Görüş Bildir
Haberler
Diyabetlileri Ne Yesem Derdinden Kurtaracak 9 Mucize Besin

Diyabetlileri Ne Yesem Derdinden Kurtaracak 9 Mucize Besin

Diyabetin en kara kara düşündüren halleri sürekli şeker değeri değişimlerini görememek ve parmak delmekse, bir sonraki aşaması da acıktım acaba ne yesem sorunları olabilir :) 

Elbette önce sürekli şeker ölçümü yaparak, doktorunuza kendi diyabet hikayenizi detaylıca aktarıp, danışmak en önemlisi,  ardından şeker hastalığı için mucize sayılan besinleri öğünlerinize katabilirsiniz.

1. İçindeki Omega-3 sayesinde diyabetlilerin kalp ve damar sağlığını ilk sırada koruyan ceviz-badem ikilisi

www.acibadem.com.tr

'Yapılan bilimsel bir çalışmada, 450 birey sekiz hafta süreyle izlenmiş ve badem, fındık, ceviz tüketen bireylerin üç aylık kan şekeri ortalaması anlamına gelen HbA1c, açlık kan şekeri, açlık insülini değerlerinde olumlu etki gözlenmiştir.'

2. Yüksek oranda protein ve karbonhidrat içeriğiyle şeker dengenizi her zaman stabil tutmaya çalışan yoğurt

www.acibadem.com.tr

'Yoğurt yüksek kalitede protein ve karbonhidrat içerir. Klasik kahvaltıya bir alternatif aradığınızda yulaf ezmesiyle, öğünlerde sebze yemekleriyle, ara öğünlerde ise meyvelerin yanında tüketerek kan şekeri dengesini sağlayabilirsiniz. Her öğünde tüketilebilen eşsiz bir protein ve kalsiyum kaynağı olan yoğurdun günlük tüketim miktarı 2-3 porsiyondur. Özellikle yağsız yoğurt tüketmek; doymuş yağ ve kolesterol alımınızı azaltarak damar sağlınız için de faydalı olacaktır.'

3. Glisemik indeksi diğer tahıllara göre çok az olan ve şeker dengenizi kısa bir süre içinde normale çekebilen yüksek posalı tam tahıllı besinler

Ne mi bunlar ^^ Yulaf, karabuğday, bulgur, chia, kahverengi pirinç, çavdar, arpa, kinoa gibi tahıllar.

Çeşitli araştırmalarda, rafine ürünler yerine tam tahıl ürünlerini tercih edenlerin vücutlarında daha az yağ bulunduğu ve kalp hastalıklarına ve diyabete daha az yakalandıkları görüldü.

4. Suyunuzun, çayınızın, sodanızın bile içine atarak kolay yoldan şeker dengelenmesi sağlayabilecek kıymetliniz; tarçın

İsviçre'de yapılan bir çalışma ile tarçının yemek sonrası kan şekeri kontrolünün sağlanmasında yardımcı olabileceğini gösteriyor. Tarçını süt veya yoğurdunuza, çayınıza ya da meyvenize ekleyerek tüketebilirsiniz.

5. Kan şekerini yavaş yükseltip yavaş düşürmesiyle ünlü ve bol lif içermesiyle gönüllere taht kuran nohut, kuru fasülye, mercimek gibi kuru bakliyatlar

www.turkdiab.org

'Sağlıklı beslenmenin altın kurallarından birisi; kolesterol seviyesinin düşmesine, diyabetli bireylerde kan şekerinin kontrolünün sağlanmasına ve kabızlık sorununun çözülmesine yardımcı olan posanın günde 25-30 gram tüketilmesidir. Posa alımımızı artırmada kurubaklagiller imdadınıza yetişir. Hem içerdikleri yüksek posa sayesinde hem bitkisel kaynaklı protein hem de demir, çinko, magnezyum ve folik asitten zengin olması sayesinde kurubaklagiller diyabeti olan bireylerin beslenmesinde yer almalıdır.'

6. Diyabetlilerin meyveden biraz uzak durması tezini tek başına kocaman çürüten posa ve mineral dolu armut

Hem düşük glisemik endeks hem de zengin posasıyla, üstelik tatlı ihtiyacını karşılayan leziz tadıyla imdadınıza yetişiyor.

7. İçindeki omega 3 ve proteinle aranızı çok iyi tutmanız gereken ızgara balık

Sağlıklı bir beslenme planında günlük enerjinin %10-20’sinin proteinlerden sağlanması gerekmektedir. Izgara balık ise diyabetlilere bunu en sağlıklı şekilde sağlayan bir besindir. 

Buyrun bir de Türkiye Diyabet Vakfı uzman görüşü;

Balık, sağlıklı yağları içeren iyi kalite protein kaynağıdır. Balıkta bulunan Omega 3, vücudumuz tarafından üretilmeyen EPA ve DHA yağ asitleridir. Bu yağ asitleri kandaki kötü kolesterolün düşmesini ve iyi kolesterolün yükselmesini sağlayarak damar sağlığını korur. Diyabet tek başına damar sağlığını tehdit eden bir unsurken, balıkla Omega 3 sağlamak damar sağlığını korumaya yardımcı olur. Haftada 2-3 gün 150-200 gramlık porsiyonlar halinde ızgara balık tüketilmelidir.

8. İstediğiniz her şeyin içine ister tok tutsun diye, isterseniz de un yerine malzemeleri birbirine yapıştırsın diye gönül rahatlığıyla ekleyebileceğiniz yulaf ezmesi

Kahvaltılarda yoğurdunuz ve tarçınınızla, öğlenleri sebze yemeklerinizi çıtır çıtır yapmak için ya da akşamları kendinize tatlı bir bar yapmak için fırında granola yaparken kullanmanızın size çok faydası olacak.

Çünkü Yulaf ezmesi içerdiği çözünür posa ile kan şekeri seviyesinin kontrol altına alınmasına yardımcı olur

9. Kahvaltılarda bizi yine kolay yoldan proteine kavuşturan, tok tutmasıyla gönüllere taht kuran; yumurta

Et, yumurta, peynir, süt, yoğurt gibi birçok gıda protein içerir ve protein dengeli beslenmenin sac ayağıdır. Ama yumurta bunların içinde en kolay ulaşabildiğimiz ve her öğüne katabildiğimiz bir hale dönüştüğü için tüketimi zekice olacaktır.

Kahvaltıda protein kaynağı olarak peynir ve yumurta, elzem yağ asitleri içeren yağlı tohumlardan ceviz, badem, fındık ve zeytin mutlaka tercih edilmesi gerekiyor.

Şeker dengenizi hep stabil tutmamıza yardım eden yiyecekler hayatınızı kolaylaştırır. Ama hiçbiri şeker ölçümünüzü parmağınızı bile delmeden sürekli mobil uygulamanızdan yapabilmek ve şeker sonuçlarınızı yerinizden bile kalkmadan sağlık uzmanınızla paylaşıp diyabetinizi onunla birlikte uzaktan yönetebilmek kadar hayatınızı kolaylaştırmaz. 🤗

Şeker dengenizi hep stabil tutmamıza yardım eden yiyecekler hayatınızı kolaylaştırır. Ama hiçbiri şeker ölçümünüzü parmağınızı bile delmeden sürekli mobil uygulamanızdan yapabilmek ve şeker sonuçlarınızı yerinizden bile kalkmadan sağlık uzmanınızla paylaşıp diyabetinizi onunla birlikte uzaktan yönetebilmek kadar hayatınızı kolaylaştırmaz. 🤗

Sürekli şeker ölçümü yapmak, beslenme düzeninizin şeker trendinize etkisini daha net görebilmeniz ve bu doğrultuda beslenme düzeninizde gerekli düzenlemeleri daha bilinçli yapabilmenizi sağlar. Üstelik detaylı ve kolay anlaşılır şeker raporları sayesinde sağlık uzmanınızla da diyabetinizi uzaktan dahi kolayca ve daha iyi yönetirsiniz.

Artık şekerinizi rutin parmak delme işlemi olmadan FreeStyle Libre sensörünüz ve FreeStyle LibreLink mobil uygulamanız ile kolayca ve sürekli ölçebilirsiniz.

Sürekli şeker ölçümüyle ve uzaktan diyabet yönetimiyle, şeker farkındalığınızı artırın, diyabette bir adım öne geçin! 

Tıklayın ve FreeStyle Libre ile rutin parmak delme işlemi olmadan ve sadece telefonunuza bakarak şekerinizi dengede tutmanın nasıl olacağını hemen öğrenin!