Görüş Bildir
Haberler
Ege'nin İncisi İzmir'de Gezilmesi ve Görülmesi Gereken En Popüler 76 Yer

Ege'nin İncisi İzmir'de Gezilmesi ve Görülmesi Gereken En Popüler 76 Yer

İzmir, Ege Denizi'nin kıyısında, Anadolu Yarımadası'nın batısında yer alan, enerjisi hiç bitmeyen bir şehir olarak bilinir. Ege'nin incisi İzmir'in kalbi, Konak ve çevresinde atar. Ayrıca İzmir, tarihi ve turistlik yönden Türkiye hazinelerinden biridir. Toplam 30 ilçesi bulunan İzmir'de; Seferihisar, Foça, Urla, Çeşme, Karaburun ve Dikili plajlarının ünü, adeta tüm dünyaya yayılmıştır. Ayrıca çok eski yıllardan beri var olan bir şehir olduğu için bir çok tarihi eserlere de ev sahipliği yapıyor. Sizin de yolunuz bu güzelim İzmir'e düşer ve bu güzel yerleri görmeden dönerseniz çok şey kaçırmış olursunuz. İzmir'e gittiğinizde 'İzmir'de nerelere gidilir?' sorusuna cevap bulabilmeniz için İzmir'in gidilmesi ve görülmesi gereken yerlerini sizler için derledik.

1. İzmir Saat Kulesi

1. İzmir Saat Kulesi

Saat kulesinin tarihinden bahsetmemiz gerekirse, 1901 yılında 2. Abdülhamit'in tahta çıkışının 25. yılı nedeniyle İzmirliler tarafından padişaha özel olarak yaptırılmıştır. Kulenin boyu; yirmi beş yıla ithafen 25 metre olup, 4 tarafında da çeşmeler bulunmaktadır. Kuledeki saat ise Alman İmparatoru II. Wilhem tarafından hediye edilmiştir. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin logosunda da bulunan saat kulesi, İzmir için simgeleşmiş bir yapıdır. İzmir'in merkez ilçelerinden biri olan Konak'ta yer alıyor. Oldukça merkezi bir yerde olması nedeniyle saat kulesine ulaşım çok kolaydır. Buraya yolunuzun düşmemesi imkansız gibi bir şey olduğundan İzmir'in simgesi Saat Kulesi'nde bir fotoğraf çektirmeden olmaz.

2. Konak Pier

2. Konak Pier

Konak tarafına yolunuzun düşmeme ihtimali neredeyse imkansız. Ne demiştik? İzmir'in kalbi Konak ve çevresinde atar. Konak tarafına gittiğinizde Konak Pier, uğramanız gereken yerlerden biridir. Yapı, Fransız mimar Gustave Eiffel tarafından, 1890 yılında inşa edilmiştir. Yapının inşası bittikten sonra, burası ilk gümrük binası olarak kullanılmıştır. Günümüzde ise bina artık alışveriş merkezi olarak kullanılmaktadır. 

Konak Pier'e girdiğinizde sizi ilk olarak eşsiz taş duvarları karşılayacak. İzmir'de yaşayıp, buraya yolu düşmeyen çok az insan olduğunu söyleyebiliriz. Yolunuz düşerse İzmir'de görmeniz gereken yerlerden biridir.

3. İzmir'in en eşsiz sokağı; Dario Moreno

3. İzmir'in en eşsiz sokağı; Dario Moreno

Sıra tatlı mı tatlı Dario Moreno Sokağına geldi. Sokağın adı İzmirli sanatçı Dario Moreno'dan geliyor. Bu sokağa gittiğinizde Rumlara ait sıralı evleri göreceksiniz. Eskiden Asansör Sokağı olarak bilinen bu yer adından da tahmin edileceği üzere İzmir Tarihi Asansör'ün yakınında bir lokasyonda yer alıyor. Sokağın ihtişamı içinde büyülü yoldan ilerledikçe, sizi o güzelim İzmir manzarasını izleyebileceğiniz Tarihi Asansör karşılayacak.

4. İzmir Tarihi Asansör

4. İzmir Tarihi Asansör

İzmir gezilecek yerler listesinde Tarihi Asansörden bahsetmemek söz konusu olamaz. 1907 yılında bir iş adamı tarafından yaptırılan kulenin yapılış amacı, iki caddeyi birbirine bağlamak içindi. Günümüzde ise özellikle sevgililerin uğrak noktası olarak, romantik bir yer haline dönüştü. Muhteşem manzarası ve ortamı ile yerli ve yabancı bir çok turistin ilgisini çeken bu Tarihi Asansöre gittiğinizde manzara eşliğinde, yanınızda sevdiğiniz bir hanımefendi ya da bir beyefendiyle çok hoş sohbetler edip, keyifli bir vakit geçirebilirsiniz.

5. İzmir Kemeraltı Çarşısı

5. İzmir Kemeraltı Çarşısı

İzmir'in en eski tarihi yerlerinden biridir. Kemeraltı Çarşısının içinde birçok han, hamam, cami bulunmaktadır. Günümüzde ise hemen hemen her ihtiyacın bulunabileceği bir çarşı işlevinde kullanıyor. 

Yerli ve yabancı turistlerin hem gezmek için hem de alışveriş yapmak için oldukça dikkatini çeken bu çarşıda, kalabalık sizi birazcık rahatsız edebilir. Eğer bunu çok sorun yapacak biriyseniz daha sakin zamanlarda gitmeyi tercih edebilirsiniz. Tabi zamanınız kısıtlıysa böyle sakin bir vakit bulmakta zorluk çekebilirsiniz.

6. İzmir Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

6. İzmir Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Sıradaki gidilesi ve görülesi yerlerden bir diğer durağımız müze. Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, ilk önce 1831 yılında vebalı hastalar için kurulmuş bir hastaneydi. Sonrasında ise kimsesiz Hristiyan çocukları misafir etmek için kullanılmıştı. Son dönemlerde ise müze haline getirilerek, İzmir'in çeşitli bölgelerinden çıkartılan tarihi eserler sergilenmeyi başladı.

Geçmişi ve tarihi eserleri seviyorsanız Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ni ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca müzeyi gezerken bazı yerlerinde nazar boncuğu anlatımlarıyla karşılaşacaksınız. Siz de nazar boncuğu yapımı anlatımlarına katılarak keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

7. İzmir Aziz Voukolos Kilisesi

7. İzmir Aziz Voukolos Kilisesi

Muhteşem bir mimariye sahip olan Aziz Voukolos Kilisesi bir dönem Ortodoks Rum Kilisesiydi. Kilise, Konak ilçesinin Basmane semtinde yer alıyor. Günümüzde ise İzmir'e gelen Rumların kültürel etkinliklerine ve ayinlerine ev sahipliği yapıyor. 

Görselden de anlaşılacağı üzere mimarisi oldukça uygun olan bu kilisenin, önceden opera salonu olarak kullanılmışlığı bile vardır. Kiliseyi ziyaret etmek için istediğiniz herhangi bir gün gidebilirsiniz. Haftanın her günü açık olan kiliseye girmek için ise hiçbir ücret ödemeniz gerekmiyor.

8. İzmir Radyo ve Demokrasi Müzesi

8. İzmir Radyo ve Demokrasi Müzesi

2013 yılında açılan ve 'Avrupanın en iyi 16 müzesi' içerisinde yer alan bu müze, İzmir için oldukça önemli ve görülmesi gereken yerlerinden biridir. Müze, açılışını alanında oldukça iyi tanınan radyo programı sunucuları ve spikerleriyle yapmıştır. 

Müze, harika bir konsepte sahip. Örneğin; müzenin içi belli bölümlere ayrılmış ve bu bölümler yıllara göre tek tek kategorize edilmiştir. Müzede girdiğiniz bölüm hangi yıla aitse, o yılların radyo kayıtlarını dinleyebiliyorsunuz. Geçmişe merakınız varsa buradaki kayıtlar, bir nebzede olsa o dönem hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlıyor.

9. Kızlarağası Hanı

9. Kızlarağası Hanı

Bir diğer durağımız Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan Kızlarağası Hanı. Han 1744 yılında yaptırıldıktan sonra o dönemde, İzmir limanına gelen tüccarların uğradığı bir yer haline gelmişti. Bir nevi limana gelen tüccarların konaklamaları için otel işlevinde kullanılmıştı. Bu handa bulunan kahvecilerden kahvenizi ya da çayınızı alıp, tarih kokan Kızlarağası Hanı'nın bahçesinde, içeceğinizi yudumlayarak güzel bir vakit geçirebilirsiniz.

10. İzmir Smyrna Antik Kenti

10. İzmir Smyrna Antik Kenti

Smyrna Antik Kenti, İzmir'in Namazgah semtinde bulunuyor. Roma döneminden kalan bu antik kentte yapılan kazılarda; Tanrı Hermes, Dionysos, Eros ve Herakles heykelleri çıkmıştır. Bunların yanı sıra birçok; kadın, erkek, hayvan heykeli, kabartma, figüran ve kemik gibi eserler çıkartıldı. Ayrıca antik kentin yazıtlarında,  MS 178 yılına ait depremde, kente yardım edenlerin bilgileri de bulunmaktadır.

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan antik kent, Konak Vapur İskelesi'nden yaklaşık olarak 15 dakika yürüme mesafesinde kalıyor. İzmir'in ilk yerleşim yerlerinden olan bu antik kenti gidip görmenizi tavsiye ederiz.

11. Pasaport İskelesi

11. Pasaport İskelesi

Sürekli gezmek olmaz. Sıra yorulduğunuzda dinlenmek için güzel bir mola noktası olan Pasaport İskelesi'nde. İskeleye yaklaşan vapurun ve kuşların harmanlayıp oluşturduğu ses eşliğinde burada bulunan mekanlarda, kahvenizi ya da çayınızı yudumlayabilir, bir şeyler atıştırabilirsiniz. Ayrıca tavla oynamayı seviyorsanız deniz kenarına karşı, sohbeti koyu bir arkadaşınızla bu iskelede, karşılıklı tavla oynamakta hiç kötü bir fikir sayılmaz.

12. Neşe ve Karikatür Müzesi

12. Neşe ve Karikatür Müzesi
www.konak.bel.tr

Tabiri caizse Neşe ve Karikatür Müzesi'nin birazcık daha butik bir müze olduğunu söyleyebiliriz. Adından da tahmin edileceği üzere mizahi yönü olan bir müzedir. Müze bir köşkün içinde yer alıyor. Ayrıca çeşitli film gösterimlerinin ve söyleşilerin yapıldığı bu müzede keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

13. İzmir Polycarp Kilisesi

13. İzmir Polycarp Kilisesi

1625 yılında kilise Sultan Süleyman'ın izniyle yapıldı. Kiliseye adı verilen Polycarp, Kadifekale tarafında bulunan Roma Stadyumu'da infaz edilmiştir. İnfaz sebebinin inancından dönmemesi olduğu için birazcık trajik bir olay olarak düşünülebilir.

Kilise, içine girildiğinde muazzam mimarisiyle ziyaretçilerini kendisine hayran bırakmayı başarıyor. Ayrıca yolunuz bu kiliseye düşer de ziyaret ederseniz; freskleri, Hz. İsa'nın kefenini ve Katolik mezhebinin önemli eserlerini görebilme şansını yakalamış olursunuz. Kiliseyi pazar günü hariç  15.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

14. İzmir Resim ve Heykel Müzesi

14. İzmir Resim ve Heykel Müzesi

Birbirinden güzel koleksiyonların bulunduğu Resim ve Heykel Müzesinde, resim ve heykelin yanı sıra; seramik, çini, tezhip gibi sanatlarında eserlerini bu müzede bulmak mümkün. Müzede ayrıca çocuklar için resim ve seramik dersleri de veriliyor. İzmir'de sanatın hayat bulduğu bir yer olan bu müzeye sanatla ilgiliyseniz gitmenizi öneririz. Gittiğiniz zaman sanata bol bol doyacağınıza eminiz.

15. Varyant

15. Varyant

Manzara arayanlar için gidilmesi gereken bir yerdir. Yolunun biraz yokuşlu ve virajlı olması İzmir'e ayrı bir hava katıyor. 1955 yılında açılan Varyant, İzmir'in sembollerinden biri haline gelmiştir. Varyant yolunda yürüdüğünüzde, ne kadar özel ve güzel bir şehirde olduğunuzu bir kez daha anlamış olacaksınız.

16. İzmir Enternasyonel Fuarı

16. İzmir Enternasyonel Fuarı

Enternasyonel Fuarı; çeşitli konserlere, panayırlara, etkinliklere ve tiyatro gösterilerine ev sahipliği yapıyor. Fuarda en çok yaz aylarında konserler yoğun bir şekilde düzenlenmektedir. Bu dönemlerde İzmir'e yolunuz düşerse ve bu tarz etkinlikleri seven biriyseniz, zaman geçirmek için güzel bir seçenek olabilir.

Bunun dışında Fuar alanında; yürüyüş alanları, parklar, çeşitli mekanlar ve lunapark bulunmaktadır. Kısacası Enternasyonel Fuarı'nda zaman geçirebileceğiniz çok fazla seçenek mevcut.

17. Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi

17. Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi

Sıradaki müze adresimiz çocuklu ailelerin gidebileceği en güzel yerler arasında yerini alıyor. Ümran Baradan'ın kurduğu bu müze, farklı kültürlerden çeşitli oyuncakların bulunduğu bir yerdir. Ayrıca sizi de çocukluğunuza götürecek oyuncaklarla karşılaşma ihtimalinizin olduğunu söyleyebiliriz. 2004 yılında açılan Konak ilçesinde bulunan bu müzeye gidip biraz çocukluğunuza dönmeye ne dersiniz?

18. Basmane

18. Basmane

Basmane'yi Ermeniler ilk olarak matbaa kullanımı için yapmışlardı. Hatta semtin ismi de buradan geliyor. Basmane şimdilerde maalesef çok değer gören bir yer olmaktan çıktı. Maalesef diyorum çünkü Basmane zamanında çok fazla ünlü ismi, Yeşilçam yıldızlarını misafir eden ve İzmir'in eğlence merkezlerinin kalbinin attığı bir semtti. Keşke günümüzde de tekrardan bu popülerliğini geri kazanabilse. Yine de sokaklarında geçmişin izleri bulunan bu nostaljik İzmir kalıntılarını keşfe çıkmak isterseniz en doğru semt olacaktır.

Önemli bir bilgi vermek gerekirse; Atatürk'ün eşi Latife Hanım, Basmane'de bulunan Yeni Sadık Bey Otel'inde doğmuştur. Ayrıca Halit Ziya Uşaklıgil'de zamanında bu otelde konaklayanlardan biridir. Basmane'ye yolunuz düşerse bu otele uğramayı da ihmal etmeyin.

19. Mask Müzesi

19. Mask Müzesi
www.konak.bel.tr

Tekrardan Müze gezilerimizle devam ediyoruz. Bu müze, çeşitli ülkelerin kullandığı geleneksel maskelerin sergilendiği bir yerdir. Bir çok ülkeye ait maskeleri sunan bu müzede, birbirinden özel etnik maskeleri inceleme fırsatı bulabilirsiniz. 

Müzede ayrıca bir çok Türk sanatçının maskesine de yer veriliyor. Örnek vermek gerekirse, müzede; Nazım Hikmet, Aşık Veysel, İsmet İnönü gibi bir çok isme yer verilmiştir. Müzeye giriş ücretsiz olup, pazartesi ve pazar günü dışında 09.00-17.00 arası ziyarete gidebilirsiniz.

20. İzmir Kadın Müzesi

20. İzmir Kadın Müzesi
www.konak.bel.tr

Basmane'de bulunan bu müzede, Anadolu kadınlarının örnek alınacak hayat hikâyelerinden kesitlere yer veriliyor. Gittiğinizde sizi ilk olarak giriş bölümünde, 19. yüzyılın geleneksel kadın kıyafetleri karşılıyor. 

Genel anlamda müzenin vermek istediği en büyük mesaj, geçmişten günümüze Türk kadınlarının verdiği mücadeleler ve başarılardır.  Ayrıca müzeyi ziyaret edenlere de ilham verici bir yönü olduğunu söyleyebiliriz. Kadınlarımıza vermemiz gereken değeri bir kez daha anlayabileceğimiz bu müzeyi mutlaka ziyaret etmeninizi öneririz.

21. Çetin Emeç Sanat Galaresi

21. Çetin Emeç Sanat Galaresi

Sanat severler için başka bir adres Çetin Emeç Sanat Galerisi'dir. Bu müzede göz alıcı resim sergileri vardır. Önceleri 1800'lü yıllarda belediye binası olarak kullanılan bu yer sonrasında Çetin Emeç'in adına yapılan bir sanat galerisine dönüşmüştür. Resimlere ilginiz varsa, Çetin Emeç Sanat Galerisi ideal bir seçenek olabilir.

22. Güzelyalı Sahili İzmir

22. Güzelyalı Sahili İzmir

İzmir'e gelinir de sahil yürüyüşü yapmadan olur mu? Koşu, yürüyüş, bisiklet sürmek gibi bir çok aktiviteyi yapabileceğiniz bu sahil, 5-6 km uzunluğuna sahiptir. Akşamları deniz kokusu, dalga sesleri ve tertemiz deniz havası eşliğinde huzurlu bir vakit geçirme adresi olarak listenize ekleyebilirsiniz.

23. Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi

23. Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi

İzmir, sanatı ve sanatçıyı her zaman yaşatan bir şehir olmuştur. İzmirli müzisyen ve besteci Adnan Saygun anısına yapılmış bu Sanat Merkezi, usta sanatçının adının hafızalarda kalmasını sağlamak adına yaptırılmıştır. 

Sanat Merkezi üç ana bölümden oluşmaktadır. Bunlar; sergi yerleri, konser salonları ve toplantı yerleridir. Kültür merkezinde bir çok etkinliğe denk gelebilirsiniz. Sanat severlerin uğrak noktası olan bu çok yönlü merkezde, keyif dolu zaman geçirmek isteyenler hemen etkinlik programına bir göz gezdirsin.

24. Arkas Sanat Merkezi

24. Arkas Sanat Merkezi

Bu müze, konsolosluk binası olarak faaliyet göstermektedir.  Arkas Holding, binanın denize bakan tarafını kiralamıştır. Kiralanan bölümünde, farklı ülkelerdeki müzelerden tablolar ve eserler sergilenmektedir. Müzenin özel bir odasında ise Napolyon'a ait eşyalar bulunuyor. İzmir'in gözde sanat merkezleri arasında yerini alan Arkas Sanat Merkezi görmeniz gereken yerlerden biridir.

