Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Midenizde Kelebekler Uçuşturacak En İyi Aşk Temalı Diziler

İzlerken Midenizde Kelebekler Uçuşturacak En İyi Aşk Temalı Diziler

Eda Özkan
01.04.2022 - 13:22 Son Güncelleme: 02.04.2022 - 11:41

Aşk, hepimizin içinde iyi hisler taşmasına neden olan bir duygu. Bazı diziler de bu duyguyu en iyi şekilde işleyerek izleyicileri kendine hayran bırakıp hayallere daldırıyor. Biz de Onedio olarak sizler için izlerken midenizde kelebekler uçuşturacak aşk temalı en iyi dizileri listeledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Friends (1994–2004)

1. Friends (1994–2004)

IMDb: 9,0

Özet: Geçmişleri bir şekilde kesişen altı arkadaşın sadık dostluğunu ve aralarında yaşanan aşkı güçlü bir mizah ile ekranlara döken bu dizi, kuşkusuz en iyi sitcom yapımlarından biriydi.

Oyuncular: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow

Yönetmen: David Crane, Marta Kauffman

2. This Is Us (2016–2022 )

2. This Is Us (2016–2022 )

IMDb: 8,7

Özet: Jake, alkol bağımlısı bir adamdır. Bağımlılığı artık ailesini rahatsız etmekte ve kabul edilemez bir seviyeye gelmektedir. Genç adamın Randall adındaki en büyük oğlu ise, bu duruma bir çare bulmak için çabalamak niyetindedir.

Oyuncular: Milo Ventimiglia, Mandy Moore, Sterling K. Brown

Yönetmen: Glenn Ficarra

3. Atlanta (2016– )

3. Atlanta (2016– )

IMDb: 8,6

Özet: İki kuzenin Atlanta rap piyasasında isim yapmaya çalışması ile gelişen olayları konu alan yapım, bir Amerikan komedi-drama dizisidir. Kendilerine ve ailelerine daha refah bir yaşam sunmak isteyen iki genç, amaçları uğruna mücadele edecektir.

Oyuncular: Donald Glover, Brian Tyree Henry, Lakeith Stanfield

Yönetmen:  Hiro Murai

4. Outlander (2014– )

4. Outlander (2014– )

IMDb: 8,5

Özet: 1945'lerde geçen dizi, Claire Randall adındaki evli bir savaş hemşiresinin yaşadığı maceraları konu almaktadır. Gizemli bir şekilde 1973 yılına giden Claire, Jamie Fraser adındaki bir İskoç savaşçısı ile evlenmek zorunda kalmıştır. Zoraki olan bu evlilikte genç kadın, zamanla Jamie'ye karşı bir şeyler hissetmeye başlayacak ancak iki farklı zamandaki iki farklı erkek arasında kalmak hiç de kolay olmayacaktır.

Oyuncular: Caitriona Balfe, Sam Heughan, Sophie Skelton

Yönetmen: John Dahl

5. Weightlifting Fairy Kim Bok-Joo (2016–2017)

5. Weightlifting Fairy Kim Bok-Joo (2016–2017)

IMDb: 8,5

Özet: Aynı spor okulundaki farklı branşlara yönelmiş Jeong Joon-Hyung ve Kim Bok-Joo başarılı iki öğrencisidir. Zaman içerisinde birbirine aşık olacak ikili, birlikte birçok başarıya da imza atacaktır. 

Oyuncular: Nam Joo-Hyuk, Lee Sung-Kyung

Yönetmen: Oh Hyun-jong

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Normal People (2020)

6. Normal People (2020)

IMDb: 8,5

Özet: Marianne ve Connell, İrlanda'nın küçük bir kasabasında yaşamaktadırlar. İkilinin arasındaki karmaşık ilişkiyi ekrana yansıtan yapım, Sally Rooney'nin çok satan Normal People romanından uyarlanmıştır.

Oyuncular: Daisy Edgar-Jones, Paul Mescal

Yönetmen: Sally Rooney, Alice Birch, Mark O'Rowe

7. How I Met Your Mother (2005–2014)

7. How I Met Your Mother (2005–2014)

IMDb: 8,4

Özet: 27 yaşında Manhattanlı bir mimar olan Ted'in güzel bir arkadaş grubu vardır. Marshall, Lilly ve Barney Stinson bu grubun renkli üyeleridir. Barney çapkın bir kadın avcısıyken, Marshall ve Lilly'nin ise birlikte dokuz yıllık düzenli bir ilişkileri vardır. Bir gün Marshall, Ted'e Lilly ile evlenmeyi düşündüğünü söyler. Bunu duyan Ted'in de artık tek istediği, aile kurabilmektir ancak bunun öylesine biri ile mümkün olmayacağının da farkındadır. Hiç ummadığı bir anda Robin adında genç ve güzel bir kadınla tanışıp aşık olan Ted, hayallerini süsleyen bu kadına ulaşabilecek midir?

Oyuncular: Josh Radnor, Jason Segel, Alyson Hannigan

Yönetmen: Pamela Fryman , Rob Greenberg

8. Sex Education (2019– )

8. Sex Education (2019– )

IMDb: 8,4

Özet: Okulun ezik olarak adlandırdığı tiplerden biri olan Otis, oldukça içine kapanık bir gençtir. Seks hakkındaki bilgisini anne ve babasının seks terapisti olması sayesinde edinen genç çocuk, bu bilgileri okulun en güzel kızı Maeve'nin teklifi ile değerlendirmeye başlar. Artık, tüm liseli gençlerin sorunlarını çözen bir terapiste dönüşmüştür. Peki ya kendi sorunlarını çözebilecek biri var mıdır?

Oyuncular: Asa Butterfield, Gillian Anderson, Emma Mackey

Yönetmen: Laurie Nunn

9. Love, Victor (2020)

9. Love, Victor (2020)

IMDb: 8,2

Özet: Victor, yeni bir şehre alışmaya çalışırken aynı zamanda ailevi ve cinsel zorluklar da yaşayan genç bir çocuktur. Victor'un kendini bulma hikayesini anlatarak yaşamını gözler önüne seren yapım, izleyenler tarafından oldukça beğenilmişti.

Oyuncular: Michael Cimino, Geoger Sear

Yönetmen: Isaac Aptaker

10. Start-Up (2020– )

10. Start-Up (2020– )

IMDb: 8,2

Özet: Kore'nin yüksek teknolojiye sahip sektörü, sanal rüyaları gerçeğe dönüştürmeyi hayal eden genç girişimciler tarafından oldukça zor olabilir. Gençler, bir tarafta başarılarını baz almışken diğer tarafta ise aşkları için mücadele edecektir. Baş rollerinde Nam Joo-hyuk ve Baze Suzy' gibi başarılı oyuncuların rol aldığı dizi, izleyenlerin içini ısıtıyor. 

Oyuncular: Bae Suzy, Nam Joo-hyuk

Yönetmen: Oh Choong-hwan

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Romance Is A Bonus Book (2019)

11. Romance Is A Bonus Book (2019)

IMDb: 8,1

Özet: Bir grup insanın bir yayın evinde çalışmasına odaklanan yapım, izleyenler tarafından oldukça beğenilmişti. Yayınevinin baş editörü olan Cha Eun Ho, herkes tarafından beğenilen başarılı bir yazardır. İş bulmaya çalışan Kang Dan-Yi ise özgeçmişi hakkında yalan söyleyerek işi kapar. Sürekli birlikte vakit geçirecek olan ikili arasında, hesapta olmayan bir yakınlaşma başlayacaktır.

Oyuncular:  Lee Jong-Suk, Lee Na-young, Jung Yoo-jin

Yönetmen: Lee Jong-Hyo

12. Modern Love (2019– )

12. Modern Love (2019– )

IMDb: 8,0

Özet: İnsan ilişkilerini konu alan yapımda, her bölümde farklı bir konu ele alınarak aşkın karmaşık doğası gözler önüne serilmektedir. Aşk hakkında birçok konuya değinilerek birbirinden farklı karakter ile bunu izleyiciye aktaran yapım, izleyenler tarafından büyük bir beğeni yakalamıştı. 

