Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En İyi Üniversiteleri Açıklandı; İlk 500 Arasında Türkiye’den 5 Üniversite Var

etiket Dünyanın En İyi Üniversiteleri Açıklandı; İlk 500 Arasında Türkiye’den 5 Üniversite Var

The Times Higher Education tarafından hazırlanan Dünyanın En iyi Üniversiteleri 2016-2017 listesi açıklandı. Listede Türkiye'den 5 üniversite ilk 500'de yer aldı. Toplam 980 üniversiteden oluşan listede Türkiye'den toplam 18 üniversite yer aldı.

Önce 2016'da dünyanın en iyisi seçilen ilk 15 üniversiteye, ardından da ilk 500'e giren 5 Türk üniversitesine bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Londra Üniversitesi / Londra, İngiltere

15. Londra Üniversitesi / Londra, İngiltere

Dünyanın en büyük 500 şirketinin %75'inin Londra'da bulunması elbette mezunları için nimet. Ayrıca öğrencilerin, mezun olabilmek için en az ikinci bir dil öğrenme zorunluluğu var.

Ekonomi alanında Avrupa'da en iyi dördüncü; tüm disiplinlerde ise dünyada en iyi 15. üniversite. Referans gösterilen yayınlar konusundaki skoru ise 90.1. 

19. yüzyılın en önemli iktisatçı ve filozoflarından John Stuart Mill buradan mezun.

14. Kaliforniya Üniversitesi / Los Angeles, ABD

14. Kaliforniya Üniversitesi / Los Angeles, ABD

ABD'deki en prestijli üniversitelerden biri Kaliforniya Üniversitesi. Devasa kampüsünde sunduğu olanaklar hemen hemen tüm disiplinler için oldukça iyi ve elverişli. Bu nedenle de genel olarak bu listede ilk 20'den aşağı pek düşmüyor.

13. Pensilvanya Üniversitesi / Philadelphia, ABD

13. Pensilvanya Üniversitesi / Philadelphia, ABD

Neredeyse kusursuz denebilecek olanaklara sahip olan üniversite, gerçek bir yıldız. Oldukça pahalı; ancak %95 işe girme oranıyla karşılığını veren bir yatırım. Yine ABD'nin en eski eğitim kurumlarından bir tanesi. Mezunları arasında LinkedIn CEO'su Jeff Weiner, Pepsi ve Apple'dan bildiğimiz John Sculley, ve dolar milyarderi işadamı Ron Perelman bulunuyor.

12. Yale Üniversitesi / Connecticut, ABD

12. Yale Üniversitesi / Connecticut, ABD

Yale'de her MBA öğrencisinin Uluslararası Deneyim ve Küresel Network derslerinden birini alma, Küresel Network Haftası etkinliklerinden birine katılma, veya 1 tam sömestri değişim programıyla gideceği yabancı bir okulda geçirme zorunluluğu var.

11. Chicago Üniversitesi / Chicago, ABD

11. Chicago Üniversitesi / Chicago, ABD

Dünyanın en pahalı programlarından biri olması bir yana, 2015 mezunları için tam %98 işe girme oranıyla oldukça başarılı. Mezunlarını en çok işe alan şirketlerse McKinsey & Co., Boston Consulting Group, Bain & Co., Amazon, ve Bank of America.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kaliforniya Berkeley Üniversitesi / Kaliforniya, ABD

10. Kaliforniya Berkeley Üniversitesi / Kaliforniya, ABD

ABD'nin en eski üniversitelerinden biri. Buranın MBA okulu, ismini buradan mezun olduktan sonra Levi Strauss & Co.'yu dünyanın en büyük jean markası yapan Walter Haas'tan alıyor. Sınıfların her birinde ortalama %30 kadın öğrenci var.

9. ETH Zurich / Zürih, İsviçre

9. ETH Zurich / Zürih, İsviçre

Bilim sevdalıları, bu okulun ismini Albert Einstein'dan da hatırlayabilir; kendisi uzun süre burada ders vermiştir. Bunun yanında ETH Zurich özellikle de ekonomi alanında verdiği eğitimin kalitesinde geçtiğimiz yıla göre 4 basamak birden yükselmiş.

8. Londra Kraliyet Akademisi / Londra, İngiltere

8. Londra Kraliyet Akademisi / Londra, İngiltere

Dünyanın en iyi, en prestijli üniversiteleri dendiğinde İngiltere ABD'nin ardından nicelik olarak her daim ikinci sırada kalmayı başaran bir ülke. Bu listedeki 15 üniversite içinde 4 İngiliz mevcut.

7. Princeton Üniversitesi / Princeton, ABD

7. Princeton Üniversitesi / Princeton, ABD

Okulun 2015 mezunlarının tamamına yakını Apple, Ernst & Young, Intel, Dell ve General Motors'un da aralarında olduğu şirketlerde işe girdi.

6. Harvard Üniversitesi / Massachusetts, ABD

6. Harvard Üniversitesi / Massachusetts, ABD

Dünyanın en köklü MBA programı Harvard'da yer alır. Yeni mezunların işe girme oranı geçtiğimiz yıl %91'de kalınca bu listede en tepelere varamamış. Gene de mezunlar listesi çok sayıda CEO, politikacı ve milyarderle dolu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT)

5. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT)

MIT yalnızca ABD'nin en iyi üniversitesi olmakla kalmıyor; çok iyi bir MBA okuluna da ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz yıl 100 yaşını dolduran The Sloan School of Management, işletme yönetimi, girişimcilik ve inovasyon, ve bir de finans alanında programlar sunuyor. 2014 yılında %93 işe girme oranı var.

4. Cambridge Üniversitesi / Cambridge, İngiltere

4. Cambridge Üniversitesi / Cambridge, İngiltere

1209'da kurulan üniversite, tüm dünyanın dördüncü en eski üniversitesi. Daima dünyanın en iyi ve en saygın üniversiteleri arasında sayılıyor. 

Seçkin matematikçiler, bilim insanları, ekonomistler, yazarlar, felsefeciler, oyuncular ve politikacıların da arasında olduğu birçok önemli mezuna sahip; ve bünyesinde barındırdığı tam 92 kişi Nobel Ödülüne layık görülmüş.

3. Stanford Üniversitesi / Kaliforniya, ABD

3. Stanford Üniversitesi / Kaliforniya, ABD

Stanford Üniversitesi, şu anda dünyadaki en büyük bütçeye sahip 3. üniversite. Stanford öğrenci, mezun ve öğretim üyelerinin çok sayıdaki buluş ve atılımları arasında SUN, Cisco, Google, Yahoo, HP ve IP (Internet Protocol) da bulunuyor. Stanford zaten Silikon Vadisi'nin öncüsü olarak da biliniyor.

Uluslarası akademik sıralama yapan saygın kuruluşlar tarafından tüm dünyada sürekli olarak ilk 3'e girmeyi de başarıyor.

2. Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü / Kaliforniya, ABD

2. Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü / Kaliforniya, ABD

Bilim ve teknoloji dallarına ağırlık veren Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü ayrıca NASA'ya ait Jet Propulsion Laboratory'nin yönetimi ve işletiminden de sorumlu. 

Öğrenci sayısı yaklaşık 2.100 olan küçük bir okul olmasına rağmen, Nobel ödülleri, öğretim üyelerinin yaptığı yayınlara verilen referanslar ve çeşitli üniversite sıralamaları gibi ölçütlerle dünyanın ilk on üniversitesi arasından hiç düşmüyor.

1. Oxford Üniversitesi / Oxford, İngiltere

1. Oxford Üniversitesi / Oxford, İngiltere

Oxford, toplam 38 kolejden ve kendi içinde dörde ayrılan akademik bölümlerden oluşuyor. Tüm kolejler üniversite içinde özerk; kendi öğrencilerini seçip, yapısı ve faaliyetlerini kendileri belirliyorlar.

Oxford aynı zamanda, dünyanın en eski ve en prestijli burslarından olan Rhodes Bursu'nun da merkezi. Oxford'un önemli mezunları arasında pek çok Nobel Ödülü sahibi, 27 Birleşik Krallık başbakanı ve pek çok yabancı devlet başkanı bulunuyor. Oxford, içinde bulunduğumuz 2016 yılı ile şu an dünyanın en iyi üniversitesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk 500'de kendine yer bulan 5 üniversitemiz ise şöyle;

1. Koç Üniversitesi

1. Koç Üniversitesi

Koç Üniversitesi 1993 yılında İstanbul'da eğitime başladı. İnsani Bilimler ve Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen, Mühendislik, Hukuk, Tıp Fakülteleri ve Hemşirelik Yüksek Okulu ile eğitim sunan Koç Üniversitesi, 22 lisans, 27 yüksek lisans ve 13 doktora programı ile eğitim veriyor.

Aynı zamanda, vakıf üniversiteleri arasında yıllık lisans öğrenim bedelinin en yüksek olduğu 2 üniversiteden (Koç Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi) de bir tanesi.

2. Sabancı Üniversitesi

2. Sabancı Üniversitesi

1994 yılında Hacı Ömer Sabancı Vakfı önderliğinde Sabancı topluluğu tarafından kurulma karar alınmış ve Ekim 1999'da ilk öğrencilerini karşılayarak öğretime başlamış. 

Sabancı Üniversitesi, Türkiye'de liberal bilimler tarzı eğitim veren tek yüksek öğretim kurumu konumunda. Bu sistem altında tüm öğrenciler ilk sene bir çekirdek ders grubuna tabi tutulmakta, ikinci sınıfta belirli bir bölüme odaklandıktan sonra, ikinci sınıftaki deneyimlerinin sonucunda ikinci sınıfın sonunda programlarını seçebilmekteler.

3. Boğaziçi Üniversitesi

3. Boğaziçi Üniversitesi

Boğaziçi ya da kısa adıyla BOUN, 16 Eylül 1863'te Cyrus Hamlin ve Christopher Robert tarafından Robert Kolej adıyla kuruldu.

Boğaziçi ÜniversitesiLisans Yerleştirme Sınavı'nda en yüksek puanları alan öğrenciler tarafından tercih edilen üniversitelerden biri; ve ÖSS'de bu zamana kadar tüm puan türlerinde en fazla tercih edilen üniversiteler kategorisinde de 1. sırada bulunuyor.

4. Atılım Üniversitesi

4. Atılım Üniversitesi

Atılım Üniversitesi ilk 500'e girmeyi başaran bir diğer vakıf üniversitemiz olmuş. 1996 yılında Ankara'da Atılım Vakfı tarafından kurulan üniversitenin eğitim dili İngilizce. Uluslararası standartlara (ABET 2000 gibi...) uygun eğitim programları uyguluyor ve 431 akademik, 182 idari personel; toplam 613 kişilik yetkin bir kadro barındırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Bilkent Üniversitesi

5. Bilkent Üniversitesi

Türkiye'nin ilk vakıf üniversitesi olan Bilkent, THES - QS Dünya Üniversiteler Sıralaması araştırmasına göre 2009 yılında Avrupa'nın en iyi 163. üniversitesi seçilmişti. 

Üniversitenin Kuzey Amerika'daki, Uzak Doğu'daki ve Avrupa'daki 250'nin üzerindeki üniversiteyle öğrenci değişim programı anlaşması var. Yine yılda 500 civarında kuruluş, firma tanıtımı yapmak için bu üniversitede konferanslar düzenlemekte. Üniversitenin kuruluşundan günümüze yetiştirdiği mezun sayısı ise 30.000'i aşmış.

Listenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
953
257
123
97
61
55
34
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tulpar

Ne demek Bayburt Üniversitesi yok?!!

Tulpar

Biz bu oyunu bozarız, üniversite işini onlardan öğrenecek değiliz!..

snorlax

ODTÜ ve İTÜ yok ama atılım var aq jsafsasfahjfahjfahjadhajadaa

snorlax

Bu listeyi hazırlayan kişileri atılımın kampüsüne atmak gerekiyor