Görüş Bildir
Haberler
Baklava Yemeye Ara Verip Baklava Çıkarabilmeniz İçin Yapmanız Gereken 7 Karın Egzersizi

Baklava Yemeye Ara Verip Baklava Çıkarabilmeniz İçin Yapmanız Gereken 7 Karın Egzersizi

Mertcan Kaygısız
09.12.2014 - 17:51 Son Güncelleme: 14.12.2014 - 03:31

Karın egzersizlerinden kimse hoşlanmaz, düzenli spor yapanlar bile. Ancak vücudumuzda yağlanmaya en müsait yer de karın bölgemizdir. Tek başına karın egzersizleri, hayalini kurduğumuz 'baklavaları' bize vermese de - telaşlanmayın, baklavalar derinlerde bir yerlerde-  duruş bozukluğunu giderme ve vücut dengenizi sağlama adına önemli yer tutuyorlar. Ayrıca sırt ağrılarından kurtulmanız konusunda size fazlasıyla yardımcı olarak, sağlam bir vücut geliştirme amacında olanlar için güzel bir başlangıç noktasıdır. 

Büyük ihtimal yapmayacağınız egzersizlere bir göz atın isterseniz. Belki birkaçını seversiniz...

Kaynak: http://www.huffingtonpost.com/2014/12...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kuş köpek egzersizi

Bu basit hareket bütün gövdenizi çalıştırdığı gibi bel kasınızın da gelişmesine yardımcı olur. Ayrıca duruş bozukluğunu düzelterek, kalçalarınızın da sıkılaşmasını sağlar. Hareket basit gibi görünse de, başlangıçta denge problemi yaratmaktadır.Ancak ileride yapacağınız daha kompleks egzersizler için iyi bir başlangıç noktasıdır. Öncelikle elleriniz ve dizlerinizi yere koyuyorsunuz, ardından çapraz olarak elinizi ileri doğru, bacağınızı ise geriye doğru düz bir biçimde açıyorsunuz. Aynı anda sol kolunuz ve sağ bacağınız ya da tam tersi şekilde yere pararel bir şekilde olabildiğince esnemeniz gerekmektedir. Başlangıç için 10 tekrar önerilir.

2. Stability Ball Tuck

Pilates topu ile yaptığımız herhangi bir egzersiz, kas gruplarımızın daha kaliteli çalışmasına yol açar. Bu egzersize bir nevi şınav pozisyonu alarak, ancak bileklerimiz topun üzerinde olacak şekilde başlıyoruz. Karnımız yardımıyla topu göğsümüze kadar çekip, sonra iterek ilk pozisyonumuza dönüyoruz. Başlangıçta 10 tekrar önerilen çalışma biçimidir.

3. Tek bacak köprü

Yıllar yılı sirklerde gördüğümüz köprü hareketinin günün birinde karın kasımızı geliştirecek yegane egzersizlerden biri olabileceğini kim bilebilirdi? Şayet bu hareketi yaparken dizlerinizde ve kalça kaslarınızda yanma hissediyorsanız, hareketi doğru yapıyorsunuz demektir. Ancak egzersizi doğru yapmak için tek bacağınızı kaldırıp indirirken bütün vücudunuzun sabit olması ve karın bölgesine yüklenmeniz gerekmektedir. Hareket ise şöyle: Sırt üstü yatıyorsunuz, elleriniz yere sabit, sağ bacağınızı yukarı ve aşağı indirirken diğer ayağınızın topuğu sabit kalacak şekilde 45 derecelik bir açıyla durmalıdır. Topuğunuzu, omurganız düz bir şekilde olana kadar bastırmalısınız. Hareket bittiğinde ise bacağınızı hafifçe normal pozisyona alın. Başlangıç için ise 12 tekrar idealdir.

4. Stir the pot (Karıştırmak)

Karın kaslarınızı geliştirmek için sağa ve sola doğru yaptığınız hareketleri unutun. Bu egzersiz için; önce dizlerinizi yere koyun ve dirseklerinizi topa sabitleyin. Karnınızı sıkın ve topla küçük daireler çizin. Bu işlemi 5 kez yaptıktan sonra karnınızda oluşan sağlam ağrı hareket etmenizde biraz zorlanmanıza sebep olacaktır. Çizdiğiniz dairelerin boyutu büyüdükçe, egzersiz zorlaşacaktır. Şayet biraz daha zorlanmak istiyorsanız, ayaklarınızı dizlerinizin seviyesine çekerek deneyin.

5. Örümcek Adam Planki

Kuvvetlendirici egzersizler, karın kaslarının gelişimi için temel ögelerdir. Bu harekette yine şınav pozisyonuna benzer bir durumda, sağ dizinizi, sağ dirseğinize olabildiğince yaklaştırmaya çalışacaksınız. İki bacak için de 30 saniye uygun sürelerdir. Yine kendini zorlamak isteyen arkadaşlar için sağ bilek- sol dirsek ya da tam tersi şekilde egzersizi yapabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bacak kaldırma

Bu pilates vari hareket, karnınızın derinliklerini hedefleyen, kolay gibi görünen ancak oldukça zor bir harekettir. Sırt üstü uzanarak, iki bacağınızı da havaya kaldırıyorsunuz. Aynı anda itmeden ellerinizle nazik bir biçimde başınızı desteklemelisiniz. Ancak önemli noktalardan birisi, bacağınızı tamamen yere indirmeyip, yaklaşık 15- 20 santimetre yükseklikte tutmanız. Bacaklarınızı düz tutup, hafifçe yere indirerek hareketi sonlandırınız. 10 tekrar başlangıçta sizin için ideal olacaktır.

7. Tırtıl

Solucan yürüyüşüne benzeyen bu hareket, vücut dengenizi geliştirdiği gibi omuz kaslarınızın da gelişimini sağlar. Belinizden bükülüp, ellerinizi ve ayaklarınızı zemine koyuyorsunuz. Ellerinizin üzerinde plank pozisyonu alana kadar yürüyüp, ayaklarınızla tekrar eski konuma geliyorsunuz. Bacaklarınızın mümkün olduğunca düzgün olmasına özen göstererek, hareketi ya 10 tekrarda ya da 30 saniyelik sürelerle yapmanız, en yararlı yöntem olacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
11
9
3
2
1
0