Görüş Bildir
Haberler
Kuvvetli Yağışa Dikkat!

Kuvvetli Yağışa Dikkat!

adem kara
25.02.2014 - 08:25 Son Güncelleme: 25.02.2014 - 10:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun büyük bir bölümünün sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Zonguldak, Bartın, Düzce ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve doğu, Marmara, Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile Ege kıyılarında kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Zonguldak, Bartın, Düzce ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Balıkesir ve Çanakkale'nin doğu çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

BALIKESİR Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 8

BURSA Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 7

ÇANAKKALE Çok bulutlu ve doğu ilçeleri aralıklı sağanak yağışlı 7

İSTANBUL Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 8

  • EGE

Parçalı ve çok bulutlu, İç kesimleri ile Muğla çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyılarında, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8

AYDIN Çok bulutlu, iç kesimleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 14

İZMİR Çok bulutlu, iç kesimleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 13

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

  • AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana, Osmaniye, K.Maraş, Mersin'in doğu, Hatay kıyı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.14

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 15

HATAY Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.14

MERSİN Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 16

  • İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü yağışlı, gece saatlerinde kuzeydoğusunun yüksekleri karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 7

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 11

SİVAS Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun yükseklerinde karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. 6

KARABÜK Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. 8

KASTAMONU Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. 8

ZONGULDAK Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; yer yer kuvvetli olması bekleniyor.7

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı zamanla çok bulutlu, Artvin dışında bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA Parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

ORDU Parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

SAMSUN Parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9

TRABZON Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

  • DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu batısı ile gece saatlerinden itibaren Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ELAZIĞ Parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 12

ERZURUM Parçalı zamanla çok bulutlu gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı 8

IĞDIR Parçalı bulutlu 15

VAN Parçalı zamanla çok bulutlu 9

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır ve Batman çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu ve öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 16

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu ve sağanak yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 13

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu ve sağanak yağışlı 15

SİİRT Parçalı ve çok bulutlu ve sağanak yağışlı 19

DENİZLERDE HAVA

Ege ve Doğu Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5, batısı kuzeyden 4 ila 6, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, kuzeyinde ilk saatler güneydoğudan 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Batı Karadeniz'in batısında 2,5, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, zamanla 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, ilk saatler 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, ilk saatler 5 ila 7, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6, , Dalga: 1,5 ila 2,5m, kuzeyinde 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgar: batısı batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 güneyi 4 ila 6, doğusu güneybatıdan 3 ila5 zamanla 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m.: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m Görüş: iyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0