Gerçekler Acıdır: Fakir Bir Ülkede Yaşayıp Yaşamadığınızı Anlamanızı Sağlayacak 15 İşaret
Kendimizle karşılaştırma yapmadan okuyalım bakalım... 🙄
1. Yeni çıkan teknolojik ürünleri satın almanın hayali bile kurulamaz.
2. En önemsiz konumlar için bile adam kayırma vardır.
3. Sanat değersiz görülür.
4. İnsanlar eğitimsizdir ve eğitimde fırsat eşitliği yoktur.
5. Toplumda psikolojik rahatsızlıkların ve mutsuzluğun oranı her sene artış gösterir.
6. Halk sefalet içindeyken devlet yönetimindekiler refah içinde yaşar.
Halk evine götürecek ekmek bulamazken, devlet yönetimindekiler gereksiz şeylere fazla harcamalar yapmalarıyla gündeme gelir. Ayrıca halkın yoksulluğunu görmezler. Özetlemek gerekirse fakir ülkelerin yöneticileri zengin olur. Örneklerinden biri de Tayland Kralı Bhumibol Adulyade.
7. İnsanları gergindir, her şey kavga konusu olabilir.
Paranın direkt olarak mutluluğu getirip getirmediği tartışılır ancak parasızlığın mutsuzluğu beraberinde getirdiğine şüphe yok. Geçim sıkıntısı çeken insanın her şeye bir anda yoktan yere öfkelenmesi pek şaşırtıcı değil.
8. Herkesin her konuda fikri vardır, uzmanlaşma yoktur.
Herkes her konuda bilgili olduğunu düşünür ve başarılı olduğu şeyleri tespit edip ona yoğunlaşarak çalışmalar yapmak yerine oldukları yerde saymayı seçerler.
9. Yurt dışıyla alakalı her şey çok fazla heyecan uyandırır.
Yurt dışından gelmiş bir turist veya en basitinden yurt dışından alınmış bir tişört bile girilen ortamda üzerine dakikalarca konuşulacak kadar önemsenir. En sıradan şeyler bile söz konusu yurt dışıyla bağlantılı olduğunda büyük hayranlıkla bahsedilir.
10. Her türlü hobi lükstür.
İnsanlar geçimlerini sağlamak için yoğun bir şekilde çalışmak zorunda kalırlar. İşin yorgunluğu ve hobi malzemelerinin pahalı olması nedeniyle de isteseler bile bir hobiye sahip olamazlar.
11. İnsanlar emeklerinin karşılığını alamaz.
Fakir ülkelerde işverenler çalışanlardan yüksek performans sergilemelerini beklerken emeklerinin yarısını bile karşılamayacak şekilde maaş verirler. Eğer ki çalışan bu maaşı kabul etmeyecek olursa da işinden edilir.
12. Vatandaşların ekonomik gelirleri arasında uçurum vardır.
Zengin olan çok zengin, fakir ise çok fakirdir. Bu da toplumda büyük bölünmüşlüklere, anlaşmazlıklara yol açar. Zenginler fakirlerden nefret eder, fakirler de zenginlerden.
13. Genç nüfus her ne kadar istese de gezi planlarını gerçekleştiremez.
Gençlik gezince güzeldir ama elinde yalnızca o günü kurtaracak kadar parası olan bir genç nasıl gezebilir ki? Gençlik yıllarını doyasıya yaşayamayan kişiler de orta yaşlarına geldiklerinde bir bunalım krizine girebilirler.
14. Vatandaşlar asgari ihtiyaçlarının karşılanmasına bile şükredecek durumdadır.
Evine düzenli olarak et girebilen aileler, gezen tavuktan yumurta tüketebilenler, kışın dışarısı soğukken kaloriferi rahatça açabilenler, okul için gerekli ihtiyaçları alabilmek için maaş gününü beklemeye gerek duymayanlar...
15. İşini gerçekten iyi yapmaya çalışan yok denecek kadar azdır, insanlar sadece mesai saatini tamamlamaya bakar.
Çalışanlar yapacakları işleri yalnızca yapmak için yapar, en mükemmel şekilde tamamlamaya çalışmazlar. Bu nedenle çoğu iş tam anlamıyla bitirilemez.
Yorum Yazın
Çok tanıdık geliyor nedense :)
6 numara icin daha yakinlardan bir ornek yok mu ya, o kadar uzaga gitmeye gerek yoktu
cennet gibi ülkede sefaletten ölücez.