Kırmızı Et Tüketimi, Bağırsak Mikrobiyomunu Değiştirerek Kalp Hastalığı Riskini Artırabilir!
Kırmızı Et Tüketimi, Bağırsak Mikrobiyomunu Değiştirerek Kalp Hastalığı Riskini Artırabilir!
ABD'de yapılan yeni bir araştırma kırmızı et tüketiminin, dünyadaki tüm ölümlerin yüzde 15'inden sorumlu olan aterosklerotik kardiyovasküler (ASCVD) hastalığın birincil nedeni olabileceğini öne sürüyor. Bu hastalık resmi olarak dünyadaki en yaygın ölüm nedeni. Detaylar içeriğimizde...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
ASCVD hastalığı sizi kalp krizi, koroner kalp hastalığı, kalp durması ve felç dahil olmak üzere çeşitli şekillerde öldürebilir, ancak kök nedenleri uzun süredir tartışma konusu olmuştur.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Hastalık riskinde neredeyse yüzde 25'lik bir artış var.
Sonuç olarak daha fazla kırmızı et tüketen hastaların ASCVD hastalığı geliştirme olasılığının daha yüksek olduğunu ve günde 1 porsiyon et yemeği yiyenlerin, et yemeyenlere göre ortalama olarak yüzde 22'lik bir risk artışına sahip olduklarını buldular.
Yediği besinler kümes hayvanları, balık veya yumurta olan denekler için benzer bir bağlantı ise bulunamadı.
Çalışmanın ASCVD hastalıklarına yakalanma olasılığı daha yüksek olan yaşlı hastalarda, bu hastalığı önlemeye yönelik yeni tüketim türlerine dayalı yaklaşımlara yol açabileceği umulmakta.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Bugün dünyada dereotu sıkıntısı çekilse zenginlere dereotu tedariki yapılamasa "dereotu kansere davetiye çıkarıyor" diye haber bombardımanı yapılır Anlayan a... Devamını Gör
emircan hadi kocum baska kapiya,Soros un ISISD in kapisina,vegan trans koko kapisina.