulutlu, güney ve doğusu ile Tekirdağ-Çorlu çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Bilecik ve Sakarya ile Bursa'nın güney ve doğusunda yer yer yoğun olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına ( 60-100 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. 

BİLECİK Parçalı çok bulutlu, yoğun kar yağışlı -1 3

BURSA Parçalı çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçecek. Kar yağışının güney ve doğu kesimlerinde yoğun olması bekleniyor. 0 6

EDİRNE Parçalı çok bulutlu 0 7

İSTANBUL Parçalı çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 2 6

EGE 

Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sağanak ve gökgürültülü sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde olmak üzere; Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (76-100 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak, iç kesimlerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli ( 40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu, il genelinde kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı 1 4

DENİZLİ Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, güney ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. 6 9

İZMİR Çok bulutlu ve sağanak yağışlı 3 8

MANİSA Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu 1 7

AKDENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Mersin çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerin yüksekleri ile zamanla Göller Yöresi'nin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Akdeniz'de çok kuvvetli ve kıyı kesiminde aşırı (100 mm üzeri) olması bekleniyor. Rüzgarın batısında güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu 3 12

ANTALYA Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların il genelinde kuvvetli, batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli, batı kıyılarında aşırı (100 mm üzeri) olması bekleniyor. 11 12

MERSİN Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı 5 12

OSMANİYE Parçalı ve çok bulutlu 2 11

İÇ ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısının karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Eskişehir ile Ankara'nın kuzey ve batı çevre ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis bekleniyor.

ANKARA Parçalı çok bulutlu, il genelinin karla karışık yağmurlu, yüksekleri ile çevre ilçelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının kuzey ve batı çevre ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 1 4

ESKİŞEHİR Parçalı çok bulutlu ve yer yer kuvvetli olmak üzere il geneli kar yağışlı -2 4

KIRŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu -3 5

KONYA Parçalı ve çok bulutlu 1 5

BATI KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu,Bolu çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. İç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün olduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BARTIN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 2 6

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli kar yağışlı -2 5

DÜZCE Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 0 7

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 2 7

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Orta Karadenişz ile zamanla Doğu Karadeniz kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. İç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün olduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BAYBURT Parçalı ve çok bulutlu -8 1

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 6 9

TOKAT Parçalı ve çok bulutlu -1 4

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, zamanla yağmurlu 6 11

DOĞU ANADOLU 

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Yüksek kar örtüsünün olduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

ERZİNCAN Parçalı bulutlu -7 0

ERZURUM Parçalı bulutlu -10 -1

IĞDIR Parçalı bulutlu -4 4

MALATYA Parçalı bulutlu -5 2

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve az bulutlu, yer yer sisli -5 6

GAZİANTEP Parçalı ve az bulutlu, yer yer sisli -2 5

ŞANLIURFA Parçalı ve az bulutlu 0 9

SİİRT Parçalı ve az bulutlu, yer yer sisli -1 6

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege, Güney Ege açıkları ve Batı Akdeniz'de tam fırtına; Marmara, Güney Ege ve Doğu Akdeniz'in açıklarında fırtına; akşam ilk saatlerde Doğu Karadeniz'in batısı ve Doğu Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5, akşam ilk saatlerde batısı 5 ila 7, yarın (Salı) sabah kuzeydoğudan, batısı güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, akşam ilk saatlerde Doğu Karadeniz'in batısı 2,0 ila 3,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve karla karışık yağmurlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8, yarın (Salı) sabah 5 ila 7 kuvvetinde; Dalga: 3,0 ila 4,0m, Görüş: Orta, yağış anında zayıf.

EGE Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 8 ila 10; Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8, akşam ilk saatlerde kuzeybatıdan 5 ila 7, açıkları 8 ila 10 kuvvetinde, Dalga: 5,0 ila 6,0m, Görüş: Zayıf.

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, batısında kuvvetli olmak üzere Batı ve Orta Akdeniz sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğudan 8 ila 10, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7, akşam ilk saatlerde 4 ila 6, yarın (Salı) sabah güneyi doğudan 8 kuvvetinde, Dalga: 5,0 ila 6,0m, doğusu 2,5 ila 3,5m, Görüş: Zayıf.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu; Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan, batısı güneybatıdan zamanla güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0