Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Girişimcilerin Olmazsa Olmazı Yatırımcıları Yatırım İçin İkna Edecek 8 Yöntem
İkna kabiliyeti özellikle de girişimcilerin bilmesi gereken en önemli şeylerden biridir. Yatırımcıları girişiminiz için ikna etme konusunda yöntemler arıyorsanız acele davranmadan önce bu içeriğe bir göz atmalısınız! 👇
1. Detaylı bir sunum hazırlayın.
2. Pazar araştırması yapın ve uzmanlardan bilgi alın.
Yatırımınız için ikna etmeden önce bir uzman görüşüne danışmanızda fayda var. Herhangi bir hataya yer vermemek için sizden daha fazla bilgiye ve tecrübeye sahip insanların görüşünü almanız yatırımcıları yatırımınıza ikna etmek için kolaylık sağlayacaktır.
3. Girişimizin pazarda yakalayacağı talebi gösterin.
Yatırımcılar büyüme potansiyeli olmayan girişimlere yatırım yapmaktan kaçınırlar. Bu nedenle de pazarı ve rakipleri iyi analiz etmeniz, hedef kitlenizin kimlerden oluşacağını görmek ve kısa ve uzun vadede ne kadar büyüyeceğini göstermek sizi diğerlerinden daha ileri konuma getirir.
4. SWOT analizi ile özellikle güçlü olan yanlarınızı gösterin.
SWOT analizi, girişimin güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek ve iç ve dış çevreden kaynaklanan fırsat ve tehditleri saptamak için kullanılan bir strateji tekniğidir. Girişiminiz hangi alanda güçlü olduğunu düşünüyorsanız o alanı detaylı bir şekilde anlatıp, zayıf yönlerinize de göze batmayacak şekilde yer vermelisiniz.
5. Geleceğe yönelik hedeflerinizi anlatın.
Gerçekleştirmek istediğiniz hedeflerin tutarlı ve rasyonel olması gerekiyor. Girişiminiz için organik bir büyüme hedefi ile yola çıkıp bu hedefleri gerçekleştirmeniz yatırımcının büyüyebileceğinizi ve gelişebileceğinizi düşünmesine ve bu girişime ikna olmasını beraberinde getirir.
6. Girişiminiz getireceği finansal planınızı sunun.
Hazırlayacağınız finansal planda girişiminiz için yapacağınız yatırımları, reklam ve pazarlama bütçelerini detayları göstermeli ve kısa ve uzun vadede bunların nasıl bir yol kat edeceğini gösterebilmelisiniz.
7. Gerçek veriler ve rakamlar üzerinden konuşun.
Burada dikkat etmeniz gereken nokta şeffaf olmanız ve doğru olmayan bilgileri sunmamak olacaktır. Sırf yatırım alabilmek için gerçek dışı veriler ve rakamlar sunarsanız işler ciddiye bindiğinde yatırımcıların güvenini kaybedersiniz.
8. Vaatlerinizi gerçekleştireceğinize ikna edin.
Girişiminiz için planladığınız hedefler sizin kadar yatırımcıya da gerçekçi ve gerçekleştirilebilir gelmelidir. Hedefleriniz doğrultusunda yapacağınız çalışmaların tutarlı ve planlı olduğunu göstermeli ve yatırımcıların güvenini kazanmalısınız.
Yorum Yazın