'Dünya'nın Doğuşu'nu İzleyebilen Şanslı Astronotlar Uzaydan Dünya'yı Nasıl Görüyorlar?
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
'Dünya'nın Doğuşu'nu İzleyebilen Şanslı Astronotlar Uzaydan Dünya'yı Nasıl Görüyorlar?
İnsan kıskanıyor... Çünkü dışından Dünya'yı görebilen çok az insan var ve galiba hiçbiri de olumsuz bir şey söylemiyor. Ki zaten hem çektikleri fotoğraflar hem de anlattıkları deneyimler durumun ne denli muhteşem olduğunu gösteriyor.
Kaynak: BBC
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Helen Sharman 1991'de Sovyet Mir uzay istasyonuna fırlatıldığında 27 yaşındadır ve orada 8 gün kalır. Böylece ilk İngiliz astronot olarak da tarihe geçer.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Sharman son gecesinde ise penceresindeki gölgeliği hiç kapatmaz ve uzay istasyonu 90 dakikada Dünya'nın etrafını dolaştığı için o da 90 dakikada bir Güneş'in doğuşunu izler.
9 Temmuz 2013 sabah 8.02'de Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) dışına ilk kez çıkan Luca Parminato ise uzaya çıkmakla kalmaz, bir de yürüyüş yapar. Kendi deyimiyle bu çok az astronota nasip olur.
"Sanki ışık patlaması olmuştu. Batı Afrika üzerindeydik ve birden doğan Güneş'in sarı, pembe ve kızıl ışıkları görülüyordu. Ön tarafta, altımdaki okyanusun kopkoyu mavisi, dalgaların kumlara..."
Uzayda yaklaşık 178 gün geçiren Ron Garan'ın ise insanlara farklı bir mesajı var: "Bildiğim tek dünyadan fiziksel olarak uzaklaşmış olmak bende o dünyanın üstündeki herkesle derin bir..."
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Gelelim "Dünya'nın doğuşu"nun uzaydan çekilen ilk renkli fotoğrafının hikayesine... Apollo 8 Komutanı Yarbay Frank Borman, "Ay'a kadar gidiyorduk ancak oradan Dünya'ya bakmanın..."
Apollo 8 mürettebatı Ay'ın çevresindeki 5 ya da 6. devirlerinde yukarıya bakarlar ve Ay'ın yüzeyinden doğan Dünya'yı görürler. Ses kayıtlarında ise şunlar duyulur: "Aman Tanrım şu manzaraya bakın!"
Ay'a ilk kez bu kadar yaklaşan Apollo 8'in görevinden bir kesit izlemek isterseniz şöyle buyurun efendim:
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
dünya bildiiin dümdüz işte neyine itiraz ediyolar yuvarlak diye anlamıyorum
Bilim harika bir şey.