25. Alsancak Kordon

25. Alsancak Kordon

Tüm Türkiye'nin bildiği, İzmirlilerin akşamları hadi kordon yapalım dediği o meşhur Alsancak Kordon boyu... Öncelikle Kordona çıkmadan adım başı bulunan tekellerden biranızı ya da herhangi bir içeceğinizi alın. Daha sonra kordona doğru ilerledikçe mekanlardan gelen klarnet ve darbuka seslerini duyacaksanız. Bir taraftan kulağınıza insanların eğlence dolu sohbetleri gelecek, diğer taraftan da kendilerinden geçmiş bir şekilde şarkı söyleyen insanlara şahit olacaksınız. Sonra bir bakmışsınız ki kendinizi oranın ambiyansına çoktan kaptırmışsınız bile... Kordona ulaştığınızda özellikle yaz ayı akşamıysa, o saatlerde çimlerde yer bulmakta zorlanabilirsiniz. Diyelim ki boş bir yer buldunuz ve oturdunuz, iki dakika içinde etrafınıza midye ya da çiğdem satan bir abi gelecektir. O abiden içeceğinizin yanına midye ya da çiğdem almanızı tavsiye ederim, çerez olarak güzel gidecektir. :) Şimdi ise sırada o güzelim deniz havasında, İzmirlilerin eğlencesi eşliğinde ortamın tadını çıkarmakta...

26. Gündoğdu Meydanı

26. Gündoğdu Meydanı

Kordon boyunda yer alan bu meydan gerçek anlamda adının hakkını vermeyi başarıyor. Gün doğumunu, Gündoğdu Meydanında izlemek en doğru adres olacaktır. Burada manzaraya tam dalıp gidecekken yanınıza falcı bir ablanın gelme ihtimali oldukça yüksektir. Böyle şeylere merakınız var veya 'fala inanma, falsız da kalma' diyenlerdenseniz Gündoğdu Meydanında bunu deneyimleyebilirsiniz.

Meydanda bulunan heykel 1999 yılında heykeltraş Ferit Özşen tarafından yapılmıştır.

27. Kıbrıs Şehitleri Caddesi

27. Kıbrıs Şehitleri Caddesi

Kordon boyunun hemen arkasında kalan çok canlı bir caddedir. Bu cadde Ankara'nın Kızılayı, İstanbul'un Taksimi gibidir. Oldukça yoğun bir cadde olan Kıbrıs Şehitleri; gece hayatıyla, kafe ve barlarıyla, yol kenarlarında canlı müzik çalan insanlarıyla bilinmektedir. İzmir eğlencesini görmek isterseniz bu caddede her zevke uygun eğlence bulmanız mümkün.

28. İzmir K2 Güncel Sanat Merkezi

28. İzmir K2 Güncel Sanat Merkezi

K2 Güncel Sanat Merkezi, İzmir'in sürdürülebilir ilk güncel sanat merkezidir. Bu sanat merkezinin ön plana çıkan en güzel yönü; kariyerinin başındaki sanatçılarla çalışmaya öncelik veren, deneyimli sanatçıların yeni eserler üretmelerine yardımcı olan bir merkez olmasıdır. Merkezde ayrıca söyleşilerde gerçekleştiriliyor. 

Bulunduğu bina; Cumhuriyet Dönemi Türk mimarisinin İzmir'deki önemli bir örneğidir. Büyük Kardıçalı Han adlı terk edilmiş bu bina tekrar canlandırılarak sanat merkezi haline gelmiştir. Her anlamda sanat kokan bu güzel sanat merkezini görmenizi tavsiye ederiz.

29. Ege Perla AVM

29. Ege Perla AVM

Birazcık alışveriş molası vermek isterseniz Konak'ta bulunan Ege Parla AVM'yi önerebilirim. AVM, herkesin ihtiyacını karşılayacak birçok mağazayı içerisinde barındırıyor. Ayrıca Ege Perla, sanata verdiği önemle de çok fazla tercih edilen bir yer oluyor. Burası yine İzmir'in sanata verdiği değeri bir kez daha gözler önüne seriyor diyebilirim. AVM, modern sanat dallarını halka yaymak adına opera, bale, tiyatro gibi bir çok sanat dalına destek vermesinin yanı sıra kendi bünyesinde de bulunduruyor.

30. Kültürpark

30. Kültürpark

Kültürpark'ının ufak bir hikayesini sizinle paylaşmak istiyorum; 1922 yılındaki yangın öncesi Aziz Stepanos Kilisesi ve İzmir'deki Ermeni mahallesinin büyük bir kısmı bu park alanında bulunuyordu. Ancak yangın sonrası park alanı tamamen harabeye dönmüştü. Bu harabeye dönmüş yeri yeniden canlandırma kararı üzerine; 8.000'den fazla ağacın bulunduğu yeşil alanlar, müzeler, açık hava tiyatrosu, sergi salonları, Paraşüt Kulesi gibi bir çok alternatif bir arada toplanmıştır. İzmirlilerin etkinlik merkezi Kültürpark'ın doğuşu işte bu şekilde gerçekleşti.

Buraya gittiğinizde; konsere, tiyatroya, sergiye veya herhangi bir etkinliğe denk gelmeniz çok yüksek bir ihtimaldir. Etkinlikler dışında çılgın bir insansanız ve adrenalin seviyorsanız Kültürpark'ın Lunapark'ında da keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

31. Selçuk Yaşar Resim ve Sanat Galerisi

31. Selçuk Yaşar Resim ve Sanat Galerisi

Buranın ülkemizde ilk özel resim müzesi olduğunu biliyor muydunuz? DYO resim yarışmalarında ödül alan eserler koleksiyonuyla ülkemizde resim sanatının 50 yıllık panoramasını sunabilecek düzeyde bir müze haline gelmiştir. Alsancak'ta bulunan bu özel ve gözde müzeye yolunuz düşerse gitmenizi öneririm.

32. Alsancak Sevgi Yolu

32. Alsancak Sevgi Yolu

Sevgi yoluna girdiğinizde sizi sağlı sollu kitapçılar ve takıcılar karşılayacak. Her iki tarafı da palmiye ağaçlarıyla çevrelenmiş bu yolda yürümek size keyif verecektir. Özellikle kitapları seven ve incelerken kendinizden geçen biriyseniz o yol kolay kolay bitmez gibi.. Ayrıca İzmir'den bir hatıra kalsın istiyorsanız çok güzel hediyelik eşyaları da buradan bulabilirsiniz.

33. Homeros Vadisi-Bornova

33. Homeros Vadisi-Bornova

Bahar aylarında İzmir'e gezmeyi gitmeyi düşünüyorsanız, Homeros Vadisi tam da bu zamanlarda çok güzel oluyor. 500 bin metrekare içerisinde yer alan vadi, doğanın içinde, İzmir'in kendine özgü endemik bitkileriyle örtülüdür. Homeros, şehirden uzaklaşmak isteyen İzmirliler için ideal bir seçenek olabiliyor.

Vadi içerisinde; yürüyüş yolları, bisiklet yolları, piknik alanları ve ufak bir amfi tiyatro bulunuyor. Doğanın tadını çıkartıp, temiz hava almak isteyenler için güzel bir seçenek olabilir.

34. Küçükpark-Bornova

34. Küçükpark-Bornova

Bornova'nın en canlı sokakları Küçükpark'ta bulunuyor desek yanlış bir şey söylemiş olmayız. Daha çok gençlerin takıldığı bu yerde; vakit geçirebileceğiniz bir çok eğlence mekanları, kafeler, yemek yerleri vardır. Gençseniz ya da benim ruhum genç diyorsanız bu hareketli semte gitmenizi öneririm.

35. Büyükpark-Bornova

35. Büyükpark-Bornova

Büyükpark, Küçükpark'a göre daha çok park görevi gören bir yerdir. Burada çeşitli spor aktiviteleri yapabilir ve biraz daha doğanın içinde hissedebilirsiniz. Tabi içerisinde kafeleri de barındıran bir yerdir. Sporunuzu yapmak ve sonrasında bir kahve içip dinlenmek için güzel bir alternatif olabilir.

36. Can Yücel Sokak ve Gazi Kadınlar sokağı

36. Can Yücel Sokak ve Gazi Kadınlar sokağı

Edebiyat seviyorsanız Can Yücel Sokağı ilginizi çekebilir. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nin gürültüsünden kaçmak isteyenler için güzel bir seçenektir. Adını Can Yücel'in sık sık bu sokaktaki Miko'ya gelmesinden alıyor. İki taraflı kafeleri ve barları bulunan bu sokakta kitabını alıp keyifli ve verimli bir zaman geçirmek isteyenler için tavsiye edilir. 

Gazi Kadınlar Sokağıda çeşitli mekanları barındıran bir sokaktır. İkinci bir alternatif olarakta eğlenmek gibi bir düşünceniz varsa bu sokağa bir şans verebilirsiniz.

37. Bisiklet yolu

37. Bisiklet yolu

Sabah uyandıktan sonra sahile inip bir kumru yiyebilirsiniz. İzmir'in o güzel havasında, bisiklet yolunu kullanarak sahil boyu o temiz havayı içinize çekerek güzel bir gezintiye çıkabilirsiniz. Engebeli bir yol olmadığı için pedal çevirmenin sizi çok fazla yoracağını düşünmüyorum. Denizin o güzel kıyıya çarpan dalgaları eşliğinde pedal çevirmek kulağa hiç de kötü gelmiyor.

38. Kadifekale

38. Kadifekale

Rivayetlere göre bu kale Büyük İskender'in rüyasında görmesi üzerine, İskender'in generallerinden Lymachos tarafından yaptırılmıştır. Günümüzde hâlâ geçmişten kalan kalıntılara rastlanmaktadır. Kale'nin günümüze kadar sadece 5 kulesi ve duvarların bir bölümü kalmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu kaleyi yaşatabilmek ve turizme katabilmek adına çalışmalarını sürdürmektedir. Bu tarihi kaleyi ziyarete giderek İzmir'i tepeden görme fırsatı yakalayabilirsiniz.

39. Forum Bornova AVM

39. Forum Bornova AVM

Bu AVM'nin en güzel tarafı açık havada alışveriş yapmaktır. Bu yönüyle beni her zaman ayrı bir cezbetmiştir. Hemen hemen her mağazayı ve her tarza uygun seçenekleri bulabileceğiniz İzmir'in önde gelen AVM'lerinden biridir. Alışveriş yapmak için ideal bir seçenek olabilir.

40. Point Bornova AVM

40. Point Bornova AVM

Point, birazcık daha elit mağazaları bünyesinde barındıran bir AVM'dir. Marka seviyorsanız buraya bakmanızı öneririz. Ayrıca kalabalıktan hoşlanan birisi değilseniz bu AVM size daha çok hitap edecektir. AVM ayrıca kültür-sanat bakımından da oldukça ön plana çıkar bir yerdir.

41. Hasanağa Bahçesi

41. Hasanağa Bahçesi

Huzurlu vakit geçirme adreslerinden bir diğeri Hasanağa Bahçesi'dir. İster tek başınıza gidip kitap okuyabilir, yürüyüş yapabilir ya da kalabalık bir şekilde piknik yapmaya giderek verimli, keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

42. Buca Gölet

42. Buca Gölet

Göl kenarında yapabileceğiniz çok fazla aktiviteye ev sahipliği yapıyor. Gölette; balık restoranı, kafeteryası, piknik alanları, çocuk oyun parkı, hobi bahçeleri, seyir terasları ve amfi tiyatro yer alıyor. Hafta sonu gidilebilecek yerler arasında güzel bir alternatif olabilir.

43. Kunduracı Çınar Anıtı

43. Kunduracı Çınar Anıtı

Bu çınar ağacının 10 asırlık bir geçmişi vardır. Aslında bu ağaç, geçmişi ve geleceği birbirine bağlayan bir köprü görevi görmektedir. İnsanlara dünyanın sahibiyim dercesine yıllara meydan okuyan heybetli Kunduracı Çınarı, insan ömrünün kısa olduğunu ve dünyanın sahibinin doğa olduğunu gösterir gibi sapasağlam günümüze kadar gelmeyi başarmış.

Rivayete göre ağacın boş olan yeri önceden kunduracı dükkânı olduğu için adının buradan geldiği düşünülüyor. Başka bir rivayete göre ise kunduracı örsüne benzetildiği için adı Kunduracı Çınarı olmuştur. Ağacı görmeye gittiğinizde sizde anlayacaksınız, 30 metreye ulaşan boyu ve 4 metreyi bulan eniyle ona büyülenmemek elde değil.

44. Balçova Teleferik

44. Balçova Teleferik

810 metre hat boyuna sahip olan teleferik, 316 metre yüksekliğe ulaşmaktadır. Yükseklik korkunuz yoksa anı kalabilecek çok güzel bir aktivite olabilir. Bir kabine en fazla sekiz kişi binebilirsiniz. Pazartesi günleri kapalı olan teleferik, haftanın diğer günleri 12.00-19.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

45. İnciraltı Kent Ormanı

45. İnciraltı Kent Ormanı

Doğa'yı doyasıya yaşayabileceğiniz İzmir'in başka bir yeşil alanı İnciraltı'nda bulunuyor. 622.000 metrekarelik yüz ölçümüne sahip bu Kent Ormanı; sevdiklerinizle piknik yapabileceğiniz, çok güzel vakitler geçirebileceğiniz en iyi İzmir yeşil alanlarındandır.

46. İnciraltı Sahili

46. İnciraltı Sahili

İzmir'in en büyük turistlik mekanlarından biridir. Açık hava tiyatrosu, dalyanı, çiçekleri ve balık lokantaları oldukça meşhurdur. Ayrıca İnciraltı'nda bulunan geminin içindeki Deniz Müzesine de gidebilirsiniz. Kısacası denizin ve yeşilin muhteşem uyumunu İnciraltı'nda bol bol görebilir ve tadını çıkartabilirsiniz.

47. Balçova Terapi Ormanı

47. Balçova Terapi Ormanı

Adı gibi bir terapi ormanıdır. Resimde bile insana huzur veren bir tarafı var. Burası doğa yürüyüşü, tırmanış, yoga ve kamp alanlarını kapsayan bir yerdir. Ormanın içerisinde ayrıca manastır ve şelale de bulunmaktadır. Buraya geldiğinizde ücretsiz bir şekilde giriş yapabiliyorsunuz. Yürüyüş yolu 6000 metrekaredir. Yürüyüş parkurunda ne kadar yürüdüğünüzü gösteren levhalar, dinlenme yerleri, seyir terasları ve su kaynakları bulunuyor. Bu muazzam doğanın içinde huzurun tadına varabilirsiniz.

48. Doğal Yaşam Parkı- Balçova

48. Doğal Yaşam Parkı- Balçova

Bu parkta hayvanların kendi doğal ortamlarındaki gibi yaşayabileceği, özel alanlar ve barınaklar yapılmıştır. Hayvansever arkadaşlar yanlış anlamasın, hayvanların özgür alanlarını kısıtlamamaya kesinlikle özen gösterilmiştir. Hayvanlar için modern bir yaşam alanı oluşturulan bu parkta, 130'u aşkın türde 1500'den fazla hayvan yaşıyor. Çocuklar için ise eğitim ve atölye dersleri sayesinde keyifli öğrenme ortamı sağlanıyor. Klasik hayvanat bahçesi mantığından uzak durulmuş bu Doğal Yaşam Park'ına gitmenizi tavsiye ederiz.

49. Sasalı Kent Ormanı

49. Sasalı Kent Ormanı

Doğal Yaşam Parkı'nın hemen yanında bulunan bu ormanda doğanın keyfini çıkarmaya devam edebilirsiniz. Hayvanlarla biraz vakit geçirdikten sonra ormanda temiz hava eşliğinde yürüyüş yapabilir, bisiklet sürebilir, basketbol ve voleybol oynayabilirsiniz.

50. Efes Antik Kenti

50. Efes Antik Kenti

Efes, Anadolu'nun en verimli toprakları üzerine kurularak, doğuyu ve batıyı birbirine bağlayan, ticaretin kalbinin attığı bir liman şehriydi. En zirve dönemini, MÖ 129'da Roma İmparatorluğu'na bağlandıktan sonra gördü. O dönemde Efes, 200.00 kişiyi aşan nüfusuyla dönemin en büyük metropollerinden biri olmuştu. Efes pek çok din ve ırktan insanlara ev sahipliği yapıyordu. Aziz Paul bir çok kişiyi Hristiyanlığa geçirerek Efes'te dinin yayılmasında rol oynamış birisiydi.

Efes birçok kez deprem görmesine ve yağmalanmasına rağmen hep ayakta kalmayı başarmış bir kentti. Ancak Küçük Menderes'in nehrin limanını alüvyonla doldurması, deniz ticaretinin bitmesine sebep olmuştu. Ekonomisinin bozulması, sık sık depremlerin yaşanması ve Arapların istilası üzerine halk, daha fazla dayanamayarak şehri terk etti. Bu olayların üzerine Efes, bir daha eski günlerine dönemedi.

Dünya'nın Yedi Harikaları içerisinde yer alan Artemis Tapınağı, Efes Antik Kent içerisinde bulunuyor. Eski dönemin metropol şehrinde sayamayacağım kadar gezilecek yer olduğundan Efesi sadece burada anlatmak bu kent için yetersiz kalır. Her adımı tarih kokan bu dünya mirasını, kendi gözlerinizle görmenizi öneririz.

51. Meryem Ana Evi

51. Meryem Ana Evi

İsa'nın ölümünden sonra 4 ya da 6 yıl sonra St. John'un Meryem Ana'yı Efes'e getirildiği bilinmektedir. Araştırmalar sonucu Meryem Ana'nın son günlerini geçirdiği bu ev bulunmuştur. Hristiyanlar tarafından çok önemli buluş olan ve Müslümanlar tarafından da kutsal sayılan bu evde, her yılın ağustos ayında ayinler düzenlenir. Efes'e uğradığınızda 9 km mesafede kalan Meryem Ana Evini görmeden dönmeyin.

52. Şirince

52. Şirince

Şirince, Efes'e çok yakın bir mesafede bulunan turistlik bir köydür. Hatırlarsanız köy, 2012 yılında Mayaların kıyamet günü iddialarında çok popüler olmuştu. Şirince'ye gittiğinizde sarhoş olacak kadar şarap deneyiminde bulunabilir, matematik köyü ve tiyatro medresesini gezebilirsiniz. Konaklamayı düşünürseniz de son dönemde yaygınlaşan bungalov evlerde kalabilirsiniz.

53. Eski Foça

53. Eski Foça

Eski Foça'nın üç tarafı da denizlerle çevrilidir. Eski Foça taş evleriyle nostalji yaratan bir beldedir. Nostaljik sokaklarında, ortamın atmosferine kendinizi bırakarak yürümek ne de güzel olur. Eski Foça'da 12. yüzyılda inşa edilen Beşkapılar Kalesi'ni ziyaret etmeyi de unutmayın. Kalenin ismi şehrin girişini sağlayan 5 somut kapıdan gelmektedir. Sonrasında limana inerek denize karşı bir kafede oturarak dinlenebilirsiniz.

54. Yeni Foça

54. Yeni Foça

Adından aklınıza yeni yerleşim yerlerinin bulunduğu bir belde olarak gelebilir. Ancak Yeni Foça'nın da  Eski Foça gibi  tarihi oldukça derindir. Ayrıca Eski Foça ve Yeni Foça arasındaki mesafe 20 km'dir Bu beldeye hem yaz aylarında hem de kış aylarında ziyarete gidebilirsiniz. Şunu da belirtelim; Yeni Foça'da da Eski Foça gibi gezilecek yerler tabi ki var ama Eski Foça bu konuda daha bol seçeneklidir.

55. Urla Çeşmealtı

55. Urla Çeşmealtı

Yaz aylarında turistlerin yoğun ilgisini gören Çeşmealtı, sahip olduğu plajlar ve özel koylarla deniz tatiliniz için güzel bir seçenek olabilir. Bunun yanı sıra sahip olduğu tarihi ve turistlik yerleriyle her mevsim uğrayabileceğiniz bir beldedir. Buraya giden yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği; Karantina Adasını, Güvendik Tepesini, Klazomenai Antik Kentini ziyaret etmeden dönmemenizi öneririz.

56. Karantina Adası

56. Karantina Adası

Karantina binaları Osmanlı döneminde Fransızlara yaptırılmıştır. İlk yıllarda Karantina Adası'nın kullanım amacı, çoğunlukla uluslararası ticaretin zarar görmemesi içindi. Karantina Adasına yanaşan gemilerden inen yolcular ve mürettabatın sağlık kontrolleri yapılır, kıyafetleri yüksek derecede buharlı makinelerle dezenfekte edilirdi. Gerekli durumlarda riskli kişiler 1-2 hafta adada kalarak tedavi edilirdi. Tedavi sırasında vefat edenler ise sönmüş kireç dökülmüş olan mezarlara ve mümkün olduğunca derine gömülerek izole edilmeye çalışılırdı. Şimdilerde müze olarak kullanılan bu adayı ziyaret edebilirsiniz. Geçmişteki salgınla mücadele için kurulan bu hastaneleri ve binaları görmek yakın zamanda yaşadığımız pandemi ve beraberinde getirdiği kısıtlamaların dünya tarihinde ilk olmadığını gözler önüne sermektedir.

57. Sasalı Kuş Cenneti

57. Sasalı Kuş Cenneti

Sasalı ile Foça'ya kadar olan kısmın tamamına Kuş Cenneti diyebiliriz. Bisiklet kullanmayı seviyorsanız Karşıyakada, belediyenin bisikletini kiralayarak, Kuş Cennetine bisiklet yoluyla gidebilirsiniz. Kuş Cenneti olarak geçen bölgede 300'ün üzerinde kuş türü ve memeli türü bulunmaktadır. Buraya gittiğinizde sizi Kuş Cenneti'nin planı karşılıyor. Kendinize rota çizerek gezinize başlayabilirsiniz. Kuş Cenneti'nin belirli yerlerinde gözlem noktaları bulunuyor, buraya gittiğinizde kuşları yemlerim gibi bir düşünceye kapılmayın, bu noktalarda sadece kuşları gözlemleyebilirsiniz. İçeriye arabayla giremezsiniz. Arabanızı otoparka park edip, yürüyerek ya da bisiklet kullanarak bu tesisi gezebilirsiniz.

58. Klazomenai Antik Kenti

58. Klazomenai Antik Kenti

12 İon kentinden biri olan Klazomenai Antik Kentin bir kısmı Urla kemik hastanesinin bulunduğu Karantina adası üzerindedir. Karantina adasına gittiğinizde bu antik kenti ziyaret etmeyi unutmayın.

59. Yassıca Ada- Urla

59. Yassıca Ada- Urla

Burası Urla ilçesi açıklarında bulunan bir adadır. Tertemiz denizi ve sakinliğiyle son dönemde oldukça ilgi gören bir yer haline geldi. Bu adaya ulaşım Eylül ayına kadar sürüyor. Karşıyaka'dan İZDENİZ'in düzenlediği günlük seferlerle adaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Yolculuk yaklaşık 45 dakika sürüyor. Günübirlik geziler için bu ada güzel bir alternatif olabilir.

60. Demircili Köyü- Urla

60. Demircili Köyü- Urla

Bu köy için keşfedilmemiş gizli bir cevher desek pekte yanlış olmaz. Yeşil ve mavinin muhteşem uyumu, organik yiyecekleri, ekstrem sporların yapılabileceği doğa sporları kulübü, tertemiz denizi ve koylarıyla görülmeye değer yerlerdendir.

61. Pergamon Antik Kenti- Bergama

61. Pergamon Antik Kenti- Bergama

Pergamon kent planı yukarı kent ve aşağı kent olarak ikiye ayrılırdı.  Yukarı kentte; Athena Tapınağı, heykeller, Traian Tapınağı, antik dünyanın en büyük kütüphanesi, 10.000 kişilik tiyatrosu ve sayamayacağım bir çok yapı ve konut burada yer alıyordu.  Aşağı kentte ise evler, dükkanlar ve daha birçok sosyal yapı bulunmaktaydı. Bergamaya yolunuz düşerse bu antik kenti görmemek olmaz.

62. Allianoi Antik Kenti- Bergama

62. Allianoi Antik Kenti- Bergama

Allianoi, antik yazar P.Aelius Aristides'in 'Hieroi Logoi' adlı kitabında bahsedilmektedir. İlginç bir şekilde başka hiçbir antik yazar adını geçirmemiş ve başka hiç bir buluntuda da adı geçmemiştir. Allianoi 'Sağlık Tanrısı Asklepion'un' yurdu olarak bilinmektedir. Bu gizemli antik kente yolunuz düşerse görmenizi öneririz.

63. Çeşme Kalesi

63. Çeşme Kalesi

Kale, Osmanlı döneminde olabilecek saldırılara karşı yapılmıştı. Kalenin içinde Çeşme Arkeoloji Müzesi vardı. 1965 yılında Topkapı Müzesi'nden getirilen silahlarla, müze ziyaretçilere kapılarını açtı ve 1984 yılına kadar böyle devam etti. Silahlar, bulundukları salondaki nemden dolayı oksitlenerek bozulmaya başlayınca, İzmir Arkeoloji müzesine devredildi. Salonda şu an Erythrai Antik Kenti'nde yapılan kazılardaki eserler sergilenmektedir. Müzeyi pazartesi günleri hariç haftanın her günü ziyaret edebilirsiniz.

64. Ilıca Plajı

64. Ilıca Plajı

Adından da tahmin edileceği üzere kaplıca plajı özellikleriyle diğer plajlardan ayrılır. Plajı özel kılan şey yer altı kaynak sularına çok yakın bir mesafede olması ve bu kaynak suyundan beslenmesidir. İki türlü deniz sıcaklığı sunan bir plajdır. Kuzey kıyıları sıcakken, güney kıyıları daha soğuktur. Denizin ortasında kaplıca keyfini çıkarabileceğiniz güzel bir plaj olabilir.

65. Alaçatı-Çeşme

65. Alaçatı-Çeşme

En gözde tatil yerlerinden biridir. Akdeniz'in sıcağından bunalanların hoşuna gidecek serin sulara ve az tuzlu denize sahiptir. Rengarenk taş evleri ve otantik sokaklarıyla, ünlülerin ve sörf tutkunlarının en çok tercih ettiği turizm yerlerindendir. Türkiye'nin sörf cenneti Alaçatı'da 4-5 günlük bir yaz tatili yapabilirsiniz. Plajlarının, gece hayatının, dükkanlarının ve butik otellerinin tadına varınca ayrılmak dahi istemeyeceğiniz bir yer olacak.

66. Aya Yorgi Koyu- Çeşme

66. Aya Yorgi Koyu- Çeşme

Bu koy birçok Beach Club'a ev sahipliği yapıyor. Ünlülerinde akın ettiği bu koyda çarşaf gibi bir denize girip, keyifli bir zaman geçirebilirsiniz.

67. Delikli Koy

67. Delikli Koy

Sessiz, sakin bir koy arayanların en çok tercih ettiği yerdir. Bu koya gittiğinizde doğal kayalıkların içinde denize girmek size ayrı bir keyif verecektir. Denizi biraz soğuk ve çakıl taşlıdır. Ayrıca kamp yapmayı seven biriyseniz, kampçılar tarafından da tercih edilen bu koyda kamp yapabilirsiniz.

68. Agora AVM- Balçova

68. Agora AVM- Balçova

İzmir'de en eski ve en köklü AVM'leri arasındadır. Birçok ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz AVM'de ayrıca eğlence parkı da bulunmaktadır. Hem ihtiyaçlarınızı karşılayıp hem de eğlenebileceğiniz güzel bir AVM alternatifi olarak listenize ekleyebilirsiniz.

69. Bostanlı Gün batımı Terası veya Köprüsü

69. Bostanlı Gün batımı Terası veya Köprüsü

İzmir'in güzelliğine güzellik katan, Studio Evren Başbuğ tarafından tasarlanan bu kullanışlı ve zarif yapıya mutlaka bir yerde denk gelmiş ve görmüşsünüzdür. Denize kadar uzanan ahşap platform üzerinde Türkiye'de gün batımını izleyebileceğiniz en güzel yer olma özelliğine sahiptir.

70. Selway Outlet AVM

70. Selway Outlet AVM

İzmir'de açılan ilk Outlet AVM'dir. AVM'de 100'ü aşkın mağaza bulunmaktadır. Çevre yolu üzerinde otobanın her iki tarafında da bulunan AVM, yol kenarında konumlanması nedeniyle, yolcuların uğrak noktası olmayı başaran bir AVM'dir. Muhteşem deniz manzarası ile keyifli bir alışveriş için güzel bir seçenek olabilir.

71. Latife Hanım Anı Evi

71. Latife Hanım Anı Evi

Köşk, Mustafa Kemal Atatürk'ün eşine ait olup, Mustafa Kemal'in annesi Zübeyde Hanım'ın son günlerini geçirdiği ev olmasından dolayı ayrı bir değer taşımaktadır. 

2007 yılında restorasyon çalışmaları yapılan köşk, Latife Hanım Anı Evi olarak ziyaretçilere kapısını açmıştı. Ancak 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremden dolayı köşk aldığı hasar nedeniyle kapatıldı. Restorasyon çalışmaları devam eden müzenin açılışı hakkında net bir tarih verilmemiştir. Gitmeden önce son durumunu öğrenmenizi öneririz.

72. Karşıyaka Sahili

72. Karşıyaka Sahili

Uzun bir sahil şeridine sahip olan Karşıyaka; vapur iskelesiyle, midye dolmasıyla, kumrusuyla, teknede balık ekmeğiyle deneyimleyebileceğiniz bir sahildir. Ayrıca sahilin karşı yolunda ise Karşıyaka Çarşısı bulunuyor. Buraya kadar gelmişken çarşıyı gezmemek olur mu hiç?

73. Güzelbahçe İnkaya Mağarası

73. Güzelbahçe İnkaya Mağarası

Güzelbahçe'nin Yelki Köyü'nde bulunan mağarada çok güzel Akçataş, damlatış, sarkıt ve dikit yapıları bulunuyor. Mağaranın için ortalama 19-20 derece arasındadır. Mağarayı, gerekli ekipman ve rehber eşliğinde gezebilirsiniz.

74. Seferihisar

74. Seferihisar

Diğer tatil yerlerine göre birazcık daha otantik bir yer olarak kendini koruması belki herkese hitap etmeyebilir. Ancak bir sahil kasabası olan Seferihisar'a gittiğinizde, muazzam sokaklarını, fotojenik görüntüsünü, yerli halkın kurduğu pazarları ve sahilini gördüğünüzde kalbinizi fethedebilir.

75. Key Museum

75. Key Museum

2015 yılında Torbalıda kurulan, Türkiye'nin en kapsamlı klasik otomobil ve motosiklet müzesidir. 7 bin metrekare alan içerisine kurulan müzenin ana koleksiyonunda; 76 adet otomobil ve 40 adet motosiklet sergilenmektedir. Klasik  otomobil veya motosiklet tutkunuysanız bu müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

76. Mavibahçe Avm

76. Mavibahçe Avm

İzmir'in en büyük AVM'si olma özelliği taşımaktadır. Karşıyaka tarafında alışveriş yapacak bir yer arayanlar için en doğru adres olabilir. En büyük özelliği ise Ege mimarisini yansıtan bir AVM olmasıdır. Burada alışveriş yapmak eminim çok keyifli olacaktır. Ferah meydanı, terasları ve mekanlarıyla sevdiklerinizle güzel vakit geçirebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
32
13
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uygar Aytun

Güzeldir gari bizim buralar. Darı, çiğdem, domat, asfalya, kumru, kordon... (kumru sadece kuş ismi değildir, kordon da sadece elektrik kablosu değildir) :D

SecretState

Gaz maskesiyle gitmeniz tavsiye edilir,lağım kokusundan fenalaşabilirsiniz.Çantanıza cüzdanınıza da sahip çıkın.

Serhat Yildirim

İzmir medeniyet şehri 🧿

Samet ateş

Her yeri güzel bu şehrin... iyi ki izmir'liyim iyi ki izmir'de yaşıyorum