Görüş Bildir
Haberler
Kabuğunuza Sığmayın! Girişiminizi Dünya Pazarına Açmak İçin Yapmanız Gereken 10 Şey

Kabuğunuza Sığmayın! Girişiminizi Dünya Pazarına Açmak İçin Yapmanız Gereken 10 Şey

13.11.2022 - 20:40 Son Güncelleme: 17.11.2022 - 15:31

Girişiminizi dünya pazarına açmak için yapmanız gereken 10 şeyi listeledik. İyi okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Büyüyebileceğiniz alanları keşfedin!

Büyüyebileceğiniz alanları keşfedin!
www.forbes.com

Başarıya ulaşmak için yapılabilecek en mantıklı şeylerden biri, potansiyel büyüme alanlarının tümünü keşfetmenizden geçiyor. Girişimcilik son zamanlarda belli açılardan zorlaşmış olsa da bazı kolaylıkların da ortaya çıktığını unutmayın. Örneğin sermaye hiç olmadığı kadar fazla ve açıkları keşfetmek de, özellikle internetin yardımıyla, hiç olmadığı kadar kolay.

Başlayın!

Başlayın!
www.entrepreneur.com

Klişe bir giriş olsa da, başlamak girişimcilik alanında da bitirmenin yarısı anlamına geliyor! Doğru yerden başlamak üzerinizde bir baskı oluşturmamalı, bir şeyleri başlatmaktan gerekçeniz ne olursa olsun kaçınmamalısınız. İşinize başlamanızı engelleyen her ne varsa onu elimine edip yola koyulmalısınız. O prototipi tasarlamalı, o sunumu yapmalı, o internet sitesini kurmalısınız. Unutmayın ki sizin önünüzde sizden daha zorlu bir engel yok!

Bir şeyler satın!

Bir şeyler satın!
www.entrepreneur.com

Bazı girişimciler, ne satmak istediklerini en baştan bilirler. Bazılarının ise bu konuda bir fikri yoktur, sadece bir şeyler satmak isterler. İkinci gruptaysanız, işe herhangi bir şey satarak başlayabilirsiniz. Dünyadaki en büyük girişimcilerin büyük kısmı aslında yeni bir şey satmıyor; sadece satış işini farklı ve yenilikçi bir şekilde yapmayı başarıyor.

Yerel düşünmemeye çalışın!

Yerel düşünmemeye çalışın!

Elbette bunu söylemesi kolay, ancak global ölçekte bir iş yapma arzusundaysanız yerel odaklı düşünmeme yönünde kendinizi eğitmeniz gerekiyor. Global ihtiyaçları düşünmeli, hedef kitlenizi maksimum düzeyde tutacak fikirlere yönelmelisiniz.

Pazar araştırmanızı geniş tutun!

Pazar araştırmanızı geniş tutun!

Dünya çapında bir iş yapma iddiasındaysanız dünya çapında bir ön çalışma yapmanız gerekiyor. Bunun için de pazar araştırmanızı geniş tutmalı, farklı pazarların da nabzını tutarken iş stratejinizi de buna göre belirlemelisiniz. Bu aşamada hangi ülkelerde faaliyet göstermek isteyip istemediğinize de karar vermeniz gerekir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Sadece yerel kaynaklara bağlı kalmayın!

Sadece yerel kaynaklara bağlı kalmayın!

Araştırma alanınızı geniş tutmak ve mümkün olduğunca detaylı ve doyurucu bir ön çalışma süreci geçirebilmek için yabancı dillere hakim olmanız gerekiyor. İngilizce, bu konudaki ihtiyacınızı büyük ölçüde karşılayacaktır. Farklı kaynakları güncel olarak takip etmeli, piyasadaki değişikliklerden mümkün olduğunca hızlı haberdar olabilmek için basının ve sosyal medyanın nabzını tutmalısınız.

İnovatif düşünün!

İnovatif düşünün!

Uluslararası bir startup, inovasyon ve globalleşme süreçlerinin iç içe geçirilmesiyle kurulabiliyor. Global düşünüp yukarıdaki tavsiyeleri uygularken yenilikçi düşünmeyi de ihmal etmemelisiniz. Yenilikçi çözümler sunabilir, sorunları farklı açılardan ele alabilirseniz işinizi global ölçeğe taşımanız işten değil!

Geçmişteki başarı hikayelerini okuyun!

Geçmişteki başarı hikayelerini okuyun!

İşin bu kısmı hem size gerekli motivasyonu sağlayacak hem de yeni fikirler bulmanıza kapı açacaktır. Yukarıda belirttiğimiz gibi, dünyanın en iyi girişimcileri aslında yeni bir şey satmıyor; sadece satış şekilleri yenilikçi. Büyük markalar, büyük girişimciler, herhangi bir bakkalda ya da markette satılan şeylerden daha farklı şeyler satmıyor ne de olsa.

Teknolojinin nimetlerinden faydalanın!

Teknolojinin nimetlerinden faydalanın!

Uluslararası ölçekte bir girişim kurarken, yerelde başlattığınız işi globale taşıyor olduğunuz için teknolojinin nimetlerinden faydalanmanız gerekiyor. Pandemi ile hayatımızdaki etkisini artıran Zoom ve Slack gibi uygulamalar, uluslararası görüşmeleri hiç olmadığı kadar kolaylaştırdı. Uluslararası nitelikteki yatırımcılarla, partnerlerle veya influencer'lar ile görüşmeniz eskisi kadar zor değil!

Ülkeleri gezin!

Ülkeleri gezin!

Teknolojinin nimetlerinden faydalanırken rehavete kapılmayın! İş yapacağınız ülkelere önceden gidip temaslarda bulunmanız, kimlerle çalışacağınızı ve müşteri portföyünüzü daha iyi anlamanızı sağlayacak. Oralarda yaşayan yerli halkla kaynaşmanız da potansiyel müşterilerinizi yakından tanımanıza yardımcı olacak ve işi globalleştirmenizi kolaylaştıracaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın