Görüş Bildir
Haberler
Hava Sıcaklığı Ülke Genelinde Azalıyor, Kuvvetli Yağış ve Fırtınaya Dikkat!

Hava Sıcaklığı Ülke Genelinde Azalıyor, Kuvvetli Yağış ve Fırtınaya Dikkat!

Onedio Medya
25.03.2016 - 08:28

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı, bugünden itibaren kuzey kesimlerden başlayarak salı gününe kadar ülke genelinde hissedilir derecede azalacak ve mevsim normalleri altında seyredecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin büyük bir bölümünde yağmur ve sağanak, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege ile Düzce, Bolu, Manisa ve Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının kuzey kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 10 derece), diğer yerlerde 2 ila 4 derece olmak üzere ülkemiz genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Karadeniz kıyıları ile zamanla Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusu, İç Ege ile zamanla Marmara'nın batısı ve kıyı Ege'de kuvvetli(40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege ile Düzce, Bolu, Manisa, ve Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Doğu Anadolu'nun doğusu, İç Ege ile zamanla Marmara'nın batısı ve kıyı Ege'de kuvvetli(40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • TOZ TAŞINIMI UYARISI: Öğle saatlerine kadar Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde toz taşınımı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, çamur şeklinde yağış vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

BÖLGELERİMİZDE HAVA
İçeriğin Devamı Aşağıda

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kuzeydoğusu ile zamanla güney ve doğusunda yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. )

BURSA Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 13

EDİRNE Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

İSTANBUL Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ilk saatler ile gece saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 11

KIRKLARELİ Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

EGE 

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde sonra kıyı kesimleri ile Manisa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin iç kesimlerinde güneybatı, akşam saatlerinde sonra kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 13

İZMİR Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 18

MANİSA Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 17

MUĞLA Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 13

AKDENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, zamanla Batı Akdeniz ile Hatay dışında Doğu Akdeniz'in aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

ISPARTA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 14

MERSİN Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu kesimleri yerel olarak sağanak yağışlı 22

İÇ ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatı çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Karaman dışında kalan bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 13

ESKİŞEHİR Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 15

KAYSERİ Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 17

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 17

BATI KARADENİZ 

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ilk saatlerde Bolu ve Düzce çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu ve yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 11

DÜZCE Çok bulutlu ve yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 14

KASTAMONU Çok bulutlu ve aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

ZONGULDAK Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 10

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Çok bulutlu, zamanla Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ARTVİN Çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak yağışlı 15

ORDU Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 20

SAMSUN Çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak yağışlı 16

TRABZON Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 21

DOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ELAZIĞ Çok bulutlu ve öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 17

ERZURUM Çok bulutlu, zamanla aralıklı yağmurlu 10

KARS Çok bulutlu, zamanla aralıklı yağmurlu 10

VAN Çok bulutlu, zamanla aralıklı yağmurlu 10

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinin yerel olarak hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı 19

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu 20

KİLİS Parçalı ve çok bulutlu 21

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu 22

DENİZLERDE HAVA

Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına, Güney Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), akşam saatlerinden itibaren 2 ila 4 (10-30km/s), batısı kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s), gece 4 ila 6 (30-50km/s) , Doğu Karadeniz'de kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s), batısı ilk saatler 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, gece 2,5m, doğusu 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve yer yer sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s), akşam 5 ila 7 (40-60km/s), gece 6 ila 8(50-70km/s) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 1,5m, akşam 3,0m, gece 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), akşam saatlerinden itibaren 5 ila 7 (40-60km/s) , batısı kuzeybatıdan 6 ila 8(50-70km/s), Güney Ege'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), akşam saatlerinden itibaren kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s), batısı 5 ila 7 (40-60km/s) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, kuzeyi 4,0m Görüş: İyi, yağışta orta, fırtınada zayıf.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı sağanak yağışlı, Rüzgar Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) öğle batısı 4 ila 6 (30-50km/s), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), doğusu zamanla 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, öğle 2,5m, doğusu 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtınada zayıf.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu; Rüzgâr: güney ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde; Dalga: 0,2 ila 0,3m, Görüş: İyi.

ÖNÜMÜZDEKİ 4 GÜN TÜRKİYE GENELİNDE HAVA

ÖNÜMÜZDEKİ 4 GÜN TÜRKİYE GENELİNDE HAVA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın