Görüş Bildir
Haberler
'Ak Parti Yolsuzlukla Mücadelenin de Ta Kendisidir'

'Ak Parti Yolsuzlukla Mücadelenin de Ta Kendisidir'

ATKN
06.01.2015 - 12:40 Son Güncelleme: 06.01.2015 - 13:58
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 ay sonra partisinin grup toplantısında kürsüye çıktı ve muhalefet liderlerine yüklendi.

Davutuoğlu 'parti içinde tartışmalar yaşanıyor yönünde' ilgili çıkan haberleri sert bir dille yalandı ve 'Birileri Ak Parti içinde bir tartışma çıkarmak isterse onlara vereceğimiz cevap da açıktır… 4.Murat'a atfedilen güzel bir söz vardır: 'Geçme namerd köprüsünden, Ko aparsın su seni, Yatma tilki gölgesinde, Ko yesin aslan seni.'

Biz tilki gölgesinde hiçbir zaman yatmadık. Ak Parti birliğini hiç bozmadı. Yoluna hep kendi tayin ettiği şekilde devam etti. Bizim milletimiz de bizi asla aslanlara yem etmedi. Biz aslanlara karşı mücadele ettik ama arkamızda hep milletin gücü vardı.' dedi.

Davutoğlu, 'Bakın ben 1 ayda doğu-batı demeden 15 il gezdim. Kılıçdaoğlu İstanbul ve İzmir'e gitti, Devlet Bahçeli ise bizim teşvikimizle sadece Tunceli'ye gitti.' ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun MİT'i tebrik ettiği sırada Ak Parti izleyici sıralarından 'İşte ordu işte komutan' sloganları yükseldi. Davutoğlu bu sloganlara, 'İşte millet işte hizmetkarınız' cevabını verdi.

Grup toplantısından önce İçişleri Bakanı Efkan Ala, 'Başbakan, grup toplantısında yeni demokratikleşme paketini açıklayacak.' dedi. Ancak Davutoğlu paketi açıklamayı sonraya bıraktı.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

'KARA HABER TELLALLIĞI YAPTILAR'

'Hep kara haber tellallığı yaptılar. Paralel çete, onun uluslararası tetikçileri ve yurt içindeki işbirlikçileri hep karahaber tellallığı yaptılar.

'REKOR KIRILDI'

Dün sabah karamsar tablo bekleyenler şok yaşadılar. Enflasyon düşüş ile 8,17'ye seviyelerinde. Bu son yılların en düşük seviyesi. Bu iniş trendi devam edecek. İstanbul Borsası da son iki yılın rekoru kırıldı. Eskiden böyle siyasi tartışmalar varsa borsa çöker, enflasyon tırmanırdı. Halbuki dün aslında bu iki rekorla Türk ekonomisi sağlamlığını ispat etti.

Bahçeli kendi dönemini hatırlasın. 'Yolsuzluk' dediğinde biz 2001 krizini hatırlatırız. Hortumları, bir gecede yüzde 1000'lere çıkan faizleri hatırlatırız.

'DAHA ÇOK BEKLERSİNİZ'

Herkes hesap soruyor, bizim de hesap sormamızın vakti. Bahçeli konuşuyor. Yolsuzluk deyince biz 2001 krizini hatırlatırız. Bir gecede yüzde 7 binlere çıkan faizleri hatırlatırız. Ekonomimiz Ak bir siyasetin elinde bu başarıyı gerçekleştirmiştir. Ekonomide kriz bekleyenler daha çok beklerler. Biz milletin duasını, halkımızın güvenini ve en önemlisi de bu toprakların bereketini temsil ediyoruz bereketini.

'AĞIZ BİRLİĞİ ETTİLER AMA...'

Türkiye'yi uluslararası alanda yalnızlaştırma ve itibarısızlaştırma niyetine girdiler. One minute'a kadar bunu götürebilirsiniz. Bir anda sanki düğmeye basmış gibi uluslararası medya, bugünlerde onlarda yazı yazan paralel çetelerin sözcüleri, içerdeki işbirlikçileri, dışardaki teşvikçileri ağız birliği ettiler. Soğuk savaştan bu yana İslam dünyası otoriterleşme, diktatörleşme ve terörle itham edilerek kara bir dünya olarak takdim edildi. Bir hikaye bütün bu algıyı bozdu. Türkiye'de AK Parti'nin iktidara gelmesiyle oluşan başarı hikayesi sadece Türkiye'nin değil karalanan İslam dünyasının ve mazlum milletlerin hepsinde bir ümit ışığı uyandırdı. İşte son yıllarda bize karşı yöneltilen uluslararası operasyonların arkasında bu başarı hikayesini karalama çabası var.

'AK PARTİ, ORTADOĞU'NUN İLHAMI OLDU'

Ortadoğu'da demokrasi talebinde bulunanlar AK Parti'nin başarı hikayesini görerek yola çıktılar. Bütün uluslararası medya operasyonlarıyla aslında tam da bir başarı hikayesini karalayarak bütün dünyada yükselen AK Parti'yi karalamak istediler.

'HEDİYELERİMİZDEN RAHATSIZLAR'

Makedonya'da her isteyene 3 hediyemiz olacak. Al bayrağımız, Kuran-ı Azimüşşan ve Türkçe sözlük. İşte birileri bundan rahatsız oluyorlar. Al bayrağın Balkanlarda, Gazze'de Somali'de her evde oluşuna saldırıyorlar. Biz de inadına bu misyonu sürdüreceğiz.

'GELECEĞİNİZ BİZE EMANET'

Onlar Türkiye sağlam dursun Balkanlar bize emanet diyorlar. Biz de Al bayrağa, Kur'an'a, Türkçe'ye sahip çıkın sizin geleceğiniz bize emanet diyoruz. Küçük hesapları olanlar bunu anlayamazlar.

'BİZ HER ŞEYE KARŞI DİK DURDUK'

Komisyon kararı ne yönde olursa olsun, geçen sene yaşadıklarımız, daha da öncesinde 7 Şubat 2012'de MİT müsteşarımızın sorguya çağrılması, Gezi olayları, 17-25 Aralık, Mit tırlarına operasyon, DIşişleri'nin dinlenmesi, bütün bu süreç şüphesiz darbe süreciydi, biz de bu sürecin karşısında dimdik durduk. Birileri Türkiye'nin demokrasisine darbe vurmak istedi. Hiç şek ve şüphe olmasın ki bu teşebbüs akim kalmıştır ve bunu yapanlar bugün tarih ve millet önünde de hem mahçup hem de mahkumdurlar.

CUMHURBAŞKANI GÖNDERMESİ

Paralel çete bu hesaplar içine girmişken, tek başına değil, bugün bu tartışmaları yürütmeye çalışan muhalefete sesleniyorum. Biz bir yıldır muhasebe yapıyoruz siz de yapın. CHP milletvekili çıktı dedi ki, Kılıçdaroğlu'nun yüzüne bakarak söyledi, bu darbelere karşı siz ne yaptınız, işbirliği yaptınız. 27 Mayıs'taki darbecilerle işbirliği yaptığınız gibi, 28 Şubat'taki ikna odacıları partinize taşıdığınız gibi, paralellerin darbe teşebbüsünde de yer aldınız. Hiçbir gelişme bu gerçeği örtemez. CHP ve MHP paralel çeteyle birlikte 30 Mart seçimlerine değişik yerlerde koalisyonla girdi. 10 Ağustos seçimlerine de çatı adayla girdiler. Çatı aday tam bir darbe koalisyonunun adıydı ama millet biz çatıyı anlamayız biz temeldeki ahlak ve inanca bakarız dedi ve sayın Cumhurbaşkanımızı o makama getirdi.

'CHP DARBECİLERLE İŞBİRLİĞİ YAPTI'

Son bir yıl içnde verdiğimiz mücadeleyle sadece AK Parti'yi değil demokrasiyi savunduk. Haksız şekilde dinlenen vatandaşların hukukunu savunduk. CHP ise ne yaptı, son derece oportünist biçimde dinleme yapanlara sahip çıktı. Milli iradeyi vesayet altına almak isteyenlerle işbirliği yaptı. CHP'nin kimseye söyleyecek bir sözü yok. Sadece Şişli'de, mikro bir ölçek.. Şişli'de yaşananlara bakın. Şişli'nin eski başkanı CHP'nin büyükşehir adayı oldu. Onun oğlu yeni Şişli başkanının yanına veriliyor. Eğer Hayri İnönü seçilirse görevi eski başkanın oğluna devredecek. Mafya devreye giriyor. Burada bir pazarlık kültürü var, demokrasi yok, vesayet kültürü var. Genlerine sinmiş bir vesayet kültürü. Saltanat kültürü var. Babadan oğula geçiyor. Tehdit şantaj kültürü var. Pazarlıktan, şantajdan, saltanattan demokrasi ve cumhuriyet çıkar mı? Çıkmaz. Şişli ölçeğinde bile bunu başaramayanlar Türkiye ölçeğinde hangi iddia da bulunabilir?'

'AK PARTİ KOMİSYONA MÜDAHALE ETMEDİ'

Soruşturma komisyonu hukuki bir süreçtir. Şimdi geçen sene ilgili bakanlarla ilgili iddialar ortaya atıldığında bakanlar görevlerinden istifa ettiler. AKP'nin iradesiyle komisyon kuruldu. Ama komisyon kurulduktan sonra yasal ve anayasal olarak komisyona etkide bulunmak hukuka aykırıdır. Komisyonun kendi doğası içinde işlemesine izin vermek gerekir. Bir kez daha söylüyorum, bu süreç içinde hiçbir şekilde komisyona müdahil olmadık komisyon üyelerine telkinde bulunmadık. Ama CHP ve diğer muhalefete baktığınızda her gün ihsası reye başvurdular. İhsası reyde bulunmak bir suçtur. Biz soruşturma komisyonunu AKP olarak kurduk. Süreç esnasında hiçbir müdahalede bulunmadık. Şimdi herkesin soruşturma komisyonundan çıkan rapora saygı duyması gerekir detayları beklemesi gerekir. Yüce meclisimiz bu konudaki nihai kararını aynı hukuki normlar içinde verecek. Hiçbir şekilde bu tarz bir müdahale doğru değildir. Soruşturma komisyonu kendi vicdanıyla bir karar vermiştir, raporunu verecektir. Biz AK Parti grubu olarak bu konuda siyasetin atması gereken tüm adımları attık.

'GEÇME NAMERT KÖPRÜSÜNDEN GÖTÜRSÜN SU SENİ...'

Şimdi kendi kanaatleri yönünde yüce meclisi ve AK Parti kadrolarını yöneltmeye çalışanlar var. AK Parti bir vicdan, bir ahlak ve bir reform hareketidir. 4. Murat'a atfedilen bir söz var. Geçme namert köprüsünden ko götürsün su seni, yatma tilki yuvasında ko aparsın aslan seni... Sureti haktan görünerek küçük hesaplarla AK Parti kadroları üzerinden yönlendirme yapanlar bilsinler ki biz namerdin köprüsünden hiç geçmedik. Biz hiç bir zaman tehditlere boyun eğmedik. Biz aslanlara karşı mücadele ettik ama arkamıza milletimizi aldık. AK Parti siyasette vicdanına adaletin ta kendisidir. Reformun ve yolsuzlukla mücadelenin de ta kendisidir. Neyi ne zaman yapacağımıza biz karar veririz. Kimse AK Parti üzerinde oyun oynamaya kalkmasın. AK Parti sadece meclis grubundan oluşan bir hareket değildir. AK Parti sadece 9 milyon üyesinden oluşan bir hareket değildir. AK Parti tarihin derinilğinden gelip ebediyete yürüyen bir ruhun tecessüm etmiş şeklidir. Evladı fatihanın bugünkü siyasi adıdır. Bize yardım yok mu diyen Gazzelinin Somalilinin dönüp baktığı merhamet hareketinin adıdır. AK Parti Arakan'da secdeye kapanıp dua eden Müslümanların duasıdır.'

Sondakika.com

Kaynak: http://sondakika.com/haber/haber-basb...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0