Kur'an Kursu Öğreticilerine Öğretmenlik Hakkı
Kur'an Kursu Öğreticilerine Öğretmenlik Hakkında son durum ne?
Kuran-ı Kerim okumak, anlamını öğrenmek, hafızlık yapmak ve din eğitimi almak isteyen vatandaşlara Kuran Kursu Öğreticileri tarafından eğitim veriliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın mevzuatına göre Kuran Kurslarında eğitim veren kişilere Kuran Kursu Öğreticisi adı veriliyor. Başkanlık bünyesinde, kadrolu, sözleşmeli, vekil ve geçici Kuran kursu öğreticileri istihdam ediyor. Türkiye genelinde ise 20 binin üzerinde Kuran Kursu Öğreticisi bulunuyor.
Diyanet-Sen, Kur'an Kursu Öğreticilerinin Öğretmenlik olması çalışmalarını sürdürüyor. Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Kur'an Kursu Öğreticilerinin Öğretmen olması için çalışmalarının devam ettiğinin bilgisini verdi. Dinihaberler.com'a özel açıklamalarda bulunan Bayraktutar;'Kur'an Kursu Öğreticilerinin Öğretmen olması için ciddi sıkıntılar var. Bu sıkıntıları aşmak için gayretlerimiz devam ediyor. 20 bin kadro Kur'an Kursu Öğreticilerimizin içerisinde 2 yıllık önlisan ve imam hatip lisesi mezunları var. Eğitim kanunlarına göre 2 yıllık önlisan ve lise mezunlarına öğretmenlik ünvanının verilmesi mümkün değil. İşte burada sıkıntı var.
Bayraktutar, Bekir Bozdağ zamanında bu işlemleri tamamlamıştık. O zaman yapılan açıklamada: 'Kuran Kursu öğreticilerine öğretmek demekten çekinen anlayışa neşter vuruluyor. 'Kur'an Kursu Öğreticilerini kesinlikle Öğretmen yapacağız' açıklamasını yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Diyanet İşleri Başkanlığı'na bu konuda talimat verdi. Kur'an Kursu Öğreticilerinin öğretmen statüsüne kavuşturulması için Diyanet'in masasında bir çalışma yürütülüyor. Kuran Kursu eğiticilerin öğretmen olarak anılmaları için yasa tasarısı hazırlanıyor. Çalışma tamamlandığında Kuran Kursu öğreticisi resmen 'öğretmen' olacak' denilmişti. Bu sıkıntıyıda zamanla aşacağız.
Bu süreci nasıl tamamlayacağız?
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!