Oyuncular: Kit Harington, Anna Paquin, Lucy Boynton

Yönetmen: John Carney

13. The Vampire Diaries (2009–2017)

13. The Vampire Diaries (2009–2017)

IMDb: 7,9

Özet: Elena ve kardeşi, kısa bir süre önce ailelerini kaybederek teyzelerinin yanında kalmaya başlar. Başlarda sakin olan hayatlarının gidişatı, Stefan'ın kasabaya dönmesi ile gizemli bir hal alacak, iyi ve kötünün birbirlerine karşı verilen savaşında, Elena dengeyi korumak adına büyük bir mücadele içine girecektir.

Oyuncular: Paul Wesley, Ian Somerhalder, Candice King

Yönetmen: Julie Plec, Kevin Williamson

14. Crazy Ex-Girlfriend (2015–2019)

14. Crazy Ex-Girlfriend (2015–2019)

IMDb: 7,9

Özet: Rebecca Bloom, gerçek aşkı bulacağına inanarak işini ve evini terk etmiştir. Tek istediği şey, sonunda hayal ettiği aşkına kavuşmak olan bu kadının arayışlarını konu alan yapımın başrolündeki Rachel Bloom, başarılı bir performans sergileyerek izleyenleri kendine hayran bırakmaktadır. 

Oyuncular: Rachel Bloom, Vincent Rodriguez III, Donna Lynne Champlin

Yönetmen: Rachel Bloom

15. The Bold Type (2020)

15. The Bold Type (2020)

IMDb: 7,9

Özet: Üç gencin New York'taki bir kadın dergisinde çalışırken aynı zamanda kendilerini kariyer, aşk ve dostluk gibi konularda keşfetmesini konu alan yapımda, karakterlerin kurmaya çalıştığı denge de oldukça başarılı bir şekilde gözler önüne serilmektedir.

Oyuncular: Katie Stevens, Aisha Dee, Meghann Fahy

Yönetmen: Sarah Watson

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Grey's Anatomy (2005– )

16. Grey's Anatomy (2005– )

IMDb: 7,8

Özet: Meredith, Cristina, Izzıe, Alex ve George farklı tıp fakültelerinden yeni mezun olarak başarılı bir eğitim hastanesindeki stajyerlik programına kabul edilmişlerdir. Eğitim görerek kendilerini geliştirecekleri bu hastanede onları aşk, dostluk, başarı ve insan ilişkileri gibi birçok karmaşık durum bekliyordur. 

Oyuncular: Ellen Pompeo, Chandra Wilson, Justin Chambers (I)

Yönetmen: Shonda Rhimes 

17. New Girl (2011–2018)

17. New Girl (2011–2018)

IMDb: 7,8

Özet: Başarılı sitcomlardan olan bu yapım, kadın erkek ilişkileri hakkındaki birçok konuyu ele almaktadır. Jess, sevgilisinden yeni ayrılmış genç bir kadındır. Üç erkekle birlikte yaşamak üzere taşınan Jess, yeni evinde geçirdiği süre boyunca erkeklerin dünyasını daha yakından tanıma fırsatı bulacaktır. 

Oyuncular: Zooey Deschanel, Jake Johnson (XVI), Max Greenfield

Yönetmen: Elizabeth Meriwether

18. You (2018- )

18. You (2018- )

IMDb: 7,8

Özet: Joe, bir kitabevi işletmekte olan zeki bir adamdır. Bir gün kitapçıda tesadüfen karşılaştığı Beck adındaki genç kadına ilk görüşte aşık olan Joe, Beck'i elde etmek için türlü yolları deneyecektir. Süreç içerisinde tam bir takıntılı gibi davranarak internet hesaplarını sürekli kontrol eden Joe, sonunda genç kadının erkek arkadaşı olmayı başarır. Ancak takıntılı davranışları, ikilinin arasında birçok gerilime neden olacaktır.

