Görüş Bildir
Haberler
'Uluslararası Terörizm Çok Keskin Karşılık Bulacaktır'

'Uluslararası Terörizm Çok Keskin Karşılık Bulacaktır'

Batuhan
15.11.2015 - 10:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın görüşmesi sona erdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'nin evsahipliğinde gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili görüşmeler gerçekleştiriyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın görüşmesi sona erdi.

Antalya'daki G20 Liderler Zirvesi kapsamında Regnum Otel'de gerçekleşen basına kapalı görüşme, 1 saat sürdü. 

Görüşmeye Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama görüşmenin ardından ortak bir basın açıklaması yaptı. 

Erdoğan: Kollektif bir terörizm anlayışıyla karşı karşıyayız

Tayyip Erdoğan: “Paris saldırısı hepimizi üzdü ve şiddetle kınadığımız bir netice olarak bu döneme damgasını vurdu.

G20 zirvesini tabii ki belirlenen başlıklar altında devam ettireceğiz. Ancak uluslararası terörizme yönelik tavrımız G20 zirvesinde çok kesin keskin ifadelerle inanıyorum ki karşılığını bulacaktır. Kollektif bir terörizm anlayışıyla karşı karşıyayız. Terörün dini, ırkı, milleti, vatanı yoktur ve Fransa’da Paris’tekinde de yine aynen Ankara’da olduğu gibi Gaziantep’te olduğu gibi Suruç’ta Diyarbakır’da olduğu gibi kollektif bir terörle karşı karşıya kaldık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu terör eylemi sadece Fransız halkına karşı değil tüm insanlığa karşıdır. Aynı zamanda tabii ki G20’nin zirvesinde gerek iklim değişikliği gerek mülteciler meselesi dünyadaki finansal gelişmeler ekonomik gelişmeler bütün bunları değerlendireceğiz. Sayın Barack’la aynı zamanda Suriye’de DAİŞ’le olan mücadeleyi ele alma fırsatımız oldu. Koalisyon güçleri noktasında bundan sonraki süreçte atacağımız adımları değerlendirme fırsatı bulduk. Ortaklar olarak bundan sonraki süreçte de dayanışmamızı dünya barışına katkıda bulunmak için devam ettireceğiz.”

Obama: Ankara’daki saldırıda olduğu gibi Fransa’daki saldırı da masum insanları hedef aldı

Barack Obama: “Erdoğan’a teşekkür ederek başlamak istiyorum. Türkiye halkına ve bu güzel şehrin insanlara teşekkür ederek başlamak istiyorum. Tüm hazırlıklar için de teşekkür ederim. G20, geleneksel olarak küresel ekomik konuları tartışmak için bir platform oluşumudur. Ama sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da söylediği gibi Paris’te yaşanan hain saldırılar sonucunda acil konular da dahil olacak görüşmelerimize.

Ankara’daki saldırada olduğu gibi Fransa’daki saldırı da masum insanları hedef aldı. Bunlar sadece Türkiye’ye değil sadece Fransa’ya değil bütün insanlığa yapılan saldırılardır. Onlarla dayanışma içinde duruyoruz, hain saldırının faillerinin adaletle yüzleşmesi için elimizden geleni yapacağız. Türkiye hem Suriye hem Irak’ta IŞİD tehdidiyle savaşmak için önemli bir koalisyon ortağı olmuştur.

NATO da bir müttefik olarak IŞİD’e karşı yapılan savaşta Türkiye çok büyük bir ortak. Suriye’deki felaket ortamını gidermek için de yardıma devam etmektedir. Dolayısıyla çok verimli bir toplantı oldu. Aynı zamanda Türkiye ile Suriye sınırında IŞİD’le nasıl başa çıkacağımızı konuştuk. Viyana’daki görüşmelerden bahsettik hem ankarada hem Suriye hem de Paris’te IŞİD tehdidiyle nasıl başa çıkacağımızdan bahsettik

Evet Türkiye ve Türkiye halkı çoğu Suriye ve Irak’tan olmak üzere 2 milyon mülteci barındırıyor. Bu çok ağır bir yük. ABD de bağış yapan öncü ülkelerden birisi. Bu krize diğer ülkelerin neler yapabileceğinden bahsettik. Ve aynı zamanda iklim değişikliği kapsayıcı büyüme gibi G20 için önemli olan konulardan bahsetttik. Tekrar cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etmek istiyorum.”

AA, DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
42
11
9
5
4
0