Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Çığ Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Çığ Uyarısı

adem kara
30.01.2014 - 09:02
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz kuzey ve doğu kesimlerinde görülecek yağışların; Muş, Bingöl, Bitlis, Siirt, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

 Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, Doğu Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi ile Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Muş, Bingöl, Bitlis, Siirt, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, sel, lokal su baskını, yıldırım, dolu, hortum vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek ve eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BALIKESİR Parçalı ve çok bulutlu 10

BİLECIK Parçalı ve çok bulutlu 7

ÇANAKKALE Parçalı ve çok bulutlu 11

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu5

  • EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.A.KARAHISARParçalı ve az bulutlu 9

AYDIN Parçalı ve az bulutlu 18

İZMİR Parçalı ve az bulutlu 17

UŞAK Parçalı ve az bulutlu 9

  • AKDENİZ

Parçalı, doğu kesimlerinin çok bulutlu, sabah saatlerinde Hatay çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu 18

ANTALYA Parçalı bulutlu 19

HATAY Çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı 17

OSMAİIYE Parçalı ve çok bulutlu 18

  • İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas ve Kayseri çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu 8

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu 7

KONYA Parçalı bulutlu 9

SİVAS Çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

  • BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, kıyıları ile sabah saatlerinde Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, iç kesimlerin yükseklerinde sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey ve batı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

KARABÜK Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

KASTAMONU Çok bulutlu, kıyı kesimleri yağmurlu 4

ZONGULDAK Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 5

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Bölge genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; genellikle yağmur, Doğu Karadenizin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey ve batı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz bölümünün iç kesimlerinin yüksek ve eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ÇORUM Parçalı ve çok bulutlu 7

ORDU Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 12

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 12

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, iç kesimleri yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı 10

  • DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur olmak üzere, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

BİTLİS Çok bulutlu, yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı 1

ELAZIĞ Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu 7

ERZURUM Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 2

VAN Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 4

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ADIYAMAN Çok bulutlu sabah saatlerinde yağmurlu 12

DİYARBAKIR Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 10

GAZİANTEP Çok bulutlu sabah saatlerinde yağmurlu 12

ŞANLIURFAÇok bulutlu sabah saatlerinde yağmurlu 14

DENİZLERDE HAVA

Karadeniz'de tam fırtına; öğleden sonra Marmara ve Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar, Cuma sabah saatlerinde Kuzey Ege'de fırtına bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu Orta ve Doğu Karadeniz yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 8 ila 10, batısı kuzeybatıdan 6 ila 8, Öğleden sonra kuzey ve kuzeydoğudan doğusu kuzeybatıdan 3 ila 5, Doğu Karadeniz'de batı ve güneybatıdan, öğleden sonra kuzeybatıdan 8 ila 10, akşam kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0, Orta Karadeniz'de 4,5 ila 5,5m, Görüş: Orta, fırtınada Zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı kuzeyi çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, öğleden sonra 4 ila 6 gece 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, öğleden sonra 1,5 ila 2,5m, Görüş: Orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6, öğleden sonra 5 ila 7, gece kuzeyi 8, Güney Ege'de doğu ve güneydoğudan kuzeyi kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyinde 1,5 ila 2,5m, öğleden sonra kuzeyi 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve doğusu ilk saatlerde sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4, Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5, akşam kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, doğusunda 2,0m, Görüş: iyi, doğusunda Orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu, karla karışık yağmurlu, Rüzgar: Güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m Görüş: iyi, yağış anında zayıf.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0