Evrendeki 330 Milyon Işıkyılı Çapındaki Gizemli Çoban Boşluğu Hakkında Bilinmeyenleri Anlatıyoruz
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Evrendeki 330 Milyon Işıkyılı Çapındaki Gizemli Çoban Boşluğu Hakkında Bilinmeyenleri Anlatıyoruz
1981'de Robert Kirshner, çok sayıda galaksinin hızlarını hesaplamak için Michigan Üniversitesi'ndeki diğer gökbilimcilerle birlikte çalışıyordu. Kirshner ve ekibi, galaksilerin hızlarını evrenin 3 boyutlu bir haritasını oluşturmak için kullanıyordu. Harita ete kemiğe bürünürken oldukça garip bir şey ortaya çıktı; Dünya'dan 700 milyon ışık yılı uzaklıkta bomboş, karanlık bir alan. Yaklaşık 330 milyon ışık yılı genişliğindeki dairesel şekildeki, milyarlarca Samanyolu galaksisinin sığabileceği bu alanda, neredeyse hiç galaksi yoktu. Biz de yazımızda bu konudan bahsediyoruz.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Başlangıçta bölge Büyük Hiçlik olarak adlandırılıyordu, ancak daha sonra Çoban 'Boötes' takımyıldızında yer aldığı için Çoban Boşluğu olarak bilinmeye başlandı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bununla birlikte, bu iplikler arasında neredeyse hiç galaksi olmayan devasa boş boşluklar da var.
Bu boşlukların nedeninin evrenin kökeninde yattığı düşünülmektedir.
Evrenin bazı alanları diğer alanlara göre daha yoğundu, yani kütleçekimi daha fazlaydı, ve böylece maddeyi daha az yoğun alanlardan uzaklaştırdılar.
Gökbilimciler bu büyük yapıları inceleyerek, evrenin ilk anlarında nasıl göründüğüne dair bir fikir elde edebilirler.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bu arada, süper bilgisayarlar artık evrenin Büyük Patlama'dan sonraki ilk anlardan bugün gördüğümüz kozmosa nasıl evrildiğine dair ayrıntılı simülasyonlar oluşturabilmeye başladılar.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın