Görüş Bildir
Haberler
Hata Değil Spor Yapın! Hepimizin Göz Göre Göre Yanlış Yaptığı 9 Egzersiz

Hata Değil Spor Yapın! Hepimizin Göz Göre Göre Yanlış Yaptığı 9 Egzersiz

Spor tutkunları, kilo vermek isteyenler, her şeyin başı sağlık. Spor yapmaya başladınız tamam da muhteşem vücutlarınızla yeni sevgili yapma hayali kurmadan önce yazdıklarımıza bir göz atsanız hiç fena olmaz. 

Egzersiz sırasında bu hataları yapıyorsanız yaptığınız spor işe yaramayabilir hatta kendinizi sakatlayabilirsiniz. 

Bilgiler için Spor Eğitmeni Can Aşık’a teşekkür ederiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aşırı ağırlık kaldırmak

Ağırlık kaldırmak, yaralanmaların ve ağrıların en sık görüldüğü çalışma türüdür. Gelin görün ki o koca koca kaslar olmadan da hayat çok bekar geçiyor öyle değil mi. Fakat eğer kaslarınız zayıf ise, aşırı ağırlık, kaslarınızda ve bedenin diğer bölümlerinde yaralanmalara neden olabilir. Sınırlarınızı bilmelisiniz. Bir Arnold öyle kolay yetişmiyor. Aşamalı olarak artırılan direnç çalışmaları en etkili çalışma olarak önerilmektedir. Yani özetle acı var be Rocky…

2. Yanlış squat

Egzersizin kralı olarak bilinen squat, kaslarınızın hazır olduğundan fazla bir ağırlıkla ya da yanlış yapıldığında sakatlanmanın da kralı olarak bilinir. Yanlış uygulandığında menüsküs yırtığından hemoroid azmasına kadar pek çok negatif duruma yol açar. Güzel bir popoya sahip olalım derken tuvalette ağlamak zorunda kalmayalım. Düzgün açıda ve doğru kilo ile çalışalım.

3. Ya hareket edersin ya da hareket ettiğini zannedersin.

3. Ya hareket edersin ya da hareket ettiğini zannedersin.

UTA gibi çoklu egzersiz fonksiyonuna sahip ürünlerin sadece üzerine çıkmak yetmiyor. Akşam ne pişirsem ya da sevgilim şu anda ne yapıyor diye düşünmeyi bırakıp gerçekten hareket etmeniz gerekiyor. Doğru dirençteki lastikleri doğru kasınızı çalıştıracak şekilde kullanmalısınız. Tam olarak nasıl kullanacağınızı bilmediğiniz ürünler için spor eğitmenlerinden yardım alın.

4. Hareketleri doğru açılarda yapmak

Göğüs antrenmanı açık ara ile spor salonlarının en sevilen aktivitesidir. Gelmiş geçmiş en iyi göğse sahip olmak istiyorsanız kafa yapınızı biraz değiştirmeniz, biçimde birkaç ufak düzeltme yapmanız ve hareketi her seferinde doğru yapmaya odaklanmanız gerekmektedir. Yanlış açılarda çalıştırılan göğüs hayallerinizdeki gibi olmayacaktır.

5. Egzersiz sonrası esneme

Evet bedenimizin ısınmaya ihtiyacı olduğu gibi soğumaya da ihtiyacı var. Egzersiz sonrasında kalp atışlarınızın yavaş yavaş düşmesini sağlamalısınız. Aerobik aktivitelerini birden bırakmak pek çok probleme neden olabilir. Örneğin, ellerde ve ayaklarda kan birikmesi, veya baş dönmesi ortaya çıkabilir. Başlangıçta yapılan esneme hareketleri, egzersiz sonrasında da yapılmalıdır

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yanlış zeminlerde koşmak

Koşmak önceden daha bireysel bir spor iken son dönemdeki koşu grupları sayesinde daha sosyal bir aktivite haline geldi. Güzel manitalarla birlikte koşmak elbette motive edici ama sen yine de dağ bayır koşarken biraz da önüne bak. Bilek burkulmaları, kötü düşmeler çok ciddi sorunlara yol açabilir.

7. Dedikodu molaları

Spor salonunda arkadaşlarınızla çalışmak motivasyonunuzu arttırmaya yardımcı olsa da, antrenmanlarınız sırasında sohbet etmek metabolizmanızın hızını düşürebilir ve yağ yakımınızı yavaşlatabilir. O dedikoduları spor sonrasında içeceğiniz yağsız şekersiz kahve molalarına saklayın. Hem biraz tatlandırmış da olursunuz. 

Sohbet araları uzadıkça, vücut soğumaya başlar, bu da metabolizmanın yavaşlamasına sebep olur. Ayrıca egzersizler sırasında konuşmak, dikkatinizi dağıtacağı için sakatlık riskini de arttırır. Bu yüzden konuşmaları antrenman sonrasına saklamak sizin için daha verimli

8. Lütfen dinlenin artık

Tamam antrenman atlama ama her gün de olmaz canım. Vücudunuzun

yeniden yapılanması ve en verimli haline dönmesi için dinlenmesi gerekir. Bir

spor fanatiği iseniz, dinlenmenin kas yırtılmalarının iyileşmesi ve kas

ağrılarının yatışması için ne kadar önemli olduğunu unutmamalısınız. Eğer 6 gün egzersiz yapıyorsanız, 7. günde antrenman yoğunluğunuzu azaltın veya sadece esneme yapın.

9. Antrenman atlamaya kocaman bir HAYIR

Zamanınız olmadığını düşündüğünüzde bile antrenmanlarınız için zaman yaratmalısınız. Bir haftalık egzersizlerinizi atlamak sizi bir kaç hafta geri götürecek ve başladığınız yere döndürecektir. Egzersizleri atlamak yerine vaktiniz olmadığı günler pastahane camlarından tatlıları izlemek yerine daha kısa süreli antrenmanlar yaparak performansınızın düşmesine engel olabilirsiniz. 

Bu gibi durumlarda 10 dakikalık bir egzersiz serisinin bile vücudunuz üzerinde etkisi vardır ve bu kısa egzersizleri gününüzün herhangi bir bölümünde gerçekleştirebilirsiniz. Alışveriş paketlerinizi kendiniz taşıyarak başlayabilir ve taşırken de kol hareketleri yaparak veya yürüyen asansör yerine merdivenleri tercih ederek vücudunuzu çalıştırabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
25
6
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın