onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Evde Kaplumbağa Nasıl Bakılır? Küçük Kaplumbağaların Ömrü Ne Kadardır?

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Evde Kaplumbağa Nasıl Bakılır? Küçük Kaplumbağaların Ömrü Ne Kadardır?

Müge Kakşi
29.10.2021 - 11:43

Dünyada kedi, köpek ve kuş gibi evcil hayvan türleri arasında kaplumbağalar da bulunmaktadır. Fakat kaplumbağa türleri de kendi aralarında alt kategorilere ayrıldığından her kaplumbağa türü evde beslenmiyor. Evde beslenen kaplumbağa türü olarak karşımıza çıkan tür kızıl yanaklı su kaplumbağası olarak biliniyor. Yanaklarında kırmızımsı veya turuncumsu renklere sahip bu kaplumbağalar diğer kaplumbağa türlerine göre de daha ufak boyutlarda bulunuyor. İlk kez evinde kaplumbağa besleyecek kişilerin merak ettiği konulardan biri de evde kaplumbağanın nasıl bakıldığı ve küçük kaplumbağaların ömrünün ne kadar olduğu oluyor. Peki, evde kaplumbağa nasıl bakılır? Küçük kaplumbağaların ömrü ne kadardır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Evcil hayvan türleri arasında bulunan kaplumbağalar dünyanın birçok bölgesinde yoğun olarak tercih edilmektedir. Ufak boyutlarıyla oldukça sevimli gözüken kaplumbağaların bakımları da bir o kadar kolay oluyor. Türkiye'de Singapur kaplumbağası olarak bilinen kızıl yanaklı su kaplumbağalarının ana vatanı Kuzey Amerika’nın güney bölgeleri olan, Florida ve Meksika olarak karşımıza çıkıyor. İlk defa kaplumbağa sahiplenecek kişilerin internet üzerinde en çok araştırdığı konu ise 'evde kaplumbağa nasıl bakılır?' Oluyor. Evde kaplumbağa bakmaya dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Evde Kaplumbağa Nasıl Bakılır? Küçük Kaplumbağanın Ömrü Ne Kadardır?

Evde Kaplumbağa Nasıl Bakılır? Küçük Kaplumbağanın Ömrü Ne Kadardır?

Dünyada evcil olarak beslenen hayvan türlerinden biri de kaplumbağa olarak karşımıza çıkıyor. Fakat birçok alt çeşide sahip olan kaplumbağaların evde beslenen türleri ise kızıl yanaklı su kaplumbağası olarak biliniyor. İlk defa kızıl yanaklı su kaplumbağası sahiplenen kişilerin merak ettiği konulardan biri de evde nasıl kaplumbağa beslendiği oluyor. Evde kaplumbağa beslemenin bazı incelikleri olsa da bunlar oldukça kolaydır. 

Kaplumbağalar için en önemli nokta yaşam alanlarıdır. Bu yüzden evde kaplumbağa beslerken dikkat etmeniz gereken en önemli noktada kaplumbağanızın evi olmalı. Dışarıda kaplumbağalar için satılan akvaryumlardan almalısınız. Çünkü bu akvaryumlar tam olarak kaplumbağaların ihtiyaçlarına göre tasarlanmıştır. Kaplumbağalar hem suda yüzmeye ihtiyaç duyarken aynı zamanda vakit geçirip dinlenebilecekleri bir kayalığa da ihtiyaç duyarlar. Evde besleyeceğiniz kaplumbağanız için alacağınız akvaryumunda tam olarak bu şekilde olduğunu göreceksiniz.

Bunun haricinde bir de içerisine koyduğunuz su çok önemlidir. Su ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalıdır. Kaplumbağaların sularının ideal sıcaklıkları 25-26 derece olarak bilinmektedir. Bu su sıcaklığının dışına çıkmamaya özen göstermelisiniz. Aksi taktirde kaplumbağanız hastalanabilir. Ayrıca suları da belirli periyotlarla değiştirilmelidir. Gününü neredeyse suyun içinde geçiren kaplumbağaların suları çabuk kirlendiğinden 2 günde bir değiştirilmesi yeterli olacaktır.

Bunlar haricinde kabuğu için güneşe de ihtiyaç duyan su kaplumbağalarını gün içerisinde 15-20 dakikalık periyotlarla toplam 1 saate yakın güneş gören bir yere alabilirsiniz. Fakat direkt olarak kızgın güneş almamasına ve suyunun azalmamasına dikkat edin. 

Evde kaplumbağa bakmak için özet olarak su sıcaklığına, akvaryumunun genişliğine, akvaryumunda suyun dışına çıkabileceği bir alanı olmasına, suyunun temizlenmesine ve suyunun içine çeşitli dekoratif eşyalar bulunmasına dikkat etmeniz kaplumbağanız için yeterli bir konfor alanının oluşmasını sağlar.

Küçük kaplumbağaların ortalama ömrü akvaryumda beslendiğinde 30 yıl olarak bilinmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
16
6
3
3
2
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın