Görüş Bildir
Haberler
Eleştirmenler Tarafından Aldıkları Övgülerle 2020 Oscar Ödülleri'nde Görmeyi Merakla Beklediğimiz 30 Film

Eleştirmenler Tarafından Aldıkları Övgülerle 2020 Oscar Ödülleri'nde Görmeyi Merakla Beklediğimiz 30 Film

Çağla
26.09.2019 - 11:53

Bu yıl sinema için gerçekten bereketli bir yıl oldu. Oscar Ödülleri'nde ödül alacağı düşünülen filmlere gelin birlikte bakalım...

Açıklamalar beyazperde.com ve sinemalar.com'dan alınmıştır.

Kaynak: https://www.indiewire.com/gallery/osc...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Irishman

1. The Irishman

The Irishman adlı bu yapım, aslında 'I Heard You Paint Houses' adlı bir kitabın beyazperde'ye aktarılması. İsmi Sheeran olan ve 'The Irishman' olarak nam salmış bir kiralık katilin serüvenlerinde büyük aktör Robert De Niro başrolde yeralıyor. De Niro daha önce Pacino ve Pesci ile bir çok farklı projede ayrı ayrı defalarca yeralmasına rağmen, sinemaseverler ilk kez 'The Irishman' filminde 'üç sanatçıyı bir arada' izleme fırsatına erişiyor.

2. Marriage Story

2. Marriage Story

IMDb: 7,8

Marriage Story, evli bir çiftin New York'tan Los Angeles'a kadar uzanan boşanma hikayesini konu ediyor. Evlilkleri parçalanmak üzere olan bir yönetmen ve onun oyuncu olan karısına odaklanılan filmde, çiftin yıpratıcı boşanma süreçleri anlatılıyor.

3. Motherless Brooklyn

3. Motherless Brooklyn

IMDb: 8.1

1950'li yılların New York'una gittiğimiz Motherless Brooklyn, Lionel Essrog isimli bir dedektifi hikayesinin odağına alıyor. Essrog, Tourette Sendromu denilen bir rahatsızlıktan muzdariptir. Bir yandan sendromun yarattığı ani tiklerle mücadele ederken diğer yandan arkadaşı Frank Minna'nın ölümünü araştırması gerekmektedir. Elinde yalnızca birkaç ipucu ve bir saat gibi çalışan zihni vardır. Lionel'in tüm şehri dengede tutan sırları çözmek için uğraş verecektir...

4. Dolor y gloria / Pain and Glory

4. Dolor y gloria / Pain and Glory

IMDb: 7,7

Acı ve Zafer, yönetmen Salvador Mallo’nın geçmişten bugüne yaptığı seçimleri ve yaşamında iz bırakan olayları konu ediyor. Filmde, Mallo’nun çocukluğunu yaşadığı 60’lı yıllara, doğup çocukluğunu geçirdiği yerden ayrılıp ailesi ile birlikte Valencia’da bir köye göç etmesine, refah arayışına, 80’lerin Madrid’inde kalbinin hızla çarpmasına neden olan ilk aşkına, terapi aracı olan yazı ve sinema ile tanışmasına, kendisini tanımasına yol açan olaylara değiniliyor.

5. Gisaengchung / Parasite

5. Gisaengchung / Parasite

IMDb: 8,5

Park Ailesi'yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi, sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil. Şans veya kader olsun, bu iki ev halkı bir şekilde bir araya gelir ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen sezer. Kolej çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyon konusunda yetiştirilen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti görevleriyle kendilerini Park ailesinin arasına çabucak yerleştirir. Kim'ler “vazgeçilmez” lüks hizmetler sunarken, Parklar ise habersizce evlerindeki her şeyi Kim ailesine kaybetmektedir. Ancak kısa sürede bu düzen bir tehditle karşılaşır. Asalak bir misafir Kim ailesinin yeni keşfettikleri konforu tehdit eder hale geldiğinde, vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük mücadelesi patlak verir. Bu mücadele Kim ve Park aileleri arasındaki kırılgan ekosistemi yıkmakla tehdit etmektedir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Portrait de la jeune fille en feu / Portrait of a Lady on Fire

6. Portrait de la jeune fille en feu / Portrait of a Lady on Fire

IMDb: 8,3

Portrait de la jeune fille en feu, 18. yüzyıl sonlarında Britanya’da genç bir kadının portresini yapmakla görevlendirilen bir sanatçının hikayesini konu ediyor. Marianne, izole bir adada yaşayan genç bir ressamdır. Genç kadın bir gün, manastırdan yeni ayrılan Heloise’in düğün portresini yapmakla görevlendirilir. Ancak portresinin yapıldığından Heloise’in haberinin olmaması gerekmektedir. Marianne, kendisine verilen görevi harfiyen yerine getirmek zorundadır ve bu yüzdenden gündüzleri Heloise’i izleyip, geceleri portresini yapmaya karar verir. Bu durum gönülsüzce evlenmek üzere olan Heloise'in, yaklaşmakta olan düğün öncesi son özgür anlarını Marianne ile geçirmesine neden olur. İki kadın birlikte vakit geçirdikçe, aralarında beklenmedik bir yakınlaşma oluşur.

7. A Beautiful Day in the Neighborhood

7. A Beautiful Day in the Neighborhood

IMDb: 7,1

A Beautiful Day in the Neighborhood, Amerika’nın sevilen ünlülerinden Fred Rogers ve ödüllü gazeteci Tom Junod arasındaki arkadaşlığa odaklanıyor. Gerçek olaylara dayanan filmde alaycı gazeteci Junod, gönülsüzce Bay Rogers hakkında bir yazı yazmayı kabul eder ve ikili birbirini tanıdıkça gazetecinin hayata olan bakış açısı değişir.

8. Clemency

8. Clemency

IMDb: 5,6

Ölüm infazlarını gerçekleştirdiği yıllar hapishane müdürü Bernadine Williams'ı derinden etkilemiştir. Bir mahkumu daha infaz etmek için hazırlanırken, Bernadine için artık işinin yarattığı psikolojik ve duygusal şeytanlarıyla yüzleşme vakti gelmiştir.

9. Ford v Ferrari

9. Ford v Ferrari

IMDb: 7,6

Asfaltın Kralları, 1966 yılında düzenlenen Le Mans 24 Saat Yarışı’nın gerçek hikayesini konu alıyor. Henry Ford II ve Lee Iacocca ikilisi, tuhaf ancak kararlı bir grup Amerikalı mühendis ve tasarımcıdan sıfırdan bir otomobil yapmalarını ister. Otomotiv vizyoneri Carroll Shelby (Matt Damon) ve İngiliz şoförü Ken Miles’ın (Christian Bale) başını çektiği ekip, uzun yıllardır pistlere egemen olan Ferrari’yi Fransa’da düzenlenen 1966 Le Mans Dünya Şampiyonası’nda alt etmek için işe koyulur.

10. Joker

10. Joker

IMDb: 9,5

Joker, başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck'in hayatına odaklanıyor. Toplum tarafından dışlanan bir adam olan Arthur, gündüzleri palyaço olarak çalışır. Komedyen olmayı arzulayan ancak bu konuda pek de başarılı olmayan Arthur, yavaş yavaş psikolojik olarak tekinsiz sulara açılır. Kendisini Gotham Şehri’nde suç ve kaosun içinde bulan Arthur, artık kendi kimliğinden uzaklaşıp Joker karakterine bürünür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Just Mercy

11. Just Mercy

IMDb: 5,8

Gerçek bir hikayeye sahip olan “Just Mercy: A Story of Justice and Redemption” kitabından uyarlanan filmde, genç avukat Bryan Stevenson, adaletin yerini bulması için büyük bir mücadeleye girişir. Harvard'dan mezun olduktan sonra Bryan'ın para kazandıran işlerde yer alması beklenir. Ancak o, Alabama'da haksız yere mahkum edilen bir adamın peşinden gider. Yerel avukat Eva Ansley'in de yardımıyla, 1987 yılında ölüme mahkum edilen bir adamın suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışacaklardır. Walter McMillan, 18 yaşındaki genç bir kızın ölümünden sorumlu tutuluyordur. Ancak onun sorumlu tutulması için hiçbir kanıt bulunmamasına arağmen McMillan ölüme mahkum edilmiştir. Bryan, Walter'ın suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışırken, ilerleyen zamanlarda aslında ırkçılığa karşı savaş vermeye başladığını anlayacaktır.

12. The Goldfinch

12. The Goldfinch

IMDb: 6,3

The Goldfinch, annesinin öldürüldüğü müzeden paha biçilemez bir sanat eseri çalan bir çocuğun hikayesini konu ediyor. 13 yaşındaki Theodore Decker'ın hayatı, annesinin Metropolitan Müzesi'ne düzenlenen bir terörist saldırısında öldürülmesinin ardından alt üst olur. Theodore, tüm bu karmaşanın ortasında The Goldfinch adı verilen paha biçilemez bir sanat eserini çalar. Theodore'un annesinin bombalanma sonucu öldürüldüğü o günden geriye elinde kalan tek somut şey The Goldfinch’tir. Kafesine zincirlenmiş bir Saka Kuşu portresi olan The Goldfinch, Theodore’un hayatını yeniden inşa etme sürecinde önemli bir yer edinecektir.

13. Frankie

13. Frankie

IMDb: 5,6

Frankie, tarihi bir şehir olan Sintra’da, sıradan bir tatil gününde hayatlarının değişmesine neden olacak bir deneyim yaşayan bir ailenin hikayesini konu ediyor. Üç neslin bir arada yaşadığı bir ailenin hayatı, güzel bahçeleri, destansı konakları ve sarayları ile bilinen Sintra’nın sıradan bir tatil gününde başlarına gelen olaylarla bambaşka bir hal alır. Ira Sachs'ın yönetmen koltuğunda oturduğu ve Mauricio Zacharias ile birlikte senaryosunu kaleme aldığı dram türündeki filmin oyuncu kadrosunda Isabelle Huppert, Marisa Tomei, Greg Kinnear, Jérémie Renier gibi isimler yer alıyor.

14. Dolemite Is My Name

14. Dolemite Is My Name

IMDb: 6,7

“Dolemite Is My Name” 1970’lerde kaydettiği Dolemite komedi albümleri ve 1975 yapımı “Dolemite” filmi ile tanınan komedyen ve oyuncu Rudy Ray Moore’un hayatına odaklanıyor. Muhabbet tellalı ve kenar mahalle kahramanı bir karaktere hayat veren oyuncu “The Human Tornado”, “The Monkey Hu$tle” ve “Petey Wheatstraw” filmlerinde de aynı karakter olarak boy gösterdi. Sevilen komedyen 2008 yılında hayatını kaybetti.

15. First Cow

15. First Cow

IMDb: 8,2

Yalnız bir aşçı batıya seyahat eder, Oregon bölgesindeki bir kürk kapanla grubuna katılır ve orada Çinli göçmenle bağ kurar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Jojo Rabbit

16. Jojo Rabbit

IMDb: 7,1

Hitler'in ordusunda yer alan Jojo Betzler adındaki bir çocuk, annesinin evlerinde Yahudi bir kızı gizlice misafir ettiğini öğrenir. Kız, evlerinin çatı katında kalıyordur. Tabii bu durum en yakın sırdaşı hayali arkadaşı Adolf Hitler olan Jojo'nun kafasında büyük bir karmaşaya yol açacaktır. Hayali arkadaşı olan Hitler, hiç de orijinalindeki gibi değildir. Jojo'nun bu korkunç ırkçılığa karşı gelmek için mücadele etmesi gerekmektedir.

17. The Laundromat

17. The Laundromat

IMDb: 6,2

The Laundromat, sigorta dolandırıcılığı mağduru olan bir kadının yaşadıklarını konu ediyor. Dul bir kadın olan Ellen Martin, aldığı kötü bir haber sonrası huzurlu tatilini yarıda bırakmak zorunda kalır. Sigorta dolandırıcılığı mağduru olan Ellen, başına gelen bu olayın ardındaki gerçekleri araştırmaya karar verir. Ellen, araştırmalarını ilerlettikçe yolu Panama'daki iki ortak avukata çıkar. Finans sistemini kendi çıkarları için kullanan Jürgen Mossack ve Ramón Fonseca, zenginleri daha da zengin yapma konusunda ustadır. İki avukat, yozlaşan finans sisteminin Ellen’ın yaşadığı dolandırıcılığın ardından yatan yasa dışı olayları nasıl desteklediğini ortaya çıkarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

18. The Lighthouse

18. The Lighthouse

IMDb: 7,9

The Lighthouse, 20. yüzyılın başlarında Maine'de yaşayan, bir deniz feneri bekçisinin hikayesini konu ediyor.

19. The Personal History of David Copperfield

19. The Personal History of David Copperfield

IMDb: 6,2

David Copperfield hayat hikayesini anlatan The Personal History Of David Copperfield, gençlik döneminden hayatının son evresine kadar yaşananları konu ediyor. Charles Dickens’ın klasikleşmiş eserinden uyarlanan filmde, Copperfield’ın doğumundan bebeklik dönemine, ergenlik zamanlarından yetişkinlik dönemine, yoksulluktan servete ulaştığı zamanlara bir yolculuk yapılıyor. David Copperfield’a, Dev Patel’in hayat verdiği yapımın yönetmen koltuğunda Armando Iannucci oturuyor.

20. The Report

20. The Report

IMDb: 7,1

ABD'nin büyük bir yıkımla karşı karşıya kaldığı 11 Eylül saldırılarını odağına alan The Report, farklı sorgulama taktikleri uygulayan CIA ajanlarının olayın ardındaki kişiyi bulmaya çalışmasını konu ediniyor. İdealist bir araştırmacı olan Daniel J. Jones, patronu Senatör Dianne Feinstein tarafından CIA'in ilgilendiği bir konuyu araştırması üzerine görevlendirilir. Araştırması gereken konu, CIA'in 9 Eylül olaylarından sonra sorgulamak üzere tutukladığı kişilerden oluşuyordur. Jones'un bu süreçte doğruların peşinden koşması ve CIA'in yok etmeye çalıştığı kanıtları ortaya çıkarması gerekmektedir. Amerikan halkından saklanan gerçeklere ulaştığında ise şok edici olaylarla karşı karşıya kalacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Two Popes

21. The Two Popes

IMDb: 7,6

The Two Popes, Katolik Kilisesi'nde iki karşıt görüşlü güç sahibi adamın rekabetini konu ediniyor. Her iki lider de geçmişlerini ve modern dünyanın ihtiyaçlarını tartmalı, böylece Katolik Kilisesi'ni ileriye taşımalıdır.

22. Uncut Gems

22. Uncut Gems

IMDb: 8,2

Uncut Gems, New York’ta elmas ticaretinin döndüğü bölgede geçiyor. Altın Küre ve Emmy adayı Adam Sandler’ın başrolünü üstlendiği suç ve dram filminde Sandler, zengin ve ünlülere satış yapan bir kuyumcu dükkanı sahibine hayat veriyor. Mallarının bir kısmı çalındığında dükkan sahibinin hayatı karmaşık bir hal alıyor.

23. La vérité / The Truth

23. La vérité / The Truth

IMDb: 6,3

The Truth, genç bir kız ve onun aktris olan annesi arasındaki ilişkiye odaklanıyor.

24. Ad Astra

24. Ad Astra

IMDb: 7,1

Yıldızlara Doğru, astronot Roy McBride'ın gerçekleştirdiği uzay yolculuğunu konu ediyor. Astronot Roy McBride’nın babası, 20 yıl önce uzayda hayat olup olmadığını araştırmakla görevlendirilmiştir. Ancak bu görev sırasında kaybolan adamdan bir daha haber alınamaz. Kaybolan babasını galakside aramak isteyen Roy, gezegeni tehdit eden bir gizemi de çözmek amacıyla güneş sisteminin dışına yolculuk eder. Bu yolculuk Roy’un beklediğinde de farklı şeyler öğrenmesine neden olur. Yolculuk sayesinde astronot, insan varlığının doğasına ve kozmostaki yerimize meydan okuyan sırların ortaya çıkmasını sağlar.

25. Seberg

25. Seberg

IMDb: 5,8

Film, sivil haklar aktivisti Hakim Jamal ile olan politik ve romantik ilişkisi nedeniyle1960'ların sonlarında Hoover'ın FBI'ı tarafından hedeflenen Fransız Yeni Dalga Akımı'nın ve Breathless filminin yıldızı Jean Seberg'ı konu ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. The King

26. The King

IMDb: 6,5

Shakespeare'in oyunundan uyarlanan The King filminde Hal, dikbaşlı bir prenstir. Aynı zamanda İngiltere tahtının da varisidir. Ancak tahta ve ailesine sırtını dönmüş, sıradan halkın arasında yaşamını sürdürüyordur. Tiran bir kral olan babası öldüğünde ise Kral Henry V olarak tahta geçmek zorunda kalır. Şimdi, kaçtığı o hayatı sahiplenmek zorunda kalacaktır. Genç kralın sarayda olup bitenleri yeniden düzenlemesi, babasının ardında bıraktığı savaş ve kaosun altından kalkması gerekecektir. Ayrıca geçmişinde ona akıl hocalığı yapan ve şimdilerde alkolik bir şövalye olan John Falstaff ile geçmişi yeniden oraya dökülecektir.

27. A Hidden Life

27. A Hidden Life

IMDb: 7,3

A Hidden Life, vicdani retçi olan ve trajik bir kadere maruz kalan Franz Jägerstätter gerçek hikayesini konu ediyor. Avusturyalı Franz Jägerstätter, II Dünya Savaşı’nda yaşananların ardından Naziler için savaşmayı reddeder ve bu yüzden de 1943 yılında idam edilir. Terrence Malick'in yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği filmde, Franz Jägerstätter'e August Diehl hayat veriyor.

28. Wasp Network

28. Wasp Network

IMDb: 5,3

Fernando Morais’in “The Last Soldiers of the Cold War” (Soğuk Savaş’ın Son Askerleri) kitabından uyarlanan filmin senaryosu yönetmen Olivier Assayas’a ait. Gerçek bir hikayeden uyarlanan film, Florida merkezli bir terörist ağına dahil olan Kübalı ajanları anlatıyor.

29. Ema

29. Ema

IMDb: 6,5

Ema, evlat edinen bir çiftin yaşadıklarını konu ediyor. Ema, oldukça yetenekli olan genç bir dansçıdır. Genç kadın, koreograf olan eşi Gaston ile uzun uğraşlar sonucu küçük bir çocuk olan Polo’yu evlat edinir. Çekirdek ailesi ile mutlu bir yaşam süren Ema’nın hayatı, Polo’nun bir trajediye sebep olması ile alt üst olur. Yaşananlar sonrası Polo’yu geri vermek zorunda kalan Ema ile Gaston’un ilişkisi bu süreçte kopma noktasına gelir. Gaston’dan ayrılmaya karar veren Ema, hayata yeniden tutunmak için dans etmeye başlar.

30. Varda par Agnès / Varda by Agnès

30. Varda par Agnès / Varda by Agnès

IMDb: 7,7

Fotoğrafçı, enstalasyon sanatçısı ve Nouvelle Vague'nin öncüsü olan Agnès Varda, Fransız sinemasının bir kurumu. Tiyatro sahnesinde otururken, alışılmışın dışındaki eserleri hakkında bir fikir vermek için fotoğraf ve film alıntıları kullanıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
18
9
8
7
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
TİRYAKİ

düşünsenize ad astra gibi bir film bile oscara aday... oscarın bile boku çıkmış..