Görüş Bildir
Haberler
Gizem Atmosferinde Kaybolmak İsteyenler İçin Netflix'in En İyi 15 Polisiye Dizisi

Gizem Atmosferinde Kaybolmak İsteyenler İçin Netflix'in En İyi 15 Polisiye Dizisi

R.G.
04.02.2021 - 14:51

Polisiye diziler, meraklılarına akıl oyunları vadettiği için her zaman fazlasıyla ilgi görüyor. Örneğin Sherlock Holmes'ün çözmeye çalıştığı davayla ilgili fikir yürütüyor ya da sevdiğiniz bir dedektifle beraber katilleri soluk soluğa takip ediyorsunuz. Pek çok farklı ülkenin polisiye dizileri Netflix'te bu heyecanı yaşamak isteyen seyircinin beğenisine sunuluyor. Siz de polisiye dizilere düşkünseniz listemize bir göz atın. İşte Netflix'teki polisiye temalı en iyi 15 dizi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Valhalla Murders - IMDb: 7.1

15. The Valhalla Murders - IMDb: 7.1

Bir dedektif ve bir komiserin merkezde olduğu İzlanda yapımı dizi, ülkenin etkileyici manzaralarının yer aldığı sahneleriyle de dikkat çekiyor. Reykjavik Limanı'nda işlenen cinayet sonrası profil uzmanı Arnar, Oslo'dan memleketi İzlanda'ya gönderilir. Yerel polis Kata ile birlikte çalışmaya başladıklarında aradıkları suçlunun bir seri katil olduğu ortaya çıkar.

14. Deadwind - IMDb: 7.2

14. Deadwind - IMDb: 7.2

Finlandiya yapımı dizinin başkarakteri Helsinki Polis Departmanında cinayet dedektifi olarak çalışan Sofia Karppi. Yakın zamanda kocasını kaybetmiş olan ve iki çocuğuyla yaşayan detektif, bir inşaat alanında bulunan cesedi araştırmak için ara verdiği mesleğine geri döner. Mali suç biriminden çaylak bir dedektif olan Sakari Nurmi, Karppi'ye ortak olarak atanır.

13. Green Frontier - IMDb: 7.3

13. Green Frontier - IMDb: 7.3

Bir polisiye olarak başlayan dizi paralel zaman kavramını da ele alarak ilerliyor. Dedektif Helena, bir ritüelde kurban edilmiş Ushe adlı şifacının öldürülmesini araştırmak için ormana geliyor. Helena, bir cinayeti araştırdığını düşünürken giderek kendi kökleriyle ilgili izlerle de karşılaşıyor. Dizi Kolombiya yapımı.

12. Marcella - IMDb: 7.4

12. Marcella - IMDb: 7.4

Marcella Backland, kocası için işini bırakmış eski bir dedektiftir. On yıllık evliliğin ardından kocası artık onu sevmediğini söyleyerek Marcella'yı terk eder. Bu sırada üzerinde çalıştığı fakat sonuçlandıramadığı eski bir dosya tekrar gündeme gelir. Marcella, yarım bıraktığı işi tamamlamak için cinayet masasındaki görevine geri döner. Cinayetin yanı sıra kocasının kendisini terk etmesinin asıl nedenini de araştırmaya başlar.

11. Seven Seconds - IMDb: 7.7

11. Seven Seconds - IMDb: 7.7

Dizinin geçtiği Jersey City'de beyaz bir polisin yanlışlıkla Afro Amerikan bir gence arabasıyla çarpmasından sonra olaylar gelişir. Polisin olay yerine çağırdığı arkadaşları, gencin öldüğünü düşünerek izleri kapatmaya çalışır. Olay ortaya çıkınca şehirde yaşayanlarla polis arasındaki gerilim giderek yükselir ve uzun bir dava süreci başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Limitless - IMDb: 7.7

10. Limitless - IMDb: 7.7

Aynı adlı 2011 yapımı filmin devamı olarak tasarlanmış dizide başarısız bir yazarın aldığı hapla hayatının değişmesi anlatılıyor. Brian Finch, deneysel bir hap sayesinde 12 saat boyunca beynini tam kapasite kullanabilmektedir. Fakat ilacın yan etkileri ölümcüldür. Eddie Morra, Finch'e ilacın yan etkilerini ortadan kaldıran bir iğne yapar. FBI devreye girerek Rebecca Harris adlı ajanları aracılığıyla bu zeki adamla çalışmaya başlar.

9. The Sinner - IMDb: 7.9

9. The Sinner - IMDb: 7.9

Bir roman uyarlaması olan dizide Cora adında bir kadın hiç tanımadığı birini bıçaklar. Fakat işlenen cinayet için ortada bir sebep bulunmamaktadır. Dedektif Ambrosa bu karmaşık olayı çözmesi için görevlendirilir. Dedektif, işlediği cinayete kendisinin de bir sebep bulamadığı kadının zihnindeki parçaları birleştirmeye çalışır.

8. The Staircase - IMDb: 7.9

8. The Staircase - IMDb: 7.9

Polisiye meraklılarının ilgisini çekecek bu dizi, belgesel formunda bir yapım. Yazar Michael Peterson evinin merdivenlerinde cansız yatarken bulduğu karısını öldürmekle suçlanır. Dizi, Peterson'un tutuklanmasından hükmün verilmesine kadar geçen 16 yıllık hukuk mücadelesini işliyor.

7. How To Get Away With Murder - IMDb: 8.1

7. How To Get Away With Murder - IMDb: 8.1

Annalise Keating, hem bir savunma avukatı hem de üniversitede ders veren bir hukuk profesörüdür. İşini 'cinayetten sıyırma sanatı' olarak tanımlayan profesör, öğrencilerine de bu yönde eğitim vermektedir. Öğrencileri arasındaki hevesli bir grup ile beraber karıştığı cinayet davası hem onun hem de gençlerin hayatını değiştirecektir.

6. Broadchurch - IMDb: 8.4

6. Broadchurch - IMDb: 8.4

Diziyle aynı adı taşıyan kasabada bir çocuk cinayeti işlenir. Cinayeti araştırmak için gelen Alec Hardy, yerel polis Ellie Miller'le birlikte gizemi çözmeye çalışır. Cinayet soruşturması ilerledikçe kasabada yaşayanların sırları da ortaya çıkmaya başlar. Dedektif Alec Hardy rolünü Dr. Who dizisinden tanıdığımız David Tennant canlandırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Unbelievable - IMDb: 8.4

5. Unbelievable - IMDb: 8.4

Pulitzer ödüllü bir haberden uyarlanan dizide genç bir kız tecavüze uğradığını söyleyerek şikayette bulunur. İki erkek dedektifin sorgulaması sonucunda genç kız, iddialarının asılsız olduğu gerekçesiyle suçlanır. Benzer olayları araştıran iki kadın dedektif devreye girer. Cinsel saldırı kurbanlarının maruz kaldığı muameleyi gözler önüne seren yapımda iki kadın dedektifi Toni Collette ve Merritt Wever canlandırıyorlar.

4. American Crime Story - IMDb: 8.4

4. American Crime Story - IMDb: 8.4

Gerçek olaylara dayanan dizinin ilk sezonunda doksanlı yıllarda görülmüş ünlü O. J. Simpson cinayet davası konu ediliyor. Heyecanlı bir seyir izleyen dizide O. J. Simpson'u Cuba Gooding Jr. canlandırırken, John Travolta da yapımda rol alıyor. Simpson'un yakın arkadaşı Robert Kardashian'ı ise Friends dizisinde Ross olarak izlediğimiz David Schwimmer oynuyor.

3. Mindhunter - IMDb: 8.6

3. Mindhunter - IMDb: 8.6

David Fincher tarafından geliştirilen dizinin yapımcıları arasında Charlize Theron da yer alıyor. Kriminal psikoloji ve profil çıkarmanın başlangıç yıllarını anlatan bir romandan uyarlanan yapımda olaylar iki FBI ajanı etrafında gelişiyor. Suçluların profillerini çıkarmak amacıyla azılı suçlularla görüşmeler yapan ajanların hem kişisel hem de iş hayatında yaşadıkları sorunlar da dizide ele alınıyor. Fincher hayranlarının ilgiyle izlediği dizinin iki sezonu bulunuyor.

2. Fargo - IMDb: 8.9

2. Fargo - IMDb: 8.9

Dizi, Coen Kardeşler'in 1996 yılında çektikleri aynı adı taşıyan filmlerinden esinleniyor. Kiralık katil Lorne Malvo, Minnesota yolunda kaza geçirince hastaneye kaldırılır. Burada tanıştığı Lester Nygaard, sıradan, hayatı başarısızlıklarla geçmiş, ailesi tarafından küçümsenen bir sigortacıdır. Malvo ile konuşmalarından etkilenen Lester karısını öldürür. Bu cinayetle birlikte büyük bir değişim geçiren Lester, Malvo ile birlikte çalışmaya başlar. Acemi fakat hırslı bir polis olan Molly Solverson, Duluth Polis Departmanında görevli Gus Grimly ile birlikte Lester ve Malvo'nun suçlarını ispat etmeye çalışır. Dizide Malvo'yu Billy Bob Thornton, Lester'i de Sherlock dizisinde Dr. Watson olarak gördüğümüz Martin Freeman canlandırıyor.

1. Sherlock - IMDb: 9.1

1. Sherlock - IMDb: 9.1

Arthur Conan Doyle'un efsanevi dedektifi Sherlock Holmes'ü günümüze taşıyan dizide, cep telefonları, mailler, metro, otomobil kullanılsa da Holmes, davaları yine kendi tarzında çözüyor ve Baker Street 221B'de oturuyor. Romanda yaşadıklarını günlüğüne yazan Dr. Watson ise bu kez maceraları bir blog sitesinde yayımlıyor. 2010 yılından 2017 yılına kadar 4 sezon yayınlanan dizinin devamı beklense de Benedict Cumberbach bir daha Sherlock Holmes'ü canlandırmayacağını söyleyerek hayranlarının beklentisini boşa çıkarmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
5
4
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın