onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Günlük Rutininin Baskın Zeka Türünü Ortaya Çıkaracak!

etiket Günlük Rutininin Baskın Zeka Türünü Ortaya Çıkaracak!

Easterling
22.06.2022 - 16:05

Zekanın türünü öğrenmek ister misin? 

Öğrenmek için teste! 

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

1. Önce yaşını öğrenelim mi?

2. Şimdi de cinsiyetini öğrenelim!

3. Genellikle sabahları kaçta uyanıyorsun?

4. Kalkar kalkmaz ilk yaptığın şey ne peki?

5. Kahvaltı yapıyorsan eğer ne yiyorsun genelde?

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

6. Kahvaltını yaptın, hazırlandın. Nereye gidiyorsun peki?

7. Yorucu bir gün sonunda nasıl stres atıyorsun?

8. Son olarak, artık yatma vakti geldi. Kaçta uyuyorsun?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Sosyal Zeka!

Sosyal Zeka!

Sosyal Zeka, diğer insanları anlama yeteneğidir. Karakter ve kişilikleri anlama ve değerlendirmede oldukça yetenekli insanların bu tür zekaya sahip oldukları kabul edilir. Kişiler arası zeka olarak da adlandırılan bu zeka türünün özellikleri, insanlarla ilgili olmak, birlikte çalışmak, birlikte öğrenmek gibi hususlardır. Bu zekası yüksek olan kimselerin liderlik, arkadaşlık ve empatik olabilme gibi becerileri gelişmiştir. Sosyal zekanın ilgi alanı insan ilişkileri, başka kişilerle ortak çalışma, diğer insanları tanıma ve onlardan bir şeyler öğrenme konularıdır. Zamanımızın çoğunu diğer insanlarla çalışarak ve iletişim kurarak geçirdiğimizden bazı açılardan bu zeka türlerinin içinde en anlaşılabilir olanı olarak düşünülmektedir.

Görsel-Uzamsal Zeka!

Görsel-Uzamsal Zeka!

Görsel-uzamsal zekaya sahip olanların temelde 3 yeteneği vardır: 1. nesneleri doğru bir şekilde algılamak, 2. bir nesneyi uzayda hareket ediyor gibi hayal ederek ya da başka birinin perspektifinden resimleyerek yönlendirmek, 3. birinin algılarını iki ya da üç boyutlu somut örnekler halinde transfer etmek. Ayrıca bu zeka türü, üç boyutlu bir nesnenin şekil ve görüntüsüyle ilgili olduğumuzla ilişkilidir. Bu ilişkide, biçimleri ne kadar hayal edebildiğimiz, nesneyi görmeden zihnimizde canlandırma ve ayrıntılarını görebilme söz konusudur. Görsel zeka; görsel düşünme ve form özelliklerini biçim ve grafiklerle ifade etme, çizme, boyama ve şekil verme gibi davranışları kapsar. Avcı, izci, rehber, mimar, ressam ve tasarımcılar bu zekaya sahip insanlardır.

Müzikal-Ritmik Zeka!

Müzikal-Ritmik Zeka!

Müzik zekası (ritmik zeka), zeka türlerimizin ilk önce gelişenidir. Anne karnındayken bile çevremizi saran ses. ritim ve titreşim dünyasını bir an düşünün. bazılarına göre bu zeka sadece müzik ve ritimden ibaret olmadığından aslında 'işitsel/titreşimsel zeka' olarak adlandırılmalıdır. ses ve titreşimler, ister doğal olsun isterse insanların yarattığı ortamlardan gelenler, makineler, enstrümanlar ya da korolar olsun bu zeka tüm ses ve titreşim dünyasıyla ilgilidir. aynı zamanda müziğin, ritmin, sesin ve titreşimin 'bilinci etkileme' efektleri de diğer zeka türlerinin hepsinden daha güçlüdür. müzik, ses, ritim ve titreşimin ruh halimizi değiştirme, dinsel duyguları coşturma, ulusal sevinçleri uyandırma, başka birine sevgi, derin üzüntü veya acıyı ifade edebilme gücüne sahiptir.

Sözel-Dilsel Zeka!

Sözel-Dilsel Zeka!
haber.sol.org.tr

Dilsel zeka, anadil veya başka bir dili kullanma kapasitesi ve düşüncelerini başkalarının anlayabileceği şekilde ifade edebilme yeteneğidir. Bu zeka türüne fazlasıyla sahip insanlar birer hatip olmakla beraber yabancı dilleri de kolayca öğrenmeye yatkınlardır. Yabancı dil de bilmelerine rağmen asla 'o kız aşırı cool ya', 'bu konuyu discuss ettik', 'account'u confirm ettin mi?' 'sınavda failledim.' gibi tarzanca cümleler kullanmazlar; noktalama ve yazım kurallarına ellerinden geldiğince uyarlar; çevresindekilerin bilmediği bir sürü kelimeyi bilirler; anadildeki bir kelimenin kökenine zorlanmadan inebilirler.

Mantıksal-Sayısal Zeka!

Mantıksal-Sayısal Zeka!

Mantıksal-Sayısal Zeka!-matematiksel zeka, neden-sonuç ilişkisi kurabilme, bir şeyin çalışma ilkelerini ortaya ve numaralarla oynama yeteneğini ifade eder. Bir problem hakkında düşünme, problem çözme, durumları ve nesneleri analiz etme, soyut semboller kullanma, mantıksal ardışıklıkları keşfetme ve kullanma, bu zeka türünün başlıca işlevleri arasındadır. Mantıksal ve matematiksel zeka, somut nesne olmaksızın kavramsal biçimde düşünme yeteneğidir. Bu yetenek son derece karmaşık kuramsal bilgilerin üretilmesinde ya da markette verdiğimiz 10 milyon liranın üzerinin hesaplanmasında kullanılabilir. Tahminde bulunma, eleştirel düşünme, zıtlıkları keşfetme, mantıksal gerekçeler üretme, sınıflama, sıralama, kategorize etme mantıksal-matematiksel zekanın rutin işleri arasında yer alır.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
203
60
55
35
13
12
11
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cansu ersan

Mantıksal-Sayısal Zeka!

WantonNovelSMYRNA

Sözel-Dilsel Zeka! " Yine onedioda bir test sonucunun yanlış çıkmasını bekledim ancak doğru çıktı. (:

osman

Sosyal zeka