Görüş Bildir
Haberler
Hac'daki Faciada Ölü Sayısı 769'a Yükseldi

Hac'daki Faciada Ölü Sayısı 769'a Yükseldi

FreiGeist
25.09.2015 - 09:09 Son Güncelleme: 26.09.2015 - 17:14

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, Mina'daki izdihamda yaşamını yitirenlerin sayısının 769'a yükseldiğini açıkladı. 1000'e yakın ise yaralı var. Faciada 4 Türk hacının hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, faciada kesinleşen 2 Türk'ün hayatını kaybettiğini, daha önce açıklanan diğer 2 ölümün ise izdihamda değil sonrasında yaşandığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, Perşembe günü şeytan taşlama yerinde meydana gelen izdihamda ölen hacıların sayısının 769 olduğunu açıkladı. İzdihamda 2 Türk vatandaşı hayatını kaybetti.

6 Türk kayıp

NTV'ye konuşan Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, Mina'daki izdihamda 2 Türk hacının hayatını kaybettiğini, 8 hacının yaralı, 6'sının da kayıp olduğunu bildirdi.

Günenç, kesinleşen iki vefatın olduğunu, daha önce açıklanan diğer iki ölümün ise izdihamda değil sonrasında yaşandığını söyledi.

Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu söyleyen Günenç, 'Burada iki tane büyük çadır kuruldu ve  vefat edenlerin resimleri asıldı. 6 kaybımızla ilgili araştırmalar sürüyor' dedi.

'Hastanemizde, vinç kazasında yaralanan 8 kişini yanı sıra 25 kişi daha var' diyen Günenç, 'Vatandaşlarımızı Genelkurmay'ın sağladığı uçakla yarın gece Ankara'ya intikal ettirmeyi düşünüyoruz' derken,  izdihamın nedeniyle ilgili soruyu da şöyle yanıtladı:

'Şu an için somut bir şeyler söylemek mümkün değil. Suudi yetkililer şeffaf bir araştırma yapılacağını ve sonuçlarının açıklanacağını kaydettiler. Şu an için facianın nedenini bilen yok...'

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0