Oyuncular: Penn Badgley, Elizabeth Lail, Ambyr Childers

Yönetmen: Greg Berlanti, Sera Gamble

19. Aşk 101 (2020)

19. Aşk 101 (2020)

IMDb: 7,6

Özet: 90'lar Türkiye'sinde geçen dizide, herkes tarafından dışlanan bir grup genç konu alınmaktadır. Birçok konuda başarısızlıkları ile bilinen gençlere tek inanan kişi öğretmenleri Burcu hocadır. Hocalarının okuldan ayrılacağını duyan gençler bir plan yapacak ve Burcu hocayı okulda çalışmaya devam etmesi için ikna etmenin bir yolunu bulacaklardır. Mücadele ettikleri bu zaman içerisinde ise birbirleri ile güzel dostluklar kuracak ve aşktan kaçamayacaklardır.

Oyuncular: Selahattin Paşalı, Mert Yazıcıoğlu, Alina Boz

Yönetmen: Ahmet Katıksız

20. Starstruck (2021– )

20. Starstruck (2021– )

IMDb: 7,6

Özet: Jessica, herkes gibi sıradan bir genç kızdır. Bir gün tesadüfen Christopher Wilde ile karşılaşan Jessica, ünlü yıldız ile macera dolu bir seyahate çıkar. Başlarda Christopher'dan pek hoşlanmayan genç kız, paparazzilerden kaçtıkça aslında onu sevdiğini fark edecektir.

Oyuncular: Chelsea Kane, Maggie Castle

Yönetmen:  Michael Grossman

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Gossip Girl (2007–2012)

21. Gossip Girl (2007–2012)

IMDb: 7,5

Özet: Takma adını Gossip Girl olarak belirleyen gizemli bir kişi, altı gencin hayatlarını bir blog içeriği halinde internette yayınlamaktadır. Gençler, kendi hayatları hakkında bilgi sahibi bile olmadıkları bazı olayları Gossip Girl'den öğrenerek, hiç bilmedikleri bir deneyime şahit olurlar. 

Oyuncular: Blake Lively, Leighton Meester, Chace Crawford

Yönetmen: Norman Buckly

22. Elite (2018– )

22. Elite (2018– )

IMDb: 7,5

Özet: Bu yapım, işçi sınıfı üç gencin, ülkenin en seçkin okullarından birine girmeye hak kazanmasını sonrasında yaşanan bir takım olayları konu almaktadır. Sınıftan bir öğrenci ölü bulunduğunda polisler tüm öğrencileri sorguya çekecektir. Peki suçluyu bulabilecekler midir?

Oyuncular: Georgina Amorós, Itzan Escamilla, Claudia Salas

Yönetmen: Carlos Montero, Darío Madrona

23. Dash & Lily (2020)

23. Dash & Lily (2020)

IMDb: 7,5

Özet: Dash ve Lily adındaki iki gencin yaşamına odaklanan yapım, izleyenlerin içini ısıtarak aşkı iliklerimize kadar hissetmemize olanak sağlıyor. Dash ve Lily, birbirinden oldukça farklı karakterlere sahiptir. Birbirleri ile iletişimleri ise kırmızı bir defter sayesinde başlar. Bu deftere yazdıkları mesajlar ile birbirlerini tanıyan gençler, düşündüklerinden daha fazla ortak noktaları olduğunu fark ettiklerinde, aşk kaçınılmaz olacaktır.

Oyuncular: Austin Abrams, Midori Francis, Dante Brown

Yönetmen: Lena Dunham

24. Sweet Magnolias (2020– )

24. Sweet Magnolias (2020– )

IMDb: 7,5

Özet: Özel hayat ve kariyer konularında karşılaşılabilecek bazı durumları, liseden beri arkadaş olan bir grup kadın ile ele alan yapım, Sherrly Woods'un başarılı romanı Sweet Magnolias'tan uyarlanmıştır.

Oyuncular:  JoAnna Garcia Swisher, Brooke Elliott, Heather Headley

Yönetmen:  Norman Buckley , Kelli Williams

25. Love & Anarchy (2020– )

25. Love & Anarchy (2020– )

IMDb: 7,4

Özet: Sofie, evli ve iki çocuk annesi olan genç bir kadındır. Bir danışman olarak çalışan kadının düzeni, eski bir yayınevi hakkında bir iş geldiğinde bozulacaktır. Mark ise genç ve yakışıklı bir IT elemanıdır. Sofie Mark ile tanıştığında başlarda oynadıkları küçük flört oyunu, daha sonra büyük sonuçları olan ve kontrol edilemeyen bir şeye dönüşecektir. 

Oyuncular: Ida Engvoll,Johannes Kunhke

Yönetmen:  Lisa Langseth

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Sex and the City (1998-2004)

26. Sex and the City (1998-2004)

IMDb: 7,3

Özet: 'Özgür kadın' hayat tarzına sahip olan bu yapım, popüler kültür ikonlarından biridir. Manhattan'da yaşayan dört cesur kadının yaşadıkları ilişki ve arkadaşlıkları konu alan yapım, eski olmasına rağmen hala beğenilerek izlenilen nadir dizilerden bir tanesi.

Oyuncular:  Sarah Jessica Parker , Kim Cattrall , Cynthia Nixon

Yönetmen: Michael Patrick King

27. Bridgerton (2020– )

27. Bridgerton (2020– )

IMDb: 7,3

Özet: Birbirine güçlü bağlarla bağlanmış sekiz kardeşin, Londra sosyetesinde aşkı arayışlarını konu alan yapım, görselliği ile de ön plana çıkıyor. Aynı zamanda dizi, Daphne Bridgerton adındaki Bridgerton ailesinin en büyük kızının yaşadığı olayları da gözler önüne sermekte.

Oyuncular: Jonathan Bailey, Julie Andrews

Yönetmen:  Sheree Folkson

28. My Secret Romance (2017)

28. My Secret Romance (2017)

IMDb: 7,2

Özet: Cha Jin-Wook, ailesinin tek varisidir. Genç adamın Lee Yoo-Mi adındaki güzel bir kadın ile tanıştıktan sonra yaşadıklarını ve duyguları komedi tadında anlatan yapım, izleyenlerin damağında güzel bir tat bırakıyor. 

Oyuncular: Song Ji-Eun, Sung Hoon

Yönetmen: Kang Cheol-woo

29. The Hookup Plan (2018– )

29. The Hookup Plan (2018– )

IMDb: 7,2

Özet: Elsa, ayrılık acısını atlatmak için çabalasa da eski erkek arkadaşını unutamamış genç bir kadındır. Elsa'nın bu haline üzülen en yakın arkadaşı ise bir gün bir eskortla anlaşarak onun eski sevgilisini unutturmasını ve genç kadına biraz teselli vermesini ister. Başlarda iyi giden plan, zamanla gerçek bir aşka dönüşecek midir?

Oyuncular: Marc Runchmann, Zita Hanrot

Yönetmen:  Renaud Bertrand , Noémie Saglio

30. You Me Her (2016–2020)

30. You Me Her (2016–2020)

IMDb: 7,0

Özet: Bir çift, yaşadıkları seks hayatını artık tek düze bulmaktadır. Bu sıkıcılıktan kurtulmak adına eskort bir kızda yeni heyecanlar arayan çiftin ilişkisi, akıl almaz bir hal almaya başlayacaktır. İlişkilerine heyecan katmak isteyen karı kocanın planlamadığı bir şey vardır: İkili, aynı kadına aşık olmak üzeredir. 

Oyuncular: Greg Poehler, Rachel Blanchard, Priscilla Faia

Yönetmen: John Scott Shepherd

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
3
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
asgoodasitgets

Love and anarchy yi ben çok sevmiştim. Hem eğlenceli hem değişik bir hikayesi var.

hakoff sagnic

Outlander da 1743 e gidiyor. Tarih yanlış. Güzel dizidir ;)