Görüş Bildir
Haberler
En Büyük Tutkusu Kitaplar ve Filmler Olanlar Buraya! 2020'de Beyaz Perde'ye Uyarlanacak Kitaplar

En Büyük Tutkusu Kitaplar ve Filmler Olanlar Buraya! 2020'de Beyaz Perde'ye Uyarlanacak Kitaplar

Penny
12.01.2020 - 13:15

Siz hangi kitabın filminin yapılmasını isterdiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Filmlerin açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır. 

Kaynak: 1 , 2 , 3

1. The Turning

1. The Turning

Henry James’in  'Yürek Burgusu' adlı romanından beyaz perdeye uyarlanan bu filmi ilk olarak 1961 yılında The Innocents (Masumlar) ismiyle beyaz perdede görmüştük. Yeni versiyonunda Mackenzie Davis, Finn Wolfhard ve Brooklynn Prince gibi genç isimleri göreceğimiz film ebeveynlerini yeni kaybeden iki kardeş ile ilgilenmesi için işe alınan genç bir kadının hikayesini konu ediyor. 

Flora ve Miles, ebeveynlerini kaybeden iki kardeştir. Flora ve Miles'ın yeğeni, çocukların sorumluluğunu üstlenir ve onlarla ilgilenmesi için Kate adında bir kadını işe alır. Genç kadın, çocuklarla ilgilenmek için vakit kaybetmeden konağa yerleşir. Alışmaya çalıştığı ürkütücü konakta tuhaf durumlarla karşılan Kate, bir süre sonra hem çocukların hem de konağın karanlık sırlarla dolu olduğunu ve hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını keşfeder.

2. The Rhythm Section

2. The Rhythm Section

İngiliz korku-gerilim kitapları yazarı Mark Burnell'in aynı isimli roman serisinden uyarlanan filmde Blake Lively, Jude Law ve Sterling K. Brown gibi isimler rol alıyor.

Stephanie Patrick, kendisinin de olması gereken bir uçak kazasında ailesini kaybetmesinin ardından kötü bir durumdadır. Ailesini kaybetmesinin etkisinden uzun süre çıkamayan Stephanie, olayın aslında bir kaza olmadığını öğrenir ve deliye döner. Yaşamak için kendine amaç belirler ve  bir suikastçı rolüne girerek ailesinin ölümünden sorumlu olan kişilerin peşine düşer. Kendini farklı bir kimliğe bürüyen Stephanie Patrick, bildikleri ile kendine söylenenlerin arasında kalan gizli gerçekleri öğrenmek amacındadır.

3. Dolittle

3. Dolittle

Hayvanlarla konuşma yeteneğine sahip Doktor Dolittle'ın maceralarının konu alındığı kitap serisinden uyarlanacak olan bu filmin başrollerini Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen, Jim Broadbent ve Ralph Ineson gibi isimler paylaşacak. Filmin yönetmen koltuğunda ise Stephen Gaghan var.

4. Vahşetin Çağrısı (The Call of the Wild)

4. Vahşetin Çağrısı (The Call of the Wild)

Jack London'ın kült haline gelmiş kitabı Vahşetin Çağrısı'ndan beyaz perdeye uyarlanan bu filmde bir kızak köpeğinin, Alaska'da vahşi yaşamda hayatta kalmak için verdiği mücadele konu ediliyor. Filmin yönetmen koltuğunda Chris Sanders bulunurken, oyuncu kadrosunda ise Harrison Ford, Karen Gillan ve Dan Stevens gibi isimler yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Hayatın Kıyısında (All the Bright Places)

5. Hayatın Kıyısında (All the Bright Places)

Film Jennifer Niven'in, aynı isimli genç yetişkin romanından beyaz perdeye uyarlandı. Akıl hastalıkları ile mücadele eden ikili Violet Markey ve Theodore Finch’in, birlikte kendi içlerindeki ve çevrelerindeki mucizeleri keşfetme hikayesini konu alan romantik komedi filminin başrollerinde Elle Fannin ve Justice Smith var.

6. The Devil All the Time

6. The Devil All the Time

The Devil All the Time'da, Ohio ve Bati Virginia'da bulunan, farklı geçmişlerden gelen tuhaf bir grup insanın hayatı konu ediliyor. Filmdeki karakterlerden biri, Güney Pasifik’teki katliamda işkence gören eski asker Willard Russell'dır. Güzel karısı Charlotte’u kanserden kaybetmiş olan yaslı adam, bütün totemlerine ve dualarına rağmen onu kurtaramamış olmanın suçluluğunu taşımaktadır. Seri katil bir çift olan Carl ve Sandy Henderson, uygun modeller bulup Amerika’nın otoyollarında fotoğraflarını çekip ardından onları öldürmek için diyar diyar gezmektedir. Din adamı olan Roy, ve fiziksel engelli, gitar sever yardımcısı Theodore ise çiğnedikleri kanundan kaçmaktadırlar. Tüm bunların ortasında ise William ve Charlotte'un yetim kalan oğulları Arvin Eugene Russell vardır. Kendisini birbirinden oldukça farklı olan bu insanların ortasında bulan genç adam, iyi ancak şiddete meyilli bir hal almıştır. İkinci Dünya Savaşı'nın sonundan 1960'lara kadar bu karakterlerin hayatları nasıl bir hal alacaktır?

Donald Ray Pollock’un, aynı isimli romanından uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Antonio Campos oturuyor.

7. Artemis Fowl

7. Artemis Fowl

Film,  Eoin Colfer’in; babasını ve aile servetini kaybetmiş 12 yaşındaki suç dehası Artemis Fowl’un kaybettiklerini geri kazanmaya çalışmasını konu alan 'Artemis Fowl' isimli serisinden sinemaya uyarlanıyor. 

12 yaşındaki Artemis Fowl, sayısız suç dehasını barındıran bir soydan gelmektedir. Aynı zamanda bir dahi olan Artemis, babasının ansızın ortadan kaybolması ile birlikte bir maceraya atılmak zorunda kalır. Bu büyük gizemi aydınlatabilmek için güçlü ve gizli bir peri ırkıyla mücadele etmesi gereken Artemis, kendini rakiplerine karşı giriştiği bir güç ve kurnazlık savaşında bulur...

8. Kaos Yürüyüşü (Chaos Walking)

8. Kaos Yürüyüşü (Chaos Walking)

Film; son yılların en beğenilen distopyalarından biri olan, Patrick Ness'in yazdığı 'Kaos Yürüyüşü' serisinin ilk kitabı 'Umut Bıçağı'ndan sinemaya aktarılıyor. Filmin yönetmen koltuğunda; Doug Liman oturuyor. Daisy Ridley ve Tom Holland’ın başrollerini paylaştıkları filmin vizyon tarihi henüz belli değil.

Todd Hewitt, insanlık için yeni bir umut olan 'Yeni Dünya'nın uzak bir gezegeninde yaşamaktadır. İnsanlık için yeni bir umut olması beklenen 'Yeni Dünya', 'Noise' adı verilen bir virüs sebebiyle cehenneme döner. Bu virüs ile herkes birbirinin düşüncelerinden parçaları görebilmektedir. Bu virüs pek çok kişiyi getirdiği sonsuz gürültü sebebiyle deliliğe sürüklemiştir. Ancak günün birinde Todd çok önemli bir keşif yapar; Viola isimli bir genç kızla karşılaşır. Viola'nın yanında virüs etkisiz hale gelmektedir. Bu birbirleri ile pek de alakası olmayan ikili, keşfedilmemiş bir gezegende tehlikeli bir maceraya girerler. Tüm düşüncelerin duyulduğu, tüm hareketlerin görüldüğü bu çevrede kaçmaya ve saklanmaya çalışan Todd ve Viola, geride bıraktıkları hayatları ve yeni dünyaları hakkında birçok gerçeği öğreneceklerdir...

9. Nil'de Ölüme (Death on the Nile)

9. Nil'de Ölüme (Death on the Nile)

Agatha Christie'nin en çok okunan kitaplarından biri olan Nil'de Ölüm bu yıl beyaz perdeye aktarılacak kitaplar arasında. Agatha Christie'nin 1937 yılında yayımlanan Nil'de Ölüm kitabından uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Kenneth Branagh oturuyor. Gerilim türündeki filmin oyuncu kadrosunda Gal Gadot, Kenneth Branagh, Armie Hammer, Tom Bateman gibi isimler yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Emma

10. Emma

İngiliz edebiyatının önemli isimlerinden Jane Austen’in aynı isimli romanından beyaz perdeye uyarlanan bu kitap daha önce de beyaz perdeye aktarılmıştı. Filmin konusu ise şöyle; 

Zeki, zengin ve bekar Emma Woodhouse hayatından son derece memnundur ve evliliğe veya kimsenin aşkına ihtiyaç duymaz. Hayatta en sevdiği şey ise başkalarının aşk hayatlarına burnunu sokmaktır. Yakın arkadaşı Bay Knightley’nin tüm uyarılarını görmezden gelerek vesayeti aldıktaki Harriet Smith’e uygun bir eş ayarlamaya kalkınca, özenle yaptığı planlar ortaya çıkar ve hiç beklemediği sonuçlarla karşı karşıya kalır.

11. Görünmez Adam (The Invisible Man)

11. Görünmez Adam (The Invisible Man)

Başarılı bilimkurgu yazar H. G. Wells'in aynı isimli romanından uyarlanan bu film de daha önce beyaz perdede gördüklerimizden. 

Film, varlıklı ve zeki bir bilim insanıyla sürdürdüğü ilişkisinde fiziksel ve duygusal şiddet görmekte olan Cecilia Kass'ın çevresinde örülüyor. Kontrolcü ve baskıcı olan erkek arkadaşına daha fazla dayanamayan Cecilia gecenin bir yarısı kaçmanın bir yolunu buluyor ve yaşadığı kabustan olabildiğince uzaklaşmaya karar veriyor. Eski sevgilisinin kendisini bulacağından endişe ettiği için saklanmaya karar veren genç kadın, kız kardeşi, kardeşlerin bir çocukluk arkadaşı ve onun kızından yardım alıyor. Ancak Cecilia’nın sorunlu eski sevgilisi intihar ettiğinde ve ona büyük servetinin cömert bir kısmını bıraktığında, Cecilia ölümünün bir aldatmaca olduğunu düşünmeye başlıyor. Bir dizi ürkütücü tesadüf tehlikeli hale gelmeye ve sevdiği insanların hayatını tehdit etmeye başladığında, Cecilia çaresizce kimsenin göremediği biri tarafından avlandığını kanıtlamaya çalıştıyor. Ancal bu süreçte genç kadının akıl sağlığı tehlike altına giriyor.

12. Penceredeki Kadın (The Woman in the Window)

12. Penceredeki Kadın (The Woman in the Window)

A. J. Finn’in romanından uyarlanan filmde, kendisini eve kapatan Anna’nın hikayesi anlatılıyor. New York’da bir apartmanda yalnız yaşayan Anna, asla dışarı çıkmaz. Tüm zamanını evde içip, film izleyerek ve komşularını röntgenleyerek geçirir. Anna’nın rutin, sakin yaşantısı evinin tam karşısına taşınan Russell ailesinden sonra altüst olur. Anna, idealindeki aile olarak gördüğü Russell ailesini izlemeye başlar ve bir gün hiç görmemesi gereken bir şey görür.

13. The Witches

13. The Witches

Roald Dahl’ın klasikleşen romanı 'The Witches'dan uyarlanan filmde, cadıların gerçek olduğunu keşfeden ve onlarla savaşmak zorunda kalan bir çocuğun hikayesini anlatıyor. 7 yaşındaki çocuk Norveçli büyükannesi ile birlikte İngiltere'ye gittiğinde çok büyük bir sırrı keşfeder. Yıllardır haklarında birçok şeyi masallardan öğrendiği cadılar aslında gerçektir. Onlar anlatılanların aksine siyah pelerinleri ve şapkaları olmadan sıradan insanlar gibi giyinmektedir. Cadıların dünyadaki çocukları etkileyecği karanlık planlarının olduğunu öğrenen küçük çocuk, büyükannesi ile birlikte zorlu bir mücadeleye atılır. Küçük çocuk ve büyükannesi, cadıları etkisiz hale getirip çocukların geleceğini kurtarabilecek midir?

14. Dune

14. Dune

Uzak bir gelecekte geçen 'Dune', ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. 'Baharat' adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu 'baharat'tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

Frank Herbert'in 1965 yılında yazdığı 'Dune' romanının televizyon ve beyaz perde haklarını satın alan Legendary Entertainment yapımı yeniden uyaramanın yönetmen koltuğunda Arrival, Sicario ve Blade Runner 2049 ile son yıllara damgasını vuran Oscar adayı yönetmen Denis Villeneuve oturuyor. Eric Roth'un senaryosunu üstleneceği filmin yapımcılığını ise Thomas Tull, Mary Parent ve Cale Boyter yapıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Sevdiğim Tüm Erkeklere: Not: Seni Hâlâ Seviyorum (To All the Boys: P.S. I Still Love You)

15. Sevdiğim Tüm Erkeklere: Not: Seni Hâlâ Seviyorum (To All the Boys: P.S. I Still Love You)

Film, Sevdiğim Tüm Erkeklere isimli 3 kitaplık serinin ikinci kitabının uyarlamasıdır. Serinin ilk kitabı 'Sevdiğim Tüm Erkeklere' ise 2018 yılında beyaz perdede yerini almıştı. 

 Sevdiğim Tüm Erkeklere, Not: Seni Hâlâ Seviyorum, gerçek bir ilişkiye başlayan Lara Jean ve Peter'ın hayatına odaklanıyor. İlk filmde yaşanan onca şeyin ardından çift, artık gerçek mutluluğu yakalar. Ancak her şeyin yolunda gittiği sırada beklenmedik bir durum meydana gelir. Lara Jean’in eski aşk mektuplarından birinin sahibi hiç beklenmeyen bir anda ortaya çıkar.

16. After We Collided

16. After We Collided

Anna Todd'un aynı adlı kitabından uyarlanan film, zengin ve kötü biri olan Hardin'e aşık olan Tessa adındaki bir kızın hayatına odaklanılıyor.

Başrollerinde Hero Fiennes-Tiffin ve Josephine Langford'un olduğu filmin yönetmen koltuğunda ise Roger Kumble var.

17. Rebecca

17. Rebecca

Genç ve saf bir kadın, Maxim de Winter isimli zengin bir adamla evlenir. Başlarda her şey yolunda gibi görünse de zamanla kocasının ve evdeki hizmetçilerinin kocasının ilk karısına karşı duyduğu bağlılığı görmeye başlar, evde yaşayan hiç kimse Rebecca'nın izlerini silememiştir...

Daphne du Maurier'un 1938 tarihinde yayımlanan romanından uyarlanan film, Alfred Hitchcock'un 1940 tarihli filminin yeniden çevrimi niteliğinde.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
13
7
6
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın