Görüş Bildir
Haberler
Kurtulmuş: 4 Mayıs'a Kadar 35 Hukuki Adım Kararlılığındayız

Kurtulmuş: 4 Mayıs'a Kadar 35 Hukuki Adım Kararlılığındayız

Ulaş
21.03.2016 - 20:00 Son Güncelleme: 22.03.2016 - 09:01

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, vize serbestisi için 4 Mayıs'a kadar atılması gereken 35 hukuki adımın atılmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Kurtulmuş, bu yasaları Meclis'e göndermek için çalışmaların da tamamlandığını aktardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 'Schengen vizesinin kaldırılması için tüm hukuki düzenlemeleri nisan sonuna kadar yapacağız. Ümit ediyoruz ki yasa ve ilgili yönetmelikler değiştirildikten sonra haziran ayında vize serbestisi safhasına geçeceğiz ve yine ümit ediyoruz ki haziran ayında vize serbestisi meselesini halletmiş olacağız. Hükümet olarak kararlılığımız, 4 Mayıs'a kadar atılması gereken 35 hukuki adımın atılmasını sağlamak. Bu yasaları Meclis'e göndermek üzere çalışmalarımızı tamamlamış bulunuyoruz' açıklamasını yaptı.

Bakanlar Kurulu sonrası basın toplantısı yapan Kurtulmuş, an itibariyle hükümetin kuruluşunun üzerinden üç ay geçtiğini de hatırlattı. Kurtulmuş, bu üç aylık sürede 64. Hükümet'in programda vaat ettiklerini, pazartesi günü gönderecekleri bazı yasa tasarılarıyla birlikte tamamen gerçekleştirmiş olacaklarını söyledi.

Hükümet Sözcüsü, 'Ayrıca reformlarımızın yüzde 65'i bugün (pazartesi günü) parlamentoya sevk edeceğimiz tasarılarla gerçekleştirilmiş oluyor. Yedi kanun tasarısı henüz Meclis'e gönderilmemiştir, bunlar üzerindeki son rötuşlar yapılıyor, son çalışmalar yapılıyor' diye de ekledi.

Sığınmacılara vatandaşlık verilecek mi?

Sığınmacılara vatandaşlık verilecek mi?

Numan Kurtulmuş bir gazetecinin sorusu üzerine de mevcut 2 milyon 700 bin Suriyeli sığınmacının hepsinin vatandaşlığa alınması gibi bir çalışmaları olmadığını aktardı. 'Ancak nitelikli çalışma imkânına sahip olanlarla ilgili bir takım çalışma izinleri çıkarttık, çıkartıyoruz. Ayrıca, belki bazılarıyla ilgili burada oturma izniyle ilgili çalışmalar yapılabilir' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
6
4
4
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ufukdiyo

Ağızdan "belki" kelimesi çıktığına göre iki milyon yedi yüz bin yeni vatandaşımıza hoş geldiniz diyelim.

Mehmetcan Karakoyun

"nitelikli çalışma imkanına sahip" demiş demek ki yeni göt kılı ihtiyacı doğdu ülkede