Görüş Bildir
Haberler
EYT Yasası Nedir, Çıktı mı? EYT Ne Zaman Çıkacak? İşte EYT'de Son Durum...

EYT Yasası Nedir, Çıktı mı? EYT Ne Zaman Çıkacak? İşte EYT'de Son Durum...

EYT yasasındaki son durum vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), bakanlığın üzerinde çalıştığı EYT yasasının detaylarını araştırıyor. EYT’liler için yapılan çalışmalarda 5 başlık öne çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada EYT yasası hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Peki, EYT yasası çıktı, ne zaman çıkacak? İşte sosyal medyada en çok konuşulan konuların başında gelen EYT yasası ile ilgili tüm merak edilenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999 tarihinden önce olanlar EYT’li (emeklilikte yaşa takılan) sayılıyor. Zira 9 Eylül 1999 öncesinde yaş şartı aranmaksızın prim günü ve sigortalılık süresi şartları sağlanarak da emekli olunabilirken, 8 Eylül 1999 tarihinde yapılan değişiklikle prim günü ve sigortalılık süresi şartlarının yanı sıra bir de yaş şartı getirildi. EYT’liler, bu yasa sebebiyle mağdur olduklarını iddia ederken, yeni yasa ile mağduriyetin ortadan kalkmasını bekliyor.

EYT Çıktı mı, Ne Zaman Çıkacak?

EYT Çıktı mı, Ne Zaman Çıkacak?

AK Parti ve Çalışma - Sosyal Güvenlik Bakanlığı yoğun bir şekilde EYT çalışmalarını sürdürüyor. EYT sorununun önümüzdeki süreçte meclise gelerek çözülmesi planlanıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için ise 5 formülün masada olduğu belirtiliyor.

3600 ek gösterge sürecinin tamamlanmasının ardından EYT ile ilgili de net adımların atılması bekleniyor. 2022 sonu itibariyle EYT’nin Meclis’e gelerek görüşüleceği tahmin ediliyor.

EYT Yasası Kimleri Kapsayacak?

EYT Yasası Kimleri Kapsayacak?

EYT düzenlemesi, 8 Eylül 1999 tarihinden önceki sigorta koşullarını yerine getiren, prim günü kriterini ve ödemesini sağlayanların yaşa takılmaksınız emekli olması durumunu ifade ediyor.

8 Eylül 1999'da yürürlüğe giren 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi (erkek için 25, kadın için 20 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) şartlarının yanına bir de yaş şartı (kadın için 58, erkek için 60 yaş) getirildi. Yani emekli olmak için sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartı gibi 3 koşulun birlikte sağlanması aranmaya başladı.

EYT Yasası İçin Masadaki 5 Formül Şu Şekilde

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın