onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Doğum Hikayesi İçin Anne ve Baba Adaylarına Öneriler

Doğum Hikayesi İçin Anne ve Baba Adaylarına Öneriler

Hasan ERTÜRK
07.04.2014 - 01:27 Son Güncelleme: 07.04.2014 - 11:29

Bir bebeğin doğum anı tekrarı olamayan bir andır. O anın karelenmesi ise zor bir sanattır. Eğer bebeğinizin bir doğum hikayesi olmasını istiyorsanız bu yazıyı dikkatlice okumanızı tavsiye ediyorum....

  Doğacak bebeğinize bir doğum hikayesi istiyorsanız; kesinlikle fotoğraf sanatçısı ayarlamayı son güne bırakmayınız. Bir kaç kez beni doğuma 20 dk kala arayıp 'fotoğraf çekimi yapabilirmisiniz?' diye sorulduğu olmuştur. Malesef ki o çekimlere gidemedim. Çünkü ya başka bir çekimdeydim ya da o doğuma yetişmem mesafe açısından imkansızdı. Çoğu fotoğraf sanatçısı randevulu olarak çalışır. Ben de öyle çalışıyorum. Bu nedenle ne olursa olsun fotoğrafçınızı doğum anından en az 1 ay önce arayınız ve randevunuzu alınız.

Tabiki de bu genelde sezeryan doğum için olan yani doğum günü belli olan anne adayları içindir. Normal doğum yapacak adaylar ise en azından tahimini bir hafta söyleyebilirler. Fotoğraf sanatçısı da o hafta için kendisini hazırlıklı tutar. Bazı durumlar istisna dışındadır. Erken gelen doğumlara ise bir şey diyemeceğim. Aynı zamanda bir sağlıkçı olarak şunu biliyorum ki doğum anı başladığı andan itibaren ortalama 8 saatiniz var. Acil durumlar istisnadır ki inşallah hiç bir annenin başına gelmez bu durum.

    Yine her zaman ki gibi fotoğraf sanatçısı seçiminde aynı önerilerde bulunacağım. Öncelikle doğum fotoğrafçılığı yapmış olan sanatçıları tercih ediniz. Çünkü sanatçı o ortamı iyi bilir. Heyecanlanmaz. Amaliyathane ve ya doğumhane ortamlarına alışıktır ve ona göre ekipmanı vardır. Bayan ve ya erkek sanatçı seçimi yine size kalıyor. Seçtiğiniz fotoraf sanatçısının var sa internet sitesi adresini isteyiniz ve doğum hikayesi portfoliosunu inceleyiniz. Sanatçının çalışımalarını beğenir ve ya beğenmezsiniz o size kalıyor. Yine sanatçıya soracağınız aklınıza takılan her türlü soruyo sormak için not alınız. Ve ilk görüşmenizde bu soruları sorunuz.

    Fotoğraf sanatçısı ile anlaştınız. Gününüz belli ve randevunuzu aldınız. Doğumdan önceki hafta son kontrolünüze geldiğinizde muhakkak doktorunuza fotoğraf çekimi yapılacağı hakkında bilgi veriniz. İzin isteyiniz. Bu o doktorun mesleğine saygı gösterdiğiniz anlamına gelir. Son hafta kontrolünde doğum tarihini de öğreneceksiniz ve bu tarihi fotoğraf sanatçısına haber veriniz.

Ben çoğu kez doğum öncesi çekimler de yaptım. Bir çok aile doğum öncesi hamile fotoğraf çekimi de istiyorlar. Bu çekimi de dış çekim yaptırabilirsiniz. Parklar, doğal alanlar tercihler arasında olabilir. Soğuk kış günlerinde ise evinizde çekim yaptırabilirsiniz. Ben ev ortamında çekimler için taşınabilir stüdyo ekipmanı kullanıyorum.

    Gelelim doğum anına... Bu gün çok güzel bir gün. Aylardır beklenen bir gün. Hasretin sona erdiği bir gün. Sizin için çok özel bir gün. Evinizde bir nefes daha olacak o günden itibaren. O gün hastaneye gelirken makyajınızı muhakkak yapın. Bir gün öncede kuoaföre de gidebilirsiniz. (Neden olmasın?) Bu size moral de verir. Kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olur. Neyse geldiniz hastaneye, yatışınız yapıldı, odanıza yerleştiniz. İşte o andan itibaren Doğum hikayesi çekimi başlar. Sanatçı sizinle birlikte doğuma gelir.Çekimini yapar. Bebek ile birlikte amaliyathaneden ve ya doğumhaneden çıkar.

    Önemli Not: Doğum fotoğrafçısı kesinlikle flash kullanmaz!

Kimi aileler hastane odasında çekim yaptırmak istemiyorlar. Taburcu sonrası evlerinde çekimi de tercih ediyorlar. Doğum anı fotoğraları çekildikten sonra çekimi sonlandırıp, taburcu sonrası sanatçınıza bir tarih verip çekime evde devam edebilirsiniz. Mesela tarih olarak bebeğinizin göbek bağı düştükten sonraki haftaları tercih edebilirsiniz. Yine ev çekimi için taşınabilir stüdyomu götüyorum yanımda. Ama bu sefer paraflash yerine sabit ışık kaynağı kullanıyorum. Kesinlikle flash kullanmıyorum. Bebeğin o güzel gözleri için çok tehlikeli.

    Eğer ki hastane odasında da çekim istiyorsanız ben genellikle doğumdan sonraki gün tekrar geliyorum. Çünkü ilk gün anne ve bebekte çok yorgun oluyor. Bebeğinizin şişikleri inmemiş oluyor. Ertesi gün dinlenmiş oluyor anne ve bebek. Daha güzel kareler çıkıyor. Bu yöntemi de seçebilirsiniz.

  Gelelim albüm seçimine. Albüm olarak en güzel tercih kristal kapak, kristal baskı labüm. Tabi bu seçim size kalıyor. Doğum hikayesi için albüm seçeneği çok. Ben doğum albümü olarak tek bir seçenek sunuyorum o da dediğim gibi kristal kapak, kristal baskı 30x52 cm boyutlarında panaromik albüm (Albüm için en ideal ölçü budur). Yanında 60x90 cm boyutlarında bir poster, tüm fotoğraların ve albüm çalışmasından yapılmış bir mini klibin yer aldığı bir adette DVD hazırlayıp anne ve babaya teslim ediyorum. Albüm için pozları anne ve baba seçiyor. 30 poz  albüm için bir poz kapak için bir pozda poster için seçim yapılıyor. Bu seçilen pozlardan bir tasarım hazırlayıp tekrar size bir mail gönderiyorum. Tasarımı onayladığınız gün baskıya gönderiyorum.

   Benim vereceğim öneriler bu kadar.

   Her anne ve baba adayına şimdiden sağlıklı bir şekilde bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim.

    Tekrar uyarmak istiyorum. Lütfen çocuklarınızın fotoğrafını çekerken flash kullanmayınız!!!

   Son bir not: Kırmızı tacınızı unutmayın :)

   Saygılarımla...

 Hasan ERTÜRK

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın