'Kılıçdaroğlu Eski Türkiye Alışkanlıklarını Hatırlattı'
Başbakan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun herkese eski Türkiye alışkanlıklarını hatırlattığını söyledi.
Davutoğlu, TOBB Genel Merkezi'nde düzenlenen TOBB Sektörel Ekonomi Şurası'nda yaptığı konuşmada, 59 sektörden kadın ve genç girişimcilerin temsilcileriyle de görüşeceklerini, sektör bazında Türkiye'nin sanayisini geliştirmek, üretimi artırabilmek için yapılacakları ele alacaklarını söyledi.
Değişik sektörlerle bir araya geldiklerini, toplumsal nabızla ekonominin nabzının aynı frekansta atmasını sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:
'Başlayacak olan kampanya hazırlıklarını yürütürken, bir taraftan da şeytan taşlarken tabiri caizse, 1915 olayları ile ilgili bugün dahil birçok telefon diplomasisi yapacağız. Türkiye'ye yönelen o haksız ve hepimizi isyana teşvik eden yani gönüllerimizden gelen seslerle tepki vermemize yol açan bu haksız ithamlar ve Türkiye'yi kıskaca almaya çabalarına karşı mücadele ediyoruz. Ama bu kampanya ve uluslararası mücadelenin arasında vakit bulup sizlerle, sektör temsilcileriyle buluşuyoruz. Çünkü biliyoruz ki Türkiye'yi kıskaca almaya çalışan bu çevrelere karşı en büyük direncimiz, tarihimize, kültürümüze olan bağlılığımız ve sağlam ekonomimizdir.'
'Kılıçdaroğlu'na gerekli cevaplar verilecek'
Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, seçim vaatleri ile herkese eski Türkiye alışkanlıklarını hatırlattığını belirtti.
Eski Türkiye alışkanlıkları içinde çeşitli unsurlar bulunduğuna işaret eden Davutoğlu, şunları kaydetti:
'Nedir bu eksik Türkiye alışkanlıkları? Sahip olmadığın bir kaynağı dağıtacaksın. Söz vereceksin, konuşacaksın ama yapmayacaksın. Yarın ne olur diye bakmayacaksın, bugünü kurtarmaya çalışacaksın. Olabilecek en geniş koalisyon cepheleri oluşturmaya çalışıp bir şekilde iktidara tutunmaya çalışacaksın. Arkadaşlarımız, Kılıçdaroğlu'na gerekli cevapları tek tek alanlarında verecekler.'
'Seçim ekonomisi uygulamadık, uygulamayacağız'
'Şunu yapabilirdik, 'Seçime gidiyoruz, herkese bol keseden bazı sözler verelim'. Ama bedelini yine halk öder. En ciddi ahlaki yozlaşma, ekonomide yapamayacağı sözü verip ya da iktidardaysa kısa dönemli hesap yapıp, milletin uzun dönemli geleceğini riske etmektir. Biz bunu yapmadık, yapmayacağız. Ne olursa olsun seçim ekonomisi uygulamadık, uygulamayacağız. Verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Ama gelecek nesillerin sermayesini bugünden harcamayacağız' şeklinde konuştu.
'Şimdi Derviş ile niye konuştuğunu daha iyi anlıyoruz'
'Kaynağı belli olmadan vaat verdiğinizde, o vaatten istifade ettiğini zanneden kitleler bir müddet sonra en büyük bedeli öderler' diyen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
'Şimdi Kemal Derviş ile niye konuştuğunu daha iyi anlıyoruz, bu şeylerden önce. Çünkü bizim biriktirdiğimiz hazineyi boşaltacak, sonra da Kemal Derviş'i çağırıp IMF önünde nasıl borç dileneceğimizin hesabını da onunla yapacak.'
'Bizim hayata geçirdiğimiz projelerden ibaret'
Davutoğlu, 'CHP'nin seçim bildirgesine baktığımızda, önemli bir kısmı madde madde incelendiğinde bizim daha önce yaptığımız, gerçekleştirdiğimiz, hayata geçirdiğimiz projelerden ibaret. Özellikle, sosyal yardımlar konusunda. Hem verilen sosyal yardımları daha önce 'sadaka kültürü' diyip hafife alacaksınız hem de daha sonra o verilen sosyal yardımların ötesine giden bir sosyal yardım mantığı getireceksiniz' dedi.
Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Ötesine giden' derken zihniyet olarak ötesine gitmek değil tam tersi, tam bir taklit mantığıyla Aile Sosyal Destek Projesi programından ASDEP'ten alınmış, neredeyse kes-yapıştır usulü, bizim programlardan yansıtılmış bazı hususlar var. Bunların arkadaşlarımız tek tek üzerine değinecekler.'
Kılıçdaroğlu'nun söylediği şeyleri yapmaya kalkması durumunda, tekrar bütçe açığının 10 misli artarak yüzde 10'lara çıkacağını belirten Davutoğlu, 'Yani, Türkiye 2002'ye, 2001'e geri dönmüş olacak. Kaynağı belli olmadan vaat verdiğinizde, o vaatten istifade ettiğini zanneden kitleler, bir müddet sonra en büyük bedeli öderler' şeklinde konuştu.
'Taklit mantığıyla üretim dönemi bitsin istiyoruz'
' Başkalarının tasarımını yaptığı, markalaştırdığı şeyleri taklit mantığıyla Türkiye'de üretmenin dönemi bitsin istiyoruz' diyen Davutoğlu, 'Aksine tasarımını biz yapalım, markasını biz oluşturalım, Ar-Ge'sini biz geliştirelim üzerine de Türk malı diye damga vurduk mu gerçek anlamda Türk malı olsun' ifadelerini kullandı.
Sektör temsilcileri sorunlarını Davutoğlu'na iletti
Bu arada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde çalışmalarını sürdüren sektör temsilcileri, kendi alanları ile ilgili karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ekonomi yönetimine iletti.
BOTAŞ'ın borsaya kayıtlı olarak işlem gören bir yapıya kavuşturulması, kredi kartlarıyla yapılan alışverişlere getirilen taksit sınırlandırmasının perakendecilerin durumunu düzeltecek şekilde revize edilmesi, enerji verimliliği yüksek ürünlerin satışının teşvik edilmesi taleplerin arasında yer aldı
Muhabir: Hande İlbeyi Canca, Merve Yıldızalp, Göksel Yıldırım | AA
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!