Görüş Bildir
Haberler
Kuvvetli Yağış ve Kuvvetli Rüzgara Dikkat!

Kuvvetli Yağış ve Kuvvetli Rüzgara Dikkat!

adem kara
27.01.2014 - 08:38 Son Güncelleme: 27.01.2014 - 11:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Orta Karadeniz dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu ile Trakya'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

Yağışların; Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olacağı tahmin ediliyor. 

Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı bekleniyor. 

RÜZGAR: Marmara'da kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 Km/S), iç kesimlerde ise güney ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette ve zaman zaman kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, dolu, Antalya ve Mersin çevrelerinde hortum riski, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'da kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 Km/S), İç Anadolu'da güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

  • SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT: Yurdun iç ve batı kesimlerinde güney yönlerden esecek rüzgarın soba ve baca gazı zehirlenmelerine sebep olabileceğinden zehirlenmelere karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Trakya ile bölgenin güneydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

BALIKESİR Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9

ÇANAKKALE Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 5

İSTANBUL Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 4

KIRKLARELİ Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 1

  • EGE

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.A.KARAHISARÇok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu 7

İZMiR Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 13

KÜTAHYA Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu 8

UŞAK Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 9

  • AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

ADANA Çok bulutlu, kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 15

ANTALYA Çok bulutlu, kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 15

HATAY Çok bulutlu ve sağanak yağışlı 15

K.MARAŞ Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yüksekleri karla karışık yağmurlu 11

  • İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, doğusu ile yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

ANKARA Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmur yüksekleri karla karışık yağmurlu 11

ÇANKIRI Çok bulutlu, gece saatlerine kadar yağmur ve karla karışık yağmurlu 9

ESKİŞEHİR Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmur yüksekleri karla karışık yağmurlu 10

KONYA Çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde kadar yağmur yüksekleri karla karışık yağmurlu 10

  • BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı 10

KARABÜK Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 10

KASTAMONU Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 9

ZONGULDAK Çok bulutlu ve yağmurlu 9

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, Doğu Karadeniz bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ARTVİN Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 13

ORDU Çok bulutlu 19

SAMSUN Çok bulutlu 20

TRABZON Çok bulutlu, kıyıları yağmur, iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 22

  • DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güney kesimlerde yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ELAZIG Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 6

ERZURUM Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 2

TUNCELİ Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 4

VAN Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 5

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu ve yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR Çok bulutlu ve yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve yüksekleri karla karışık yağmurlu 10

GAZIANTEPÇok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

KİLİS Çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

ŞANLIURFAÇok bulutlu ve yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu 12

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz'in batısı ve Kuzey Ege'de ilk saatlerde fırtına; Orta Ege, Batı Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in doğusunda fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8, öğlen 5 ila 7, akşam 3 ila 5, doğusu akşam kadar güneybatıdan 4 ila 6, Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5, doğusu ilk saatlerde 5 ila 7, akşam batısı kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, batısında 3,0 ila 4,0m Görüş: Zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: Orta.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8, akşam 3 ila 5, güneyi kuzeybatıdan 3 ila 5, Güney Ege'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5, öğlen 2 ila 4, kuzeyi kuzeybatıdan 5 ila 7, öğlen 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, kuzeyinde 3,0 ila 4,0m Görüş: Orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve kuvvetli sağanak yağışlı, Rüzgar Batı Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 2 ila 4, doğusu güneydoğudan 3 ila 5, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, doğusu güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, Rüzgar: kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0