Görüş Bildir
Haberler
Kabin Memuru ile İyi İletişim ve Keyifli Uçuş için 8 Tüyo

Kabin Memuru ile İyi İletişim ve Keyifli Uçuş için 8 Tüyo

Kadir Cansi
17.03.2016 - 14:41

Uçuş yolculuğunu daha keyifli ve kolay hale getirmenin birçok yolu olduğunu söyleyebilirim. Seyahat yastığı taşımak, rahat kıyafetler giyinmek, yolculuk süresinde müzik dinlemek bunlardan sadece bazıları. Uçuş süresince birçok konuda sözlü veya sözsüz iletişim halinde olduğumuz kabin memurları da yolculuğumuzun kolaylılığı ve keyifliliği üzerinde çok etkisi olduğunu unutmamak gerekiyor. Uçağa binerken, güler yüzlü “hoş geldin” ile bizi karşılayan ve uçuş sonunda “hoşcakalın, tekrar görüşürüz” diyerek bizi uğurlayan kabin memurları ile uçuş süresince kuracağımız daha iyi bir iletişim,  yolculuğumuzu daha keyifli kılacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendinden nefret ettirmenin kısayolu: “Çağrı butonu”

1. Kendinden nefret ettirmenin kısayolu: “Çağrı butonu”

Nedenin ne olursa olsun, eliniz o çağrı butonuna doğru kalkınca bir kere daha düşünün! Özellikle bunu, henüz uçağa yeni binmiş biri olarak yapmak, uçuşunuzun güvenliği açısından çok da sağlıklı olmayabilir. Koltuk ile ilgili değişiklik talebi, Emniyet kemerini bağlayamama, yastık ve battaniye talebi gibi nedenler ile o el o butona giderse kabin memurunu ile gözgöze gelmemenizi tavsiye ederim.

2. Çocuk bezi uzmanı değil kabin memuru

2. Çocuk bezi uzmanı değil kabin memuru

Bebekli yolcular için uçak yolculuğu biraz daha stresli oluyor. Birçok etkene karşı dengeyi sağlamak zorundadırlar. Bebeklerini uçuş süresinde güvende tutanın yanında etraftaki yolcuları da az rahatsız etmek sorumluluklarındadır. Bir konu daha var ki ebeveynlerin dikkat etmesi gereken; kabin memurundan çocuk bezi değişimde yardım istemek veya kullanılan çocuk bezinin atılmasını istemek. Yükseklik 30 000 feet de olsa bunlar yine de ebeveynlerin görevleridir.

3. Koca koca valizler baş üstü dolabına sığmaz

3. Koca koca valizler baş üstü dolabına sığmaz

Yurtdışı uçuş tecrübesi olan yolcuların şuna dikkat ettiğini düşünüyorum: Türk yolcuların baş üstü dolapları için getirdikleri çantalar bazen 5 veya 6’yı bile geçebiliyor. Bu kadar çok çantası olmayan yolcuların da tüm eşyalarını kocaman bir valize (genellikle 8 kilogramın üstünde oluyor) sığdırdığını görüyoruz. Bunu da baş üstü dolaba yerleştirmenin kabin memurunun sorumluluğunda olduğunu düşünüyor. Tabi ki 1 küçük el çantası için kabin memurunun yardımcı olması gerekiyor ama 8 kilogramın üzerindeki bir veya daha çok çanta için yardımcı olmasını beklememek gerekiyor.

4. Ayaklar yer çekimine meydan okumamalı

4. Ayaklar yer çekimine meydan okumamalı

Kendimizi düşünelim! Çalışma alanımıza davet ettiğimiz arkadaşımızın ayakkabıları ile sandalyeye çıkmasını veya duvara ayakkabı ile yaslanmasını nasıl hoş karşılamıyorsa kabin memurlarının da çalışma alanına saygı göstermemiz gerekiyor. Ayrıca bu tür davranışların kabin memurlarından daha fazla yan tarafımızdaki yolcuları rahatsız ettiğini unutmayalım.

5. Gözler bussiness classtaki boş koltukta

5. Gözler bussiness classtaki boş koltukta

Uçağın business class bölümünün birçok espirileriye kaynak olduğunu hepimiz biliyoruz. Üst seviye rahatlık ve hizmet için daha yüksek bir ücret ödeyerek, uçmak isteyenleri business class’a alalım. Uçuş rotasına göre doluluğu değişen bu bölümde çoğu zaman boş koltuklar oluyor. Ne yazık ki kabin memurları, ekonomik classtan bu bölüme yolcuyu geçerli bir neden olmaksızın gönderemiyor. Böyle bir talep ile kabin memurları ile göz göze gelmemek gerek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Koltuğun genişliğine o değil, mühendis karar verdi

6. Koltuğun genişliğine o değil, mühendis karar verdi

Business class ve acil çıkış bölümleri hariç uçaktaki tüm koltukların arasındaki mesafe ve koltukların genişliği aynıdır. Koltukların arasındaki mesafelerin darlığından eminim ki birçok kişi şikâyetçidir. Bu konudaki şikâyetleri kabin memuruna değil de ilgili havayolu şirketine doğrudan ulaştırmak daha etkili bir geri dönüşe yol açabilir.

7. Restoranda değil, uçakta olduğumuzu unutmamalı

7. Restoranda değil, uçakta olduğumuzu unutmamalı

Havayolu şirketlerinin birbirinden farklı yemek ve içecek servisi sistemleri buluyor. Türk Hava Yollarında genellikle iki servis eşliğinde, baştan ve sondan servisi başlıyor ve her iki servis ortada buluşuyor. Bu durumda orta sıralarda oturan yolcuların yemek servisleri sona kalabiliyor. Bu konuda tüm yolculara servis tamamlanmamışken, tekrar yemek ve içecek servisi isteyen yolcuların, servisleri yapılmamış yolculara saygı göstererek, taleplerini servisin en sonuna saklayabilirler.

8. Servis süresince bitmek bilmeyen yerinden kalkmalar

8. Servis süresince bitmek bilmeyen yerinden kalkmalar

Kabin memurları tarafından ikram servisleri devam ederken, hop birden yolcular hep birlikte karar vermişçesine ayaklanır. Kabin memuru, koca koca servis arabasını bir o tarafa bir bu tarafa çekmeye çalışır, sadece tuvaleti kullanmak isteyenler de değil, 5-6 sıra aradaki arkadaşı ile laflamak için de kabin memurundan müsaade ister. Çok acil bir durum yok ise, servis arabasının ilerlemesi beklenebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
4
2
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın