Görüş Bildir
Haberler
Demet Evgar Kimdir? Oyuncu Demet Evgar Kaç Yaşında, Nerelidir?

Demet Evgar Kimdir? Oyuncu Demet Evgar Kaç Yaşında, Nerelidir?

Taha Çiftçi
10.05.2022 - 13:15 Son Güncelleme: 10.05.2022 - 13:16

Geçmişten bugüne televizyon ekranlarında görmeye aşina olduğumuz Demet Evgar'ın hayranları ve takipçileri sanatçının yaşamı ve biyografisi hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Gerek yaptığı işleri, gerek açıklamaları ile gündemden hiç düşmeyen isim Demet Evgar, kariyerine bir çok yapım ve ödül sığdırmış bir isim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demet Evgar Kimdir?

Demet Evgar Kimdir?

Demet Evgar 19 Mayıs 1980 Manisa doğumlu, 42 yaşındaki Türk oyuncu ve tiyatrocudur. Aslen Arnavut kökenli olan Evgar, hayatının çocukluk ve gençlik yıllarını Manisa'da geçirmiştir. 17 yaşında oyunculuğa da doğduyu yer olan Manisa'da başlayan Evgar, burada amatör bir topluluk olan Afsem Tiyatrosu'nda sahnelerle tanıştı.

Üniversite eğitimi için Manisa'dan ayrılan Evgar, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. Konservatuvar eğitimi sırasında Tiyatro Kılçık adlı bir topluluk kuran Evgar, arkadaşlarıyla kurduğu bu toplulukta oyun yazarlığı da yaptı.

2010'da Yılın Kadın Oyuncusu Seçildi

2010'da Yılın Kadın Oyuncusu Seçildi

2009 yılında Kent Tiyatrosu ile çalışmaya başlayan Evgar, Mehmet Birkiye'nin yönetmenliğini yaptığı Cimri oyunundaki Elisa karakteriyle dikkatleri üzerine topladı. Bu rol öylesine dikkat çekti ki 2010 yılında 8. Tiyatro Ödülleri kapsamında Demet Evgar'a YIlın Kadın Oyuncusu ödülünü getirdi.

1 Erkek 1 Kadın İle Gelen Başarı

1 Erkek 1 Kadın İle Gelen Başarı

İyi bir tiyatrocu ve sinema oyuncusu olarak kariyeri devam ederken Demet Evgar için asıl kırılma noktası 1 Kadın 1 Erkek programı oldu. Burada Zeynep karakterini canlandıran bu program döneminde RTÜK başta olmak üzere çeşitli kurumlar nezdinde sorunlu görüldü. Ardından program 1 Kadın 1 Erkek 1 Çocuk, hemen ardından 1 Kadın 1 Erkek 2 Çocuk olarak devam etti. Tüm bu versiyonlarda başrol olan Demet Evgar başarılı performansı ve komedi alanındaki yeteneğiyle de dikkatleri üzerine çekti.

Tiyatro alanında da çok başarılı işler çıkaran Demet Evgar, sanat yaşamına Gece Mevsimi oyunuyla 3 ödül daha kattı. Bu oyundaki performansı ile hem Sadri Alışık Ödülleri, hem de Lions Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü alan Evgar, 2005 yılındaki 10. Afife Tiyatro Ödülleri'nde de 'Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu' ödülüne layık görüldü.

Demet Evgar Kiminle Evli?

Demet Evgar Kiminle Evli?

İşletmeci Levent Babataş ile 6 yıllık bir birliktelik yaşayan Evgar, 18 Mart 2022 tarihinde sade bir nikah töreni ile Babataş ile dünya evine girdi. Henüz çiçeği burnunda evli olan Evgar, aile kurmanın mutluluğunu zaman zaman sosyal medyada dile getiriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın