Görüş Bildir
Haberler
e-Devlet'ten Elektrik Aboneliği Başvuru Nasıl Yapılır? İşte Elektrik Aboneliği ve İptali Başvuru İşlemleri...

e-Devlet'ten Elektrik Aboneliği Başvuru Nasıl Yapılır? İşte Elektrik Aboneliği ve İptali Başvuru İşlemleri...

Müge Kakşi
02.11.2021 - 09:36

Her gün binlerce vatandaş çeşitli nedenlerden dolayı yaşadığı yerden taşınıyor. Yeni bir eve taşınan vatandaşların ilk işi elektrik, su ve doğalgaz gibi temel ihtiyaçlarının aboneliklerini açtırmak oluyor. Eskiden elektrik aboneliği açtırmak için yaşadığınız ilin bağlı bulunduğu elektrik idaresi kurumlarına bizzat başvuruda bulunmak gerekiyordu. Fakat gelişen teknolojiyle elektrik aboneliği başvurusu internet üzerinden kolaylıkla yapılıyor. Birçok ilin elektrik idareleri bu işlemin e-Devlet kapısı üzerinden yapılmasına olanak sağlıyor. Ayrıca yeni bir eve taşınırken elektrik aboneliği açtırmanın haricinde çıktığınız evinde elektrik aboneliğini kapatmanız gerekiyor. Vatandaşlar tüm bu işlemleri e-Devlet üzerinden nasıl yapacağını merak ediyor. Peki, e-Devlet'ten elektrik aboneliği başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet'ten elektrik aboneliği iptali nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eskiden vatandaşlar birçok resmi işini kurumlara giderek bizzat yaparken teknolojinin ilerlemesiyle internet üzerinden kolaylıkla halledilebiliyor. Ülkemizde resmi işlemlerin çoğunun gerçekleştirilebildiği e-Devlet kapısında en çok kullanılan hizmet abonelik açtırma ve abonelik iptali işlemleri oluyor. Vatandaşlar yeni taşındığı evlerin elektrik su ve doğalgaz gibi aboneliklerini kurumlara gitmeden e-Devlet üzerinden kolaylıkla halledebiliyor. Ülkemizde birçok ile bağlı elektrik dağıtım şirketleri bu hizmeti e-Devlet üzerinden yapmaya olanak tanıyor. Birçok vatandaş e-Devlet'ten elektrik aboneliği açma ve elektrik aboneliği iptalini nasıl yapacağını internet üzerinden araştırıyor. e-Devlet'ten elektrik aboneliği başvurusu yapmaya ve elektrik aboneliği feshi başvurusu yapmaya dair tüm işlemlere haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

e-Devlet'ten Elektrik Aboneliği Başvurusu Nasıl Yapılır? e-Devlet Elektrik Aboneliği İptali Nasıl Yapılır?

e-Devlet'ten Elektrik Aboneliği Başvurusu Nasıl Yapılır? e-Devlet Elektrik Aboneliği İptali Nasıl Yapılır?

Yeni eve çıkan vatandaşların ilk yapacağı iş önceden oturdukları evin elektriğini kapattırmak ve yeni çıktıkları evin elektriğini açtırmak oluyor. Bu tür abonelik işlemleri eskiden ilin bağlı bulunduğu dağıtım şirketlerine bizzat başvuruyla yapılır artık e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. e-Devlet üzerinden elektrik aboneliği başvurusu  ve elektrik aboneliği feshi için şu adımları izleyin;

  • Öncelikle tarayıcınızdan e-Devlet resmi web sayfasını açın.

  • Ardından çıkan giriş sayfasından kimlik doğrulama işlemlerini yapmadıysanız yapınız,

  • Kimlik doğrulama işlemi için T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girerek 'Giriş' butonuna basın. (Eğer bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.)

  • Ardından açılan e-Devlet ana sayfasının en üstünde bulunan arama butonuna basarak başvuru yapacağınız bölgedeki görevli tedarik şirketinin adını yazın ve arama işlemine devam edin.

  • Açılan sayfada bağlı bulunduğunuz elektrik tedarik şirketinin sunduğu borç ödeme, abonelik başvurusu ve abonelik feshi başvurusu gibi hizmetlerin başlıkları çıkmaktadır. 

  • Eğer elektrik açtırmak istiyorsanız 'Bireysel Abonelik Başvurusu' yazısına tıklayın, eğer elektrik kapattırmak istiyorsanız 'Abonelik Fesih Başvurusu' yazısına tıklayın.

  • Yapacağınız işleme göre açılan sayfada sizden istenilen bilgileri girerek işlemleri devam ettirip en son onaylayarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. 

  • Elektrik aboneliği iptali veya yeni başvuru işlemlerinde sizden istenilen bilgiler arasında tesisat numarası, tekil no, poliçe ve mülkiyet bilgileri, sözleşme gönderim ve iletişim bilgileri gibi çeşitli bilgiler istenmektedir. 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın