Girişimcilik 101! Nereden Başlayacağını Bilemeyen Girişimciler İçin 10 Öneri
Girişimci olmak isteyenleri, bir fikri olanları bu içeriğimize alalım! İşte 10 maddede girişimciliğe nereden başlamalısınız, anlatıyoruz!
1. Öncelikle net bir hedef belirleyin.
2. Bütçenizi belirleyin.
Ne yapmak istediğinizi netleştirdikten sonra daha net adımlar atabilmek için bütçenizi belirlemek oldukça önemlidir, bu aşamada gerçekçi olun.
3. Kurmak istediğiniz iş için detaylı bir araştırma yapın.
Girmek istediğiniz pazarı araştırmak işinizi kolaylaştıracaktır. Detaylı bir piyasa araştırması yapın.
4. Rakip analizi yapın ve artı eksileri belirleyin.
Pazardaki rakiplerinizi kendiniz kadar iyi tanımanız gerekir. Detaylı bir rakip analizi yaptıktan sonra onların artı ve eksi yönlerini belirleyip listeleyin.
5. Hedef kitlenizi belirleyin.
Yapmak istediğiniz işte en önemli unsur hedef kitledir. Hedef kitlenizi sınıflarına ve detaylarına göre belirleyin. Onların ne istediklerini, nelerden memnun olmadıklarını detaylıca listeleyin.
6. Çalışmak için en verimli vakitlerinizi belirleyin.
Her gün her saat çalışmaktansa gerçekten verimli bir şekilde çalışabileceğiniz saatleri belirleyip kendinize bir çalışma planı oluşturun ve bu düzende ilerleyin.
7. Haftalık ve aylık planlar yapın.
Düzenli ve planlı olmak oldukça önemlidir bu yüzden düşündüğünüz alanda hedeflerinizi koyarak bir planlama yapın. Bu planlama haftalık, aylık ve yıllık olmalı ki neler başardığınızı, neleri yapamadığınızı takip edip düzenli şekilde ilerleme kaydedebilesiniz.
8. Melek yatırımcı bulun.
Fikrinizi desteklemek için ve daha geniş kitlelere ulaşabilmek için size inanan, fikrinizi değerli bulan ve buna yatırım yapmak isteyen potansiyel melek yatırımcılar ile iletişime geçin.
9. Pazarlama tekniklerini kullanın.
Hem dijitalde hem de offline'da pazarlama oldukça önemli. Network'ünüzü genişletirken hem startup'ınızı hem de fikrinizi pazarlayın. Farklı pazarlama teknikleri ile pazarlamaya önem verin.
10. Başarısız olmaktan korkmayın ve sabırlı olun.
Yeni şeyler deneyin, inandığınız şeyleri araştırıp yapın ve başarısız olmaktan çekinmeyin. Tüm bunlar olurken girişimciliğin sabır gerektirdiğini de unutmayın. Bazen her şey çok hızlı gelişirken bazen de adım adım gelişebilir.
Yorum Yazın