Görüş Bildir
Haberler
Faydası Az, Zararı Çok Olan ve Hepimizin Mutfağında Bulunan Sağlığa Zararlı Gıdalar

Faydası Az, Zararı Çok Olan ve Hepimizin Mutfağında Bulunan Sağlığa Zararlı Gıdalar

Merhabalar. Gün geçmiyor ki yediğimiz her şeyin aslında bir zararı olduğunu görüyoruz. Tabii her besin fazla tüketildiğinde zararlı olabiliyor ancak bazıları var ki tamamen zararlı. Bu içerikte azı bile zararlı olan yiyecekleri bir araya getirdim.

Sağlıkla kalın ve meyve yiyin.

Kaynak: https://www.instagram.com/p/ClmF4jbss...

Şekersiz kola

Şekersiz kola

Zero yani şekersiz kola kilosunu korumak ve şekerden uzak durmak isteyenlerin tükettiği en popüler içecekler arasındadır. Şekersiz kolada şeker ve kalori olmamasına rağmen orijinal kola tadına benzemesi bu içeceği çekici kılıyor. Şekersiz kola kilo aldırmaz ancak fazla sodyum içerdiği için vücutta ödeme neden olur ve daha şiş görünmeye yol açabilir. Ayrıca yapay tatlandırıcı içerdiği için vücudun antioksidan dengesinin bozulmasına neden olur.

Üçgen peynir

Üçgen peynir

Peynir, kahvaltı sofralarında en sık tüketilen yiyecektir ve tüketirken yağ oranına bakmak önemlidir. Peynirin pek çok farklı çeşidi vardır. Bunlardan biri de gün içinde özellikle simitle birlikte çok tüketilen üçgen peynirlerdir.  Ancak üçgen peynir, yağlı bir peynir olduğu için fazla tüketilmesi sonucunda kilo almaya neden olabilir.

Konserve mısır

Konserve mısır

Mısır sevilen ve insan vücuduna oldukça faydalı bir besindir. Ancak konserve mısır tüketiminin ne kadar faydalı olduğu tartışmalı bir konudur. Çünkü uzmanlar konserve şeklinde hazırlanan besinlerin tüketiminin zararlı olabileceğini belirtiyorlar. Konservenin raf ömrünü uzatmak için içerisine konulan kimyasallar yüzünden konserve mısır tüketimi diyabet hastalığı, kalp hastalığı, adet düzensizliği, meme kanseri gibi hastalıklara zemin hazırlayabiliyor. Ayrıca kadınlarda yumurta hücresinin ve erkeklerde eşey hormonlarının kalitesini düşürebiliyor.

Margarin

Margarin

Margarin yemeklere kattığı tat ile yıllardır mutfaklarda sık kullanılmasına rağmen zararları olduğu hep tartışılıyor. “Margarin neden zararlı?” diye soracak olursanız bu sorunun cevabı üretim sürecindedir. Margarinin ham maddesi olan yağlar, bitkisel özellik taşımalarına rağmen üretim süreci sentetik ve yapaydır. Vücutta zamanla kalp hastalığı gibi olumsuz durumlara neden olabilir. Kolesterol oranını yükseltebilir, yeni doğum yapmış annelerin sütünü azaltabilir.

Hazır limonata

Hazır limonata

Meyveli içecekler ve aromalı içecekler tüketilirken şeker miktarına bakmak çok önemlidir. Çoğu içecek hatta doğal olarak satışa sunulan hazır limonatalar içerdikleri yüksek şeker miktarları yüzünden zararlıdır. Ayrıca limonlu gazlı içeceklerde içeceğe sarı rengi vermesi için gıda boyası konulması bunları daha da zararlı yapıyor. Katkılı limonatalar, uzun vadede tüketildiğinde ise kansere, diyabete, birçok kronik rahatsızlığa neden oluyor.

Yağsız süt

Yağsız süt

Son yıllarda marketlerde süt reyonlarında sütün yağlı ya da yağsız olduğu çok çeşitlilik hâkim. Çoğu kişi fazla yağ almamak için yağsız sütleri tercih ediyor. Ancak yapılan araştırmalara göre yağsız süt içmenin aslında ters etkiye sahip olabileceği ve kilo alımına yol açabileceği ortaya çıktı. Bunun nedeni, kişi günlük diyetinde doymuş yağ tüketimini azalttığında, yağda çözünen vitaminlerin vücutta iyi emilmemesi olabilir. Bu da vücudun boşluğu doldurmak için karbonhidratlara ve şekerlere yönelmesine neden olabilir ve sonuç olarak iştahta artışa yol açabilir.

Kepekli grissini

Kepekli grissini

Son zamanlarda birçok kişi tarafından tüketilen ve grissini dediğimiz galetalar, özellikle diyet yapan kişilerin tercih ettiği besinler arasındadır. Baharatlı, sade, kepekli ve susamlı gibi değişik çeşitleri bulunan galetanın zararlı olup olmadığı tartışılanlar arasındadır. Galetanın en büyük etkisi kiloya olur. Çünkü galeta yapımında kullanılan malzemelerin kilo aldırıcı etkileri bulunur. Bu yüzden galeta tüketirken miktarlara dikkat etmek gerekir.

Cips

Cips

Lezzetli atıştırmalıklar arasında en çok sevileni hiç kuşkusuz cipstir. Film izlerken, arkadaşlarla muhabbet ederken ve açlık anında cips tüketilebiliyor. Ancak ne kadar çok sevilse de cipslerin tüketimi kansere ve obeziteye neden oluyor. Çünkü cips, yüksek oranda yağ ve kalori içermektedir. Cips içerisinde yağlardan doğal olmayan baharatlara ve katkı ürünlerine kadar hemen her şey bulunmaktadır. Tüm bunlar ise ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Yüksek kan basıncı, kalp yetmezliği, böbrek hastalığı, yüksek kolestorol hastalıklarına yol açabiliyor.

Bitkisel yağlar

Bitkisel yağlar

Yemek yaparken en sık kullanılan yağ maalesef bitkisel yağlar. Uzmanlara göre ise bitkisel sıvı yağlar bunama riskini artırıyor. Yapılan araştırmalara göre bu tür yağlar oksidatif stres yaratarak beyin zarlarına zarar veriyor ve sonuç olarak beyinde plak birikmesine neden oluyor. Bitkisel yağlar ayrıca yüksek seviyede zehirli olan trans yağ içerir. Trans yağ kalp rahatsızlıklarına, kansere, diyabete ve obeziteye yol açıyor.

Üretim süreci yapay, kimyasalı bol olan katkılı gıdaların hepsi zararlı aslında. Son zamanlarda uzmanlar da paketli gıdalardan uzak durun uyarısı yapıyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Üretim süreci yapay, kimyasalı bol olan katkılı gıdaların hepsi zararlı aslında. Son zamanlarda uzmanlar da paketli gıdalardan uzak durun uyarısı yapıyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın