onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Hamilelik Öncesi Folik Aside Ne Zaman Başlanmalı?

Hamilelik Öncesi Folik Aside Ne Zaman Başlanmalı?

Şebnem Sucu
02.12.2021 - 10:59

Gebelik döneminde alınan yeterli folik asit, bebeklerin sinir sistemi anomalileri riskini büyük oranda azaltırken eksikliği durumunda bebeğin beyin ve omurilik gelişiminde hasarlara sebep olmaktadır. Gebelik planı olan ya da hamile kalabilecek kadınlar folik asit kullanımına gebeliğin erken evrelerinde başlamaları gerekir. Bu süreçte alınan folik asit takviyeleri ile bebekte oluşabilecek bazı kusurlar ortadan kaldırılabilir. Peki, hamilelik öncesi folik asite ne zaman başlanmalı? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Folik asit herkes için önemlidir, ancak hamilelik düşünen kadınların şiddetle almaları önerilen bir vitamindir. gebelikte yeterli folik asit kullanımı nörol tüp defekti olan anomali riskini azaltmaya yardımcı olur. Nörol tüp; meningomyeloseş , defeklerispinabifida ve ananssefali gibi omurilik ve beyin ile ilgili gelişim bozuklarını kapsar. Gebelik planı olan kadınların hamilelik öncesi süreçte bu vitaminden yeteri kadar faydalanabilmeleri için doktorun önerdiği dozda ve sürede folik asit takviyesi almaları önerilir. İşte hamilelikte folik asite ne zaman başlanmalı? Sorusunun yanıtları…

Hamilelik Öncesi Folik Aside Ne Zaman Başlanmalı?

Hamilelik Öncesi Folik Aside Ne Zaman Başlanmalı?

Doğum kusurları hamileliğin ilk 3-4 haftasında meydana gelebilir. Bu açından bebeğinizin beyni ve omuriliğinin geliştiği erken aşamalarda folik ait alınması önemlidir. Hamilelik düşünen kadınların gebe kalmadan 3 ay önce folik asite başlamaları önerilir. Böylelikle spina bifida gibi çeşitli nörol tüp kusurlarına karşı gereken koruma sağlanır. Doktorunuz gebeliğin 12. Haftasına kadar folik asit takviyesi almanızı önerebilir. 

Genellikle önerilen doz 400 mikrogram folik asit takviyesidir. Sizin ve bebeğinizin ihtiyaç duyduğu folik asit miktarını bu süreçte yalnızca yiyeceklerden almanız mümkün değildir. 400 mikrogramlık bir folik asit takviyesi ve sağlıklı bir beslenme programı bebeğinizin sağlıklı olduğundan emin olmanıza yardımcı olacaktır.

Folik Asidin Yan Etkileri Var Mı?

Folik Asidin Yan Etkileri Var Mı?

Folik asit, normalde pek çok gıdada bulunan bir vitamindir. Özellikle bezleye, kuru fasulye, mercimek, turunçgiller ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzelerde yüksek oranda folat bulunur, folik asit doğal yollarla alındığı takdirde vücutta yan etkiye sebep olmaz fakat takviye formunda kullanılan folik asit, kızarıklık ve kabarık gibi reaksiyonlara sebep olabilir. Bazen nadiren kusmaya da sebep olabilir. Bu açıdan Hamilelik planı olan kadınlar da dahil tüm folik asit kullanacak kişiler alacakları takviyeleri doktorunun belirttiği dozda kullanması gerekir.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın