onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Marmara Denizi'ndeki Sıcaklık Artışıyla Oluşabilecek Tehditler Yeniden Gündeme Geldi

Marmara Denizi'ndeki Sıcaklık Artışıyla Oluşabilecek Tehditler Yeniden Gündeme Geldi

Marmara Denizi'nin sıcaklığı, son 50 yılda 2.5 derece artış gösterdi. Bilim insanlarının görüşlerine göre, deniz suyunda meydana gelen bu ısınma ve aşırı kirlilik, müsilaj oluşumunun yanı sıra özellikle balıklar başta olmak üzere bazı türlerin neslinin tükenmesine sebep olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Marmara Denizi'ne dair endişe verici bir durum bir kez daha gündemde

Marmara Denizi'ne dair endişe verici bir durum bir kez daha gündemde

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, 1970 yılında 15,3 santigrat olan Marmara Denizi'nin ortalama sıcaklığı, son 50 yılda 2,5 derece artış göstermiş durumda. Bilim insanları, ısınmanın ağır sonuçları olabileceği konusunda hemfikirler.

Tek etken küresel ısınma değil

Tek etken küresel ısınma değil

Su sıcaklığı kayıtları incelendiğinde sadece Marmara'da değil, Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de de ısınma söz konusu. Ancak uzmanlara göre, Marmara'nın ısınması diğer denizlerden oldukça fazla ve bunun tek sebebi küresel ısınma değil.

"Müsilaj tekrar başlayabilir"

"Müsilaj tekrar başlayabilir"

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Marmara Denizi'ndeki sıcaklık artışını NTV'ye değerlendirdi. Tecer, sıcaklık artışının sürmesi durumunda müsilajın tekrar başlayabileceğini söylerken tek tehlikenin bu olmadığının da dile getirdi.

"Balık türleri azalabilir"

"Balık türleri azalabilir"

Artan sıcaklığın sonucundan oksijenin de etkilenebileceğini ifade eden profesör, deniz canlıların için de var olan tehlikeye dikkat çekti: 'Çözülmüş oksijenin azalması demek orada oksijene ihtiyaç duyan hassas canlılar için yaşam ortamlarının riske girmesi demek. Oksijene duyarlı lezzetli balıkların türleri ve popülasyonları azalacak anlamına gelir' 

"Ciddi anlamda deşarj oluyor"

"Ciddi anlamda deşarj oluyor"

Bölgenin 25 milyon insana ev sahipliği yaptığını söyleyen Tecer, 'Buraya çok ciddi anlamda deşarjlar oluyor. Hem atık su deşarjları, hem de bölgedeki sanayiden kaynaklanan soğutma suyu deşarjları söz konusu' diyerek gelecekte derin deşarjlardan vazgeçilebileceğini, su arıtma tesislerinin sayısının ise artması gerektiğini vurguladı.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
Sporun heyecanını kelimelerle buluşturmaya çalışan bir editörüm. Yeni medya mezunu olarak, dijital dünyanın dinamiklerine oldukça hakimim. Hem güncel hem de özgün içerikler hazırlayarak kitleme farklı bir bakış açısı sunmayı hedefliyorum.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Arwen

Müsilaj yıllarca kalkmayacak diye felaket tellallığı yapıp ortalığı yaygaraya vermişlerdi, yalandı ve müsilaj aynı yıl bitti. Şimdi yine yol yapıyorlar herha... Devamını